Tijdens de herfstvakantie bezochten wij BillyBird Park Hemelrijk in het Brabantse Volkel. Op deze fijne plek heb je zeker een hele leuke dag, zowel voor jong als oud!

We waren uitgenodigd door BillyBird Park Hemelrijk om samen met Charlotte en haar gezin een dagje te komen spelen en chillen. We troffen elkaar bij de ingang, nadat we bij de receptie onze kaartjes hadden opgehaald. De kinderen kenden elkaar al, voor onze mannen was dit de eerste ontmoeting. Gelukkig klikte ook dat prima, dus onze dag kon beginnen! Laurens en Aukje waren allebei super enthousiast en ze renden meteen voor ons uit het park in.

BillyBird Park Hemelrijk

BillyBird Hemelrijk ligt aan een groot strandbad, waardoor het een hele leuke plek is voor jong en oud. Er zijn verschillende speeltuinen en activiteiten. Je kunt er bij mooi weer lekker zwemmen, chillen op het strand of op avontuur in het park. Er zijn verschillende speeltuinen en attracties, verspreid over het hele park, waarover je zo meteen meer leest.

Als het weer slechter is kun je ook naar de binnenspeeltuin, Zeeroversland. Hier vind je alles wat je in de meeste binnenspeeltuinen ook vindt: ballenbakken, klimtoestellen en een grote glijbaan. Vooral die laatste was bij onze kinderen favoriet, al keek Laurens eerst even de kat uit de boom. Toen hij eenmaal was geweest had hij de smaak te pakken. De rest van het Zeeroversland is vrij donker, wat niet alle kindjes even fijn vonden. Voor de ouders zijn er genoeg zitplaatsen in de binnenspeeltuin en bij het restaurant kun je terecht voor een kop koffie, iets fris of broodjes en snacks. En ook handig: op het boventerras van Zeeroversland zijn 8 werkplekken ingericht. Zo kun jij rustig werken, terwijl je kinderen lekker spelen!

Kinderland

Voor de kleintjes is er een grote speeltuin met verschillende toestellen. Vooral de ouders moeten hier hard aan het werk. De zweefmolen draait alleen dankzij sterke ouders, de helikopters laten je lekker fietsen in de 1e versnelling en er is nog een treintje dat ook wat spierballen vraagt. Voor de kids is dit natuurlijk fantastisch, want die laten zich maar al te graag rondrijden.

BillyBird park Hemelrijk speeltuin bregblogt.nl

BillyBird Park Hemelrijk helicopters bregblogt.nl

BillyBird Park Hemelrijk speeltuin kabelbaan bregblogt.nl

Chillen op het strand

Alle attracties en faciliteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs, alleen voor de strandbedden en de waterfietsen wordt een borg gevraagd.. Je kunt naast de speeltuin nog terecht in de achtbaan, de waterglijbaan en op de grote klimrots. Die laatste vond ik zelf nogal spannend, wat door Etienne bevestigd werd toen hij naar boven was geklommen met Laurens. Op het water kun je ook een rondje maken met een waterfiets! en als je geen zin hebt in een actieve dag spreid je gewoon je kleedje uit en ga je lekker chillen!

Naar het circus!

In de herfstvakantie zette Circus Bavaria zijn tenten op in BillyBird Park Hemelrijk! Wij mochten ook een voorstelling bezoeken, wat voor de kinderen natuurlijk een groot feest was. Alles kwam voorbij: honden, katten, paardjes, trapezeacts en een clown! Een leuk extraatje bij dit dagje uit!

Horeca in BillyBird Park Hemelrijk

Op verschillende plekken in het park vind je horecapunten. Bij Zeeroversland is een groot restaurant waar je terecht kunt voor broodjes, frietjes, snacks, drinken en ijsjes. Wij testten de frietjes en die vielen goed in de smaak! Ook leuk: er zijn ook verschillende glutenvrije snacks te bestellen.

BillyBird park Hemelrijk friet en snacks bregblogt.nl

In het zomerseizoen kun je ook barbecueën in het park. Er staan picknicktafels met een barbecue erop. die kun je huren in combinatie met een compleet BBQ pakket. Hoe leuk is dat? Na een dagje spelen en chillen lekker barbecueën met uitzicht op het water en de ondergaande zon! Voor actuele prijzen en bestellen kun je tijdens het hoogseizoen terecht op de website van BillyBird Park Hemelrijk.

BillyBird Park Hemelrijk menukaart bregblogt.nl

Praktische informatie BillyBird Park Hemelrijk

Het park is 363 dagen per jaar geopend.
Openingstijden 10.00 uur tot 18.00 uur,
Toegang tot 16.00 uur.
Openingstijden
Zomervakantie regio zuid*
10.00 uur tot 21.00 uur,
Toegang tot 20.00 uur.

*De attracties, binnenspeeltuin en Kinderland zijn om 18.00u gesloten. Het strandbad is tot 21.00u open.
De receptie van het park is tot 20.00u geopend. Op een rustige dag kan de receptie al eerder dicht zijn.
Vanaf 3 september tot en met 31 oktober
Herfstvakantie: Alle attracties dagelijks geopend.
Maandag, dinsdag en donderdag:
 Achtbaan, Bootjesglijbaan Splash!, Touwenparcours en waterfietsen gesloten.
Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag: Alle attracties roulerend open.

Plattegrond BillyBird Park Hemelrijk bregblogt.nl

Je kunt je tickets het beste online – en met korting – bestellen. Kijk voor de actuele toegangsprijzen op de website.

Parkeren kost €3,- per auto per dag. Je kunt een parkeermunt kopen bij de kassa. Een parkeerabonnement voor abonnementshouders van het park kost voor een heel seizoen €5,-. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling gratis!

BillyBird Hemelrijk in Volkel Brabant bregblogt.nl

We hebben een hele leuke dag gehad en zijn van plan om volgend jaar zeker nog eens een dagje terug te gaan! Lekker chillen op het strand, terwijl de kinderen spelen in het water en afsluiten met een bbq: dat klinkt toch als een prima plan?

Kende jij dit park al? En lijkt het jou leuk om er een keer naartoe te gaan?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.