Een hartige taart of quiche is altijd lekker en makkelijk om te maken! Je kunt hem de dag vantevoren bereiden en de volgende dag opwarmen of zelfs koud eten. In deze variant zit de – als je het mij vraagt – top combinatie van spinazie en geitenkaas. Voor een zoete touch heb ik stukjes appel toegevoegd. Lees gauw verder voor dit heerlijke en makkelijke recept!

Spinaziequiche met geitenkaas en appel

In deze spinaziequiche heb ik verschillende smaken gecombineerd. De unieke smaak van de geitenkaas, het zout van gerookte spekjes, zoete appels en de bijzondere smaak van pijnboompitjes. Voor een vegetarische variant kun je de spekjes achterwege laten, de quiche is dan nog steeds vol van smaak!

Ingrediënten

 • 1 springvorm van 24 cm doorsnede
 • olijfolie
 • twee eetlepels crème fraîche
 • 6-8 plakjes bladerdeeg
 • 2 eieren
 • een scheut melk
 • 400 gram diepvriesspinazie
 • een flinke hand pijnboompitjes
 • 250 gram gerookte spekreepjes
 • 100 gram geitenkaas in plakjes (zo’n rolletje met dikkere plakjes)
 • 100 gram geraspte kaas
 • 2 appels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. (Ik gebruik de heteluchtstand). Vet de springvorm in met wat olie of boter en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om ze te laten ontdooien.

Doe de spinazie in een pannetje en laat deze op laag vuur, onder af en toe omroeren, ontdooien. Als de spinazie warm is kun je hem laten uitlekken in een zeef of vergiet. Druk het vocht er goed uit met de achterkant van een lepel.

Als je spekjes toevoegt bak je deze ondertussen lekker bruin krokant in een koekenpan. Hierna rooster je de pijnboompitjes tot ze bruin zijn. Let op, want dit kan heel snel gaan en dan zijn ze zwart!

Meng in een beslagkom twee flinke eetlepels crème fraîche met twee eieren en een flinke scheut melk met een garde tot een glad geheel. Naar smaak en wens kun je hier nog wat kruiden aan toevoegen zoals oregano of salie, net wat je lekker vindt. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.

Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg en zorg dat de randen goed bedekt zijn. Prik wat gaatjes in de bodem en zet deze ‘kale’ taart even 5 tot 10 minuten in de oven. Als je ziet dat de bodem wat omhoog komt haal je hem eruit en kun je gaan vullen. Dit trucje werkt bij mij altijd om een zompige bodem te voorkomen.

Verspreid de spinazie, spekjes, pijnboompitjes en geitenkaas over de bodem. Je kunt dit ook eventueel vooraf al door elkaar mengen in een kom, zodat het goed verdeeld is. Verdeel vervolgens de stukjes appel erover. Als laatste verdeel je het ei-roommengsel over de ingrediënten. Sluit af met een handje geraspte kaas.

Bak de taart in ongeveer 25 tot 35 minuten gaar en bruin. (De tijd is verschillend per oven, dus kijk even zelf wanneer je taart klaar is!)

Snijd voor je de springvorm losmaakt even met een mes tussen de taart en de rand van de vorm om de taart los te maken. Daarna kun je de rand van de springvorm verwijderen en de taart serveren.

Lekker met een groene salade, met bijvoorbeeld wat tomaatjes, komkommer en een frisse kruidendressing.

Spinaziequiche met geitenkaas en appel spekjes en pijnboompitten bregblogt.nl

EET SMAKELIJK!♥

Je kunt onderstaande afbeelding makkelijk pinnen op Pinterest, zo heb je het recept altijd bij de hand!

Spinaziequiche met geitenkaas en appel en spekjes en pijnboompitten bregblogt.nl

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.