De Twee Heeren is een bekende naam onder het uitgaanspubliek in Maastricht. Het staptijdperk ligt achter me, ik kom nu regelmatig om te genieten van de culinaire verwennerij in de Twee Heeren. Lees meer over dit pareltje, watertanden is voor eigen risico!

Over de Twee Heeren

De Twee Heeren bestaat in zijn huidige vorm sinds 1997. De formule was destijds simpel: overdag kon je er terecht voor een broodje en een kop koffie. ‘s Avonds at je er een lekkere maaltijd en daarna gingen de tafels aan de kant om het café om te toveren in een stapkroeg. In de afgelopen twintig jaar zijn de stapavonden gebleven. Maar er ook veel moois bijgekomen en daar wil ik je nu graag meer over vertellen!

De Twee Heeren Maastricht eten drinken barfood speciaalbieren bregblogt.nl

Gastvrijheid op nummer 1

Bij De Twee Heeren staat gastvrijheid op nummer 1. Je voelt je hier welkom vanaf het eerste moment dat je binnenstapt, tot het moment dat je met een gevulde maag weer naar buiten loopt. Het personeel is goed op de hoogte van het aanbod en denkt graag met je mee als je specifieke wensen hebt. Dat vind ik zelf altijd heel prettig en met mijn eigen achtergrond in de horeca is en blijft het een beetje beroepsdeformatie om te verwachten dat je net zo goed in de watten wordt gelegd als dat jij zelf zou doen bij je gasten.

Gerechten om van te watertanden

Bij de Twee Heeren vind je de lekkerste gerechten op de kaart. Wat dacht je van een broodje Tunamelt voor de lunch? Tonijn met gesmolten oude kaas erover, een tóp combi als je het mij vraagt! Het broodje Montreal smoked meat is één van de pareltjes op de kaart. De koks pekelen en roken het vlees zelf, waardoor de liefde samen met de smaakexplosie door je mond knalt.

De Twee Heeren tunamelt bregblogt.nl

Leuk met de kids

Laurens is al vanaf zijn geboorte kind aan huis in de Twee Heeren. Als baby van vijf maanden zat hij al op de bar, net als zijn moeder vroeger. 😉 Als we er gaan lunchen zet hij meestal zijn liefste gezicht op en vraagt of hij pannenkoekjes mag. Die staan momenteel niet op de kaart, maar als het niet te druk is worden ze met liefde gebakken. Dat maakt een bezoekje met je kinderen zo leuk, want voor de kinderen is er qua eten veel mogelijk. Ze kunnen een leeg bordje krijgen en met jullie mee-eten of ze kiezen zelf een gerecht van de kaart, dat ze dan in een kinderportie krijgen. Zo is uit eten gaan met je kinderen een feestje, toch?

De Twee Heeren pannenkoekjes bregblogt.nl

Barfood

Een heel fijn concept dat al een paar jaar op de kaart staat is barfood. Tijdens een lunch viel mijn oog op de heerlijke gerechten en niet veel later plande ik een date met een vriendin, zodat we alle gerechten konden proeven. Barfood is een vorm van shared dining: je bestelt allemaal gerechten ter grootte van een voorgerecht, die je samen kunt delen. Er is volop keus uit vegetarische, vlees en visgerechten, zodat iedereen iets kan kiezen naar zijn of haar smaak. Om je vingers bij af te likken kan ik je vertellen!

De Twee Heeren tosti bregblogt.nl

Nog meer eten…

Je weet, ik hou ontzettend van lekker eten. Dus daar vertel ik nu nóg even wat over. Bij de Twee Heeren kun je op maandag t/m woensdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur aanschuiven voor de Happy Deals. Je kunt dan kiezen uit drie hoofdgerechten voor €10,- en dit kun je uitbreiden met 2 speciaalbieren voor een totaalprijs van €15,-. Dit heb ik uiteraard ook al uitgetest en met succes. Ik waarschuw je wel alvast: denk niet dat je na zo’n dealtje vroeg thuis bent, want die biertjes smaken zó goed, dat je er nog eentje neemt. En nog eentje… Je hebt dan wel een heerlijke avond voor een mooie prijs!

De Twee Heeren Happy Hours biefstuk speciaalbier bregblogt.nl

Wat is er nog meer te doen bij De Twee Heeren?

Op de eerste verdieping is een zaal met bar, die je kunt huren voor feesten of vergaderingen. Ik heb er zelf mijn 30e verjaardag gevierd. Het is een hele gezellige ruimte waar je zelf voor je drankjes kunt zorgen (of er komt iemand van het personeel om te bedienen, kan ook!) en ongestoord kunt vergaderen of feesten.
Op de eerste en derde zondag van de maand zijn alle speciaalbieren vergelijkbaar voor een fijne prijs  en op de 1e zondag van de maand is er live muziek. Het perfecte recept voor een lazy sunday: lekker eten, biertje erbij en fijne muziek op de achtergrond.

Dus, als je in Maastricht bent en je zoekt een fijne plek voor lunch, diner of een lekkere borrel? Ga dan zéker eens langs bij De Twee Heeren. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Op mijn Facebookpagina staat een mooie winactie klaar, waarbij je kans maakt op 2 Happy Deals voor jou en een vriend(in), je broer, zus, man, vrouw of met wie je ook lekker wilt eten en een biertje wilt gaan drinken!

De Twee Heeren
Platielstraat 17-19
Maastricht
website

De Twee Heeren in Maastricht Food hotspot Bregblogt.nl

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

 1. Vorige week dagje Maastricht gedaan en zowel lunch als avondeten hier doorgebracht…zo lekker en idd een heerlijke kaart voor mijn zus met glutenintolerantie. Super service en lekker eten?

 2. elisabeth maria martina Antwoord

  de liefde van mijn man gaat door zijn maag, lekker eten en drinken doet hij nu eenmaal ontzettend graag
  45 jaar als paar bij elkaar dat verdiend een heerlijk gebaar, verras hem maar

 3. Mmm, dat ziet er goed uit! Jammer dat ik zo ver weg van Maastricht woon! Maar het is nog altijd het plan een keer met manlief een keer een weekendje weg te gaan, dus dit is zeker iets om te onthouden!

 4. Pingback: Weekoverzicht #1: ziek, trouwringen en feest! - Breg Blogt

 5. Pingback: Mijn vrijgezellenfeest! - Breg Blogt

 6. Pingback: Voor het eerst sinds de lockdown weer uit eten, hoe was dat? - Breg Blogt

 7. Pingback: 9 x lekker lunchen in Zuid-Limburg - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.