een dag in december - Josie Silver bregblogt.nl

Een dag in december – Josie Silver

Love Actually met een vleugje ‘Love, Rosie’: dat is hoe ik ‘Een dag in december’ van Josie Silver wil omschrijven, als ik maar een paar woorden mag gebruiken. Gelukkig kan ik véél meer woorden gebruiken, dus ga ik je uitgebreid vertellen waarom dit boek zo ontzettend leuk is!

Een dag in december – Josie Silver

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Kan één moment je hele leven veranderen?

Vanaf het moment dat Laurie haar ‘busjongen’ gaat zoeken, zit je als lezer vol spanning: zou het lukken? Door de tekst op de achterflap wist ik al wel dat deze jongen, Jack, boven water zou komen. Josie Silver weet deze hele situatie zo pijnlijk herkenbaar te beschrijven, dat je niet anders kunt dan meeleven met Laurie en hopen dat het goed komt. Het leuke aan dit boek is dat je heel duidelijk ziet wat bepaalde momenten en keuzes in je leven tot gevolg kunnen hebben. Het fijne vind ik ook dat je regelmatig een paar maanden vooruit gaat in de tijd. Hierdoor blijft de vaart in het verhaal en wordt duidelijk hoe bijzonder en sterk de band tussen Laurie en Jack is. Ik zou het liefst van alles verklappen nu, over nieuwe liefdes, romantische gebaren en nog veel meer. Maar dan hoef je het boek niet meer te lezen en dat is zonde! zoals ik al in de inleiding zei: het boek is een mix tussen Love Actually en Love, Rosie. De eerste vanwege de verschillende liefdes en ingewikkelde onderlinge verhoudingen en de tweede vanwege de tijdslijn, die enkele jaren in beslag neemt. Met een heerlijke plot is het echt een roman om deze winter mee weg te kruipen op de bank. Lekker kopje thee erbij, schaal met chocolade en even verdwijnen in een winterse wereld die draait om de liefde.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek en wil je het graag lezen? Je bestelt het eenvoudig via onderstaande afbeeldingen bij Bol.com!

Dit vind je misschien ook leuk: 52 boeken voor een jaar lang leesplezier!

Welk boek ligt er momenteel op jouw nachtkastje?

Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

7 thoughts on “Een dag in december – Josie Silver

  1. Lijkt me een heerlijk boek om te lezen!

    Momenteel ben ik bezig met de trilogie “Hope’s crossing” van ReaAnne Thayne, lekker simpele romans die zich in Colorado (mijn favoriete staat) afspelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.