We zijn er maar druk mee, met dat hele huwelijk! En ongeveer alles waarvan we denken: ‘Oh dat is zo geregeld!’ blijkt toch iets ingewikkelder te zijn. Denk maar aan het vinden van de perfecte trouwjurk en ons avontuur van de ondertrouw… Inmiddels hebben we onze trouwringen ook uitgekozen, wederom een klein avontuurtje!

Wat voor trouwringen willen we eigenlijk?

Etienne heeft nog nooit een ring gedragen, dus voor hem is het best een stap om er nu een om zijn vinger te gaan doen. Hij draagt geen sieraden, behalve een horloge. We bespraken vooraf wat voor ringen we allebei mooi vinden en kwamen al gauw tot de conclusie dat het niet teveel poespas moest zijn. Dus, zo dachten wij, zouden we daar zo klaar mee zijn. Ha! Dat hadden we gedacht!

Winkel nummer 1…

Op een zonnige zaterdag reden we naar Aken, op ongeveer een half uurtje rijden van ons huis. We dachten dat de ringen daar wellicht iets voordeliger zouden zijn dan in Nederland en dat leek ons een goed startpunt. Nu moet je weten dat mijn Duits echt niet goed is. Etienne is opgegroeid in Kerkrade en spreekt dus een aardig woordje over de grens. Terwijl hij mijn wensen vertaalde, zocht de verkoopster allerlei modellen en ringen bij elkaar. Het ging vrij rap, te rap misschien wel. Zo van, oké je vindt dit model mooi, dan gaat de rest aan de kant. Die kleur? Prima, dan valt de rest af. Als je dus geen idee hebt wat je mooi vindt én wat mooi staat, is dat best overweldigend. Uiteindelijk kwamen we bij twee witgouden ringen uit, gematteerd en voor mij een kleine diamant erin. We kregen een prijsopgave en daardoor hadden we eindelijk een idee wat het ongeveer kost, zo’n setje ringen.

Winkel nummmer 2…

Met een hoofd vol informatie en indrukken verlieten we de winkel. We besloten om nog even goed na te denken over onze wensen en over het aanbod van deze winkel. Ik postte een foto op mijn Instagram stories, waar ik veel reacties op kreeg. Een van mijn volgers tipte juwelier Martens van Lijf in Maastricht. We besloten een week na shopsessie 1 om daar een kijkje te gaan nemen. De dame in de winkel nam alle tijd om met ons te passen en te vergelijken. Er was zoveel moois, dat het nog lastig was om een keuze te maken. We konden gelukkig echt de tijd nemen en kregen goed advies. Zo had ik in Duitsland het advies om een smalle ring te nemen, nu bleek dat ik – ondanks mijn slanke vingers – best een wat breder model kan hebben. Er hangt een grote spiegel in de zaak, waar we dan steeds als een stel pubers voor gingen staan om te zien hoe de ringen er van afstand uitzagen. Je snapt wel dat we ons weer van onze beste kant hebben laten zien inclusief allemaal slechte grappen… We kozen twee ringen uit, totaal anders dan in winkel nummer één. Grappig hoe zo’n proces gaat en je al passende erachter komt wat je écht mooi vindt!

Ook hier spraken we af om een prijsopgave te ontvangen, waarvoor ze ons zouden bellen. Al een stuk optimistischer verlieten we de winkel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik al een klein beetje verliefd was geworden op mijn ring…

Winkel nummer 3…

Voor een volledige vergelijking bezochten we nog een derde winkel uit een grotere keten. Hier kon je zelf je ring samenstellen qua vorm, kleur, afwerking etc. Het jammere was alleen dat er geen verschillende dummies beschikbaar waren. Dus alleen óf het model óf de afwerking óf de zetting, maar niet in een combinatie. Daarbij waren de prijzen hier behoorlijk hoog. We waren het al snel eens dat dit hem niet ging worden en wachtten vol spanning het voorstel van winkel nummer 2 af.

Say yes to the ring!

Een paar dagen later appte Etienne mij dat hij een belletje had gehad. Uiteraard waren de ringen wat duurder dan gebudgetteerd (zoals ongeveer alles rondom deze bruiloft, het zet je aan het denken over onze budgetteerskills he), toch wisten we meteen dat dit ze zijn! Bovendien draag je ze als het goed is de rest van je leven, dus mag je er ook in investeren. We gingen later die week nog een keertje terug naar de winkel om nog één keer te passen. Toen wisten we het zeker: dit gaan ze worden! Ik ben er zó blij mee! Het liefst zou ik de ring NU al gaan dragen, maar dat feest gaat niet door. Over een paar weken komen ze binnen en dan moeten we nog een maand of zes geduld hebben voor we ze de rest van onze levens mogen dragen. Ik kan niet wachten!

Tot slot deel ik graag nog een paar tips voor als jij trouwringen gaat uitzoeken…

  • bespreek vooraf met elkaar wat je allebei mooi vindt
  • bepaal je budget (iets ruimer budgetteren is aan te raden)
  • vraag naar tips voor juweliers in je omgeving
  • neem contact op met een (goud)smid voor een persoonlijk ontwerp
  • laat je goed informeren en beslis pas als je het 100% zeker weet

Trouwringen uitkizen tips bregblogt.nl

Vertel, hoe was jouw zoektocht naar trouwringen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.