Melissa Skaye houdt je met de boeken uit de VT reeks continu op het puntje van je stoel. Ik las het vierde en vijfde deel van de reeks in een ruk uit. In deze blog lees je alles over ‘Verminkte toekomst’, in de volgende blog vertel ik over het vervolg ‘Verknipte tegenstander’…

Verminkte toekomst – Melissa Skaye

De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.
Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?
Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.

Dit vind je misschien ook interessant: 52 boeken voor een jaar leesplezier

Bizar spannend

Er zijn momenten geweest dat ik wilde stoppen met lezen. Melissa Skaye zet de karakters zo pijnlijk goed neer, dat je echt een beetje de kriebels krijgt. Je beleeft het verhaal als lezer door de ogen van de verschillende karakters, waarbij bladzijde voor bladzijde een gruwelijk mysterie wordt ontrafeld. Er is één scène, ik verklap nog niet welke, die ik heb overgeslagen, omdat ik het niet kon verdragen. En ik heb toch al best wat bloederige thrillers gelezen en op tv gezien.

Wat ik ook heel tof vind is dat je als lezer nog een paar keer op het verkeerde been wordt gezet. Nu ben ik bij het lezen van een thriller sowieso achterdochtig naar iedereen, maar hierbij zat ik er af en toe goed naast. Het leuke van dit vierde en vijfde deel is dat je ze los van de andere drie delen kunt lezen. Er wordt wel af en toe verwezen naar gebeurtenissen uit het verleden, maar je hoeft niet perse alle boeken gelezen te hebben. Om deel vijf te snappen is het wél een must om deel vier te lezen, daarover lees je meer in de recensie van deel vijf.

Aanrader dus?

Op de een of andere manier vlieg ik altijd razendsnel door Nederlandse thrillers heen. Het lijkt wel dat de vertrouwde setting zorgt voor een fijne leesflow. In dit geval raad ik het boek zeker aan als je van thrillers houdt. Je moet wel tegen wat geweld, zowel fysiek als psychisch, kunnen om het boek te lezen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je bestelt het boek als paperback of e-book makkelijk bij Bol.com via onderstaande afbeelding!

Lees jij graag thrillers? Welke kun je mij nog aanraden?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

 1. Ik weet welk stukje jij hebt overgeslagen, ik moest daar ook even gruwelen. Ik heb ook deel 5 gelezen, maar deel 4 (deze dus) vind ik het sterkst. Toen ik na dit boek ging slapen zag ik ook steeds die boerderij voor me.
  En dan die verhaallijn over Klaver, ook zo schrijnend en gruwelijk.

  • Ik dénk dat ik ook wel begrijp welk gedeelte ze heeft overgeslagen ?

   De recensie is om van te smullen, ben er heel blij mee. Dankjewel!

   • Haha ja dat moet een fijn stuk geweest zijn om te schrijven denk ik 😉 Super leuk dat je een berichtje achterlaat! <3

 2. Pingback: Verknipte tegenstander - Melissa Skaye - Breg Blogt

 3. Pingback: Dit was oktober 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.