Comfrotfood is toch wel echt mijn lievelings. Van een lekker stoofpotje tot een kop goedgevulde soep, van lekkere wraps tot een portie kipsalon. Kipsawatte? Kipsalon! Een variant op de bekende kapsalon, maar dan met kip! Wij maken het hier thuis regelmatig en ik deel graag mijn recept met jullie!

Wat is kapsalon (of kipsalon)?

De kapsalon is jaren geleden bedacht door de eigenaar van een grillroom. Een van zijn vaste klanten, een kapper, bestelde altijd een portie kebab met daarbovenop friet, gesmolten kaas, sla en knoflooksaus. De naam Kapsalon werd geboren en al gauw was het een begrip in heel Nederland! Inmiddels zijn er talloze variaties te vinden van dit gerecht. Wij maken hem zelf graag met kip, maar je kunt ook kiezen voor kebab of shoarma, net wat je lekker vindt!

Ingrediënten (Voor 4 personen)

Bereidingstijd ± 30 minuten (+1 uur marineren)

 • 400  gram kipfilethaasjes
 • 200 gram ijsbergsla
 • 3 tomaten
 • een halve komkommer
 • 100 gram geraspte kaas
 • 700 gram verse friet (uit de koeling van de supermarkt)
 • knoflooksaus
 • 2 eetlepels kruidenmix zoals Ras el hanout of köfte kruiden
 • 2 theelepels knoflookpoede
 • Kipsalon kipfilet frites sla tomaat komkommer naanbrood bregblogt.nl

  r

 • olijfolie

Bereiding

Voorbereiding

Snijd de kipfilethaasjes in blokjes en kruid ze met de kruidenmix en 2 flinke theelepels knoflookpoeder. Roer het goed door elkaar met een scheutje olijfolie en zet een uurtje in de koelkast om de kruiden goed in te laten trekken.

Bereiding gerecht

Bak de frietjes lekker krokant in de Airfryer, oven of friteuse volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit tegelijkertijd een koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes gaar en bruin. Vet ondertussen een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm de oven voor op de grillfunctie. (Als je de frietjes in de oven bakt moet je de grill na het bakken instellen)
Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Als de kip gaar is doe je deze in de ovenschaal. Vervolgens doe je de frietjes erbovenop. Strooi er naar smaak geraspte kaas overheen en zet de schaal onder de grill. Als de kaas helemaal gesmolten is haal je de schaal weer uit de oven.
Maak de kipsalon af met ijsbergsla, tomaat en komkommer. Tot slot doe je er de knoflooksaus overheen. Je kunt de kipsalon eventueel ook nog serveren met wat warm naanbrood.

EET SMAKELIJK!

p.s. pin onderstaande afbeelding op Pinterest, zodat je dit recept altijd bij de hand hebt!

Kipsalon met friet, sla en knoflooksaus bregblogt.nl

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.