Netwerkbijeenkomsten vind ik altijd een beetje spannend, op de één of andere manier ligt het ‘netwerken’ er zo dik bovenop dat ik me niet op mijn gemak voel. Zet mij maar liever in een ontspannen setting neer met verschillende mensen en wat leuke activiteiten en ik ben als een vis in het water. Zo ook tijdens het nieuwe event  ‘Pluk de ochtend’ dat door drie mooie vrouwen werd georganiseerd op een adembenemend mooie locatie…

Pluk de ochtend

Mijn vriendin Vivian (Laurens zijn peettante) heeft een mooi cateringbedrijf, Adventurecook. Samen met Doriënne van DOO Creations en Ceryla van Cée Concept organiseerde ze een nieuw event: ‘Pluk de ochtend’. De bedoeling van deze ochtend was om even lekker te ontspannen, te ontmoeten en je te laten inspireren. Vivian zorgde voor een heerlijk uitgebreid en biologisch ontbijt, Doriënne vertelde haar inspirerende verhaal en liet haar tassen en sieraden zien en Ceryla vertelde over haar werk als masseuse, yogadocent en ontwerpster van haar eigen kledinglijn. Je leest het al, het zijn stuk voor stuk dames die niet graag stilzitten.

Dit soort events vinden meestal plaats in de avonduren en dat wilden deze dames anders doen. Ze creëren op deze manier een ochtend vol ontspanning en gezelligheid, zodat je daarna lekker relaxed het weekend in kunt. Een top idee, als je het mij vraagt!

Ontwaken in het Limburgse Heuvelland

Ik was uitgenodigd om naar het event te komen en dan zouden ze het ook heel leuk vinden als ik er na afloop een blog schreef. Daarnaast heb ik de gelegenheid gekregen om te vertellen hoe ik op het punt ben gekomen om mijn bedrijf te starten. (Dat verhaal kun je hier lezen)
Je snapt wel dat ik dit heel erg leuk vind om te doen en dus zei ik meteen ja!

Pluk het zelf Pluk de ochtend bregblogt.nl

Voor het zover was reed ik naar Sibbe, een klein dorpje vlakbij Valkenburg. De velden en de heuvels waren bedekt met ochtendmist, de zon maakte er een sprookjesachtig geheel van. Langzaam ontwaakte ik, nieuwsgierig naar wat de dag ging brengen.
Eenmaal aangekomen bij Pluk het zelf, de pluktuin waar we die ochtend te gast waren, keek ik vol verwondering om me heen. Dit was een klein stukje paradijs op aarde. De bloemen naderden langzaam hun einde door de aankomende herfst, maar toch was er nog volop kleur te zien. De zon scheen door de grote boom in de tuin en er heerste een heerlijke rust: wát een fijne plek!

Eten, ontspannen en genieten

Vivian had een uitgebreid ontbijtbuffet klaargezet, met vers fruit, heerlijke hangop met granola, diverse groenten, brood en wafels. Zo’n buffet waar je direct van gaat watertanden, wat bij mij dus ook gebeurde. (#vreetzakforlife).

Ontbijt door Adventurecook Pluk de ochtend Bregblogt.nl

Voor we konden genieten van al het lekkers dronken we een kopje thee, terwijl alle dames langzaam binnendruppelden. Er waren bekende gezichten, maar ook een aantal onbekende gezichten. Dat vind ik altijd een beetje spannend en dan kijk ik even de kat uit de boom. Gelukkig was dat niet lang nodig, de sfeer was eigenlijk vrijwel direct ontspannen en gezellig!
Ceryla nam ons mee naar buiten voor wat yogaoefeningen om onszelf even letterlijk wakker te schudden. Dat was een heel fijn begin van de dag, ik was meteen wakker!

Verhalen delen

Tijdens het ontbijt kwamen de verhalen als vanzelf op tafel. Leuke en mooie gesprekken, er werd ook veel gelachen. Doriënne vertelde haar verhaal, wat voor veel herkenning en inspiratie zorgde. Daarna mocht ik ook zelf vertellen hoe ik terecht ben gekomen op de plek waar ik nu zit. Ook hier was veel herkenning en al gauw vlogen de verhalen over tafel. Wat blijkt? We willen allemaal genieten van de mooie en fijne dingen in het leven en hebben geen behoefte (meer) aan de ratrace. Gewoon werken en genoeg tijd overhouden voor familie, vrienden en dingen waar je écht gelukkig van wordt. Mooi om te horen hoe iedereen daarmee omgaat en elkaar inspireert.

Lekker je gang gaan

Om deze behoefte kracht bij te zetten kon iedereen daarna lekker haar eigen gang gaan. Je kon iets maken met leer, wol en slagletters van Doriënne, je handen laten verzorgen en masseren door Ceryla en nog wat pikken van de lekkere hapjes van Vivian.

 

Je kon ook lekker even wandelen door de mooie tuinen en genieten van het uitzicht over het Limburgse Heuvelland. Toen de ochtend op het einde liep sloten we af met een meditatie in de buitenlucht. Helemaal relaxed en zen stapte ik daarna weer in de auto naar huis, om rustig het weekend in te rollen.

Meditatie bij Pluk het Zelf Bregblogt.nl

Het was absoluut een geslaagd event, waarvoor ik alle aanwezige dames wil bedanken!
Als jij ook eens zin hebt om lekker te ontspannen, nieuwe vrouwen te ontmoeten en te genieten van heerlijk eten, volg de drie dames dan zeker op Facebook, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe events!

Vertel, ga jij weleens naar dit soort verwen-events voor jezelf?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.