Oktober, wat was je mooi! Fijne feestjes, mooie opdrachten voor mijn blog en weer nieuwe ontwikkelingen op trouwgebied!

Blog

Mijn blog wordt dagelijks bezocht vanuit alle hoeken van het land en zelfs daarbuiten. Soms kijk ik in mijn statistieken en zie dat er dan een aantal mensen tegelijk op mijn website zijn, dat blijft een maf en tegelijkertijd te gek idee! Deze maand waren de volgende artikelen het meest populair:

  • Trouwen #6: Ik zei YES to the dress! Wat was het een feestje om YES te zeggen tegen mijn jurk, want er ging nogal wat avontuur aan vooraf…
  • Column: Gemis | Het kan me soms ineens overvallen, het gemis van mijn lieve papa. Ik schreef er een column over die veel herkenning opriep…

Welke info deel je online?

  • Ik gaf mijn kantoor een make-over | Ons was- annex rommelhok op zolder is nu een hele fijne werkplek. Kom je binnenkijken?
  • Trouwen #7: In ondertrouw! | Ja, het zal eens soepel gaan bij ons. De ondertrouw was ook weer een enerverende belevenis…
  • Shoplog Laurens | De kinderbijslag was binnen en wat doe je dan? Shoppen! Laurens en ik gingen samen op stap en dit is de buit!

Deze maand was het gelukkig iets rustiger dan in september, dat leek wel één grote vakantie! In oktober mocht ik wel nog een keer ergens gaan overnachten, dit keer in het mooie Zuid-Limburg, samen met mijn blogvriendin Monique! Je leest hier alles over huiselijke gastvrijheid in Auberge de Smockelaer! We sloten onze minivakantie af in de bioscoop. Mocht je A Star Is Born nog niet hebben gezien: GA ERHEEN! Je krijgt er geen spijt van! (Neem wel wat tissues mee…)

Limburg lonkt herfstwandeling auberge de smockelaer bregblogt
Een ander leuk uitstapje was het testen van een e-bike: is dat nou echt alleen voor oude mensen?

Persoonlijk

Na de diagnose fibromyalgie in september heb ik echt even mijn draai opnieuw moeten vinden. Het was vooral een opluchting dat ik niet gek bleek te zijn (oké een klein beetje wel, maar dat is een ander verhaal) en dat mijn klachten wel degelijk een oorzaak hebben. Ik heb er geen gras over laten groeien en ben meteen aan de slag gegaan met de fysiotherapeut. Ik doe nu onder begeleiding twee keer per week een serie oefeningen, met als doel het sterker maken van mijn spieren. Mijn beide fysio’s (eentje op de maandag en eentje op de vrijdag) zijn onvermurwbaar, waardoor ik regelmatig met flinke spierpijn rond strompel. Maar geloof me: spierpijn is 100x fijner dan de nare pijn in mijn benen en rug. Na een paar weken kan ik zeggen dat ik verbetering merk en dat de belastbaarheid van mijn lijf al iets groter is. Heel fijn! En op de dagen dat ik alsnog over mijn grens ga compenseer ik dat met rust. Het gaat dus stukken beter dan vorige maand, waardoor ik ook veel beter in mijn vel zit: fijn! ♥

Herfstvakantie

In de herfstvakantie heb ik lekker veel tijd doorgebracht met Laurens. Dat is een voordeel van een eigen bedrijf: je kunt je eigen tijd inplannen. Hiervoor moest ik wel even vooruit werken en een knop omzetten, want helemaal niet kunnen werken bracht toch wat onrust met zich mee. Gelukkig kwam het allemaal goed, dankzij een ochtendje rondhangen in pyjama (Laurens) kon ik toch een beetje werken.

Treinreismet je kind bregblogt.nl

We bezochten BillyBird Park Hemelrijk, dansten tijdens het Oktoberfeest en gingen met de trein naar mijn moeder in Dordrecht. Laurens vond het allemaal even leuk en prachtig en dat is het allerbelangrijkste!

ZZP leven

Ik noemde hierboven al een voordeel: mijn eigen tijd indelen. Ik word er als chaoot steeds beter in om te plannen en me daar vervolgens ook aan te houden. Ik vind zoveel dingen leuk om te doen en dan komt het weleens voor dat mijn agenda overloopt. Gelukkig komt het altijd weer goed, zolang ik mijn hoofd maar koel houd. Naast mijn uitstapje voor Limburg Lonkt heb ik ook deze maand weer aan mooie projecten gewerkt. Op mijn zakelijke website kun je in mijn portfolio zien wat ik zoal doe! De komende tijd ga ik ook werken aan de optimalisatie van mijn blog. Met bijna 1000 artikelen op de teller is het hoognodig om eens goed op te ruimen, artikelen te verbeteren of te updaten. Als dat allemaal gebeurd is zal ik de site ook in een nieuw jasje gaan steken, heb er zin in!

Boeken

Ik lig nog steeds op schema voor mijn leeschallenge voor 2018. Op dit moment staan er 47 boeken op de teller en er ligt nog een fijne stapel op me te wachten. De volgende recensies verschenen in oktober op mijn blog:

Recepten

Ik doe mijn best om weer vaker recepten te delen op mijn blog. Op Instagram vroeg ik of er behoefte is aan de terugkeer van het weekmenu en daarop antwoordde de meerderheid: JA! Ik ben nog even aan het zoeken naar een fijne manier om het weekmenu online te zetten, dus hierover binnenkort meer! In oktober deelde ik de volgende recepten:

Goedgevulde tomaten-groentensoep met pasta en gehaktballetjes bregblogt.nl
Foto door Fotografie Charlotte

Plannen voor november

November is meestal een drukke maand met veel leuke dingen! Laurens gaat een paar keer logeren bij zijn opa en oma en wij mogen o.a. naar Paul de Leeuw in het theater, de verjaardagen van schoonmoeder en zwager vieren, het carnavalsseizoen inluiden met een dameszitting (ik) en samen een nachtje naar Venlo! Heb je nog tips en must-see’s voor die laatste dan hoor ik het heel graag!

Verder ga ik weer lekker aan de slag om ook in dit laatste kwartaal van 2018 mooie resultaten neer te zetten voor mijn blog en tekstbureau en om plannen te maken voor 2019. Never a dull moment!

Wat was het hoogtepunt van oktober voor jou?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.