Terwijl ik begin aan dit blog zit ik in gedachten nog in de bioscoop. Een paar uur geleden verliet ik met natte ogen de zaal, zwaar onder de indruk van deze geweldige film. Dus, bij deze vertel ik je graag waarom jij ook naar A Star is Born moet gaan kijken!

A Star Is Born

Wereldster Jackson Maine ontdekt – en wordt verliefd op – de onbekende, worstelende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen.

Heftig, inspirerend, prachtig…

Vanaf de eerste seconde werd ik in de film gezogen. In de eerste scène sta je met Jackson (‘Call me Jack’) op het podium. Als fervent muziekliefhebber en festivalbezoeker zat ik meteen niet meer in de bioscoop, maar stond ik daar, op dat podium. Kippenvel all over!

Jack wordt gespeeld door Bradley Cooper en dat doet hij fantastisch. Het is dat ik zelf al zo’n leuke verloofde heb, want damn wat een mooie man is dat toch! En hij kan ook nog een lekker moppie zingen! Lady Gaga zet de rol van Ally eveneens geweldig neer. Zo puur, mooi en echt heb ik haar nog nooit gezien. En wat is het eigenlijk een mooie vrouw, zonder al die toeters en bellen.

De film is heftig, inspirerend en ronduit prachtig. 137 minuten lang ben je getuige van de worsteling van Ally als beginnend artiest en van Jack als oude rot in het vak die continu vecht tegen zijn demonen: alcohol en drugs. Ze veschen samen, tot het bittere eind. Want bitter is het zeker, dat einde. Ik kan je daarom ook van harte aanbevelen om een pakje zakdoekjes bij de hand te houden.

De film blijft nog wel even nazinderen in mijn lijf, ik ben er écht van onder de indruk. Het camerawerk zit sterk in elkaar, het verhaal is indrukwekkend en geen moment langdradig of saai. Ik kan er niet over uit, wat een spektakel. Kijk hieronder maar vast naar de trailer, die is al een feestje op zich!

Dus, als je een film wilt zien die je raakt in elke vezel van je lijf: trommel je bff, je vent, je vriendin, je moeder of wie dan ook op of ga lekker in je eentje twee uur genieten van dit pareltje. Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt!

Heb jij de film al gezien? Laat me dan zeker even weten wat je er van vond!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wooooow ik krijg net mega kippenvel van de trailer! Dat belooft wat voor de hele film!
    Maar is dat Lady Gaga joh?? Dat had ik echt nooit geraden! 😮

    • Ja echt, ik had het ook niet geweten als het niet op de poster stond. Ze is echt een knappe vrouw zo ‘au naturel’!

  2. Pingback: 4DX: dé nieuwe bioscoopsensatie bij Pathé Maastricht! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.