De winkels hangen vol met hippe en leuke damesmode en ook online kun je een dagtaak hebben aan het uitzoeken van nieuwe items voor het komende seizoen. Mijn shopbudget is nooit zo heel groot, dus denk ik extra goed na over de aankopen die ik doe. Ik vertel je graag hoe ik mijn ideale garderobe bewust samenstel!

Heb ik het echt nodig?

Dit is de eerste vraag die ik mijzelf stel. Waar ik vroeger achteloos van alles in mijn (digitale) winkelmandje mikte, denk ik daar nu tig keer over na. Impulsaankopen blijven zo tot een minimum beperkt. Ik zorg dat ik goed voor ogen heb wat er thuis in de kast hangt.  Want stel, ik val als een blok voor een zwarte rok, terwijl er thuis al drie in de kast hangen, dan is dat een extra stok achter de deur om dit exemplaar te laten hangen. Of het moet wel een héél uniek en mooi stuk zijn, dan wil ik het nog overwegen.

Kan ik er voldoende stuks uit mijn bestaande garderobe mee combineren?

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik niet vies ben van een printje. Bloemen, luipaard, streepjes: je vindt ze in overvloed in mijn kast. Het liefst combineer ik ze ook nog met elkaar. Het voordeel hiervan is dat ik creatief ben met combineren en dat ik goed weet wat bij elkaar kan en wat niet. Het nadeel van mijn liefde voor prints is dat ik soms val voor een opvallende print die nét niet de goede kleuren heeft, waardoor ik er thuis vrij weinig mee blijk te kunnen. Dus ga ik in de winkel altijd na of ik minimaal drie sets kan maken met het stuk dat ik wil kopen. Zo weet ik zeker dat ik het regelmatig draag en dat de aankoop de moeite waard is.

Past het in mijn budget?

Ik gaf al aan dat ik goed nadenk voor ik iets nieuws koop. Dit zorgt er soms voor dat ik soms dagen achter elkaar een bezoekje aan een webshop breng, om het gewenste stuk nog eens grondig te bekijken. De twijfel zit dan meestal niet in het mooi vinden, maar in het bewust willen uitgeven van mijn budget. Hierdoor heb ik ook weleens de pech dat ik te lang wacht en dan is het gevolg dat het stuk uitverkocht is. Jammer de bammer, dan heeft het gewoon niet zo moeten zijn.

Is het praktisch?

Naast het al dan niet nodig hebben en passen bij de garderobe is het ook handig dat een kledingstuk een beetje praktisch is. Dan bedoel ik niet als in joggingpak-praktisch, maar wel: kan ik ermee fietsen / zitten / lopen, kreukt het niet na 5 minuten en zie je er niet elke minivlek op? Ik ben tenslotte moeder van een knoeigrage kleuter en zelf kan ik er ook wat van. Ook zit ik veel op kantoor, wat ik afwissel met bezoekjes aan klanten, vandaar dat ik graag in stijlvolle en professionele businessmode investeer. Nog meer dingen om rekening mee te houden dus!

Verliefd? Dan mag het in de kast!

Het liefst koop ik iedere luipaardbroek, rok en jurk die ik tegenkom, want ik vind het allemaal prachtig. Overdrijven is ook een kunst, dus ik beperk het tot de stukken waar ik écht verliefd op word. Zo scoorde ik laatst een blauwgrijs jurkje met luipaardprint, dat ik al vaak heb aangehad. En ook mijn nieuwe luipaard-kokerrok is met topsnelheid doorgeschoten naar de favorieten van dit moment. Dus als ik echt meteen verliefd ben op een stuk en het voldoet aan de eerder genoemde criteria: dan mag het in de kast!

tips voor het samenstellen van jouw ideale garderobe bregblogt.nl

Waar let jij op bij het samenstellen van jouw garderobe? Deel je tips in de comments of op Facebook!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik let er vooral op of het comfortabel genoeg is, en of het van natuurlijk materiaal is. Anders is de kans groot dat ik het toch niet aantrek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.