Hartelijk herfst! September is voorbij en zoals elke maand blik ik nog even terug. Het was een roerige maand met een hoop activiteiten rondom de bruiloft, veel weekendjes weg en wat minder fijn nieuws over mijn gezondheid…

Blog

Laten we beginnen met mijn blog! Ik heb deze maand veel leuks mogen doen voor mijn blog. Ik knijp mezelf af en toe even in mijn arm om me te realiseren dat ik toch écht mijn eigen droombaan heb gecreëerd! Deze vijf artikelen waren erg populair deze maand, heb jij ze allemaal al gelezen en zo ja, wat was jouw favoriet?

  • Column: het mama-bommetje | We hebben allemaal zo onze momenten…
  • Persoonlijk:
  • De bruiloft van Natasja | Een ontroerend verhaal over een droombruiloft die veranderde in een hele andere bruiloft
  • Draag jij de juiste behamaat? | Ik mocht op bezoek bij een luxe lingeriezaak, waar ik mijn echte behamaat ontdekte…
  • Trouwen #5: Zo vroeg ik mijn getuigen | In deze ietwat hysterische blog vertel ik uitgebreid wie mijn getuigen worden en hoe ik ze heb gevraagd!

Ik heb het tandwiel van mijn inspiratie weer ontdekt en de machine draait op volle toeren. Tegen het einde van het jaar neemt het aantal verzoeken tot samenwerking altijd toe en ik doe mijn uiterste best om een goede balans te behouden tussen gesponsorde en niet-gesponsorde content. Vergeef me als de wijzer af en toe eens doorslaat naar de ene of de andere kant, doe een dansje waar je vrolijk van wordt en klik rustig verder. En onthoud: ik zorg er altijd voor dat samenwerkingen geschreven zijn met een persoonlijke insteek en met als doel om jou als lezer te inspireren!

aardappelen tips recepten bregblogt.nl

September vakantiemaand

Qua planning was september niet mijn handigste maand, ik ging namelijk maar liefst DRIE keer een weekend weg. We begonnen de maand goed met een weekend op de camping in Gulpen. De nachten waren stervenskoud, de dagen heerlijk warm en zonnig. Het weekend erna was ik met mijn blogvriendinnen in Center Parcs Limburgse Peel. Een weekend met veel wijn, nog meer eten en weinig slaap: ik heb genoten! Dat ik er daarna een paar dagen van moest herstellen nam ik maar op de koop toe.

Bloggersweekend soep bregblogt.nl

Twee weken later pakte ik opnieuw mijn koffertje, dit keer om samen met mijn mannen te gaan relaxen in Golden Lakes Village in de Belgische Ardennen. Uiteraard kwam de regen uitgerekend dát weekend met bakken uit de hemel, dus heel veel hebben we niet gezien van de omgeving. Gelukkig hadden we genoeg aan elkaar en hebben we lekker wat geluierd.

golden Lakes Village uitzicht op het meer bregblogt.nl

Het waren stuk voor stuk fijne weekends en ik kan er weer even tegenaan!

Persoonlijk

Ik noemde het al even, mijn gezondheid liet me in september flink in de steek. Na maanden aanmodderen stapte ik naar de huisarts en later kreeg ik de diagnose fibromyalgie. Op zich was dit geen verrassing voor me, ik had al wel een optelsommetje gemaakt voor mezelf. Eerlijk gezegd was ik opgelucht, omdat blijkt dat ik niet gek ben. Ja, want dat dacht ik dus op een gegeven moment echt. Steeds pijn in mijn lijf, afspraken af moeten zeggen vanwege algehele malaise en regelmatig zo, zo, zo moe. Nu ik weet wat er aan de hand is, kan ik mijn leven er gericht naar aanpassen. Dat wil zeggen: ik accepteer dat het er is, maar de ziekte krijgt geen hoofdrol van me.

profielfoto bregblogt.nl

Na de diagnose merkte ik hoe sterk mijn brein en lijf samenwerken en het leek of er een soort ontlading van pijn plaats vond. Niet relaxed, ik kwam mezelf een aantal keer flink tegen. Zo leerde ik dat ik niet twee dagen achter elkaar vol moet proppen met afspraken en activiteiten, hoe leuk en gezellig ook. Dan lig ik namelijk de twee dagen daarna op apegapen.

Om de rol van de fibromyalgie zo klein mogelijk te maken ben ik gestart met een traject bij de fysiotherapeut. Twee keer per week gaan we aan de slag om mijn lijf sterker en in goede conditie te krijgen en daarnaast sport ik dan aansluitend ook nog een uur. Het is nog een beetje uitvogelen wat het beste werkt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Soms mopper ik ook, want ik lijk wel een bejaarde met mijn waslijst aan pijnen en kwalen, dat was niet helemaal hoe ik mijn leven op mijn 37e had voorgesteld.  Het is in ieder geval fijn dat ik alle ruimte heb om mijn leven goed in te richten. De ene dag knal ik zo zes uur achter elkaar door, de volgende dag werk ik weer in blokjes van twee uur, zolang ik aan het einde van de dag nog wat energie overheb ben ik een gelukkig mens.

Ondernemerschap

Het eerste kwartaal van mijn bedrijf was succesvol! Ik heb al zoveel leuke en mooie opdrachten mogen invullen en ik heb het kwartaal afgesloten met een mooi resultaat. Maf wel, dat ik alweer ruim drie maanden bezig ben. Voor ik er erg in heb sta ik champagne te poppen op de eerste verjaardag van Bregje Boer Teksttovenaar!
Ik leer elke dag weer nieuwe dingen. Over het ondernemen en welke manier van werken het beste werkt voor mij. Ik ben er namelijk al gauw achtergekomen dat ik kan en mag vertrouwen op mijn eigen onderbuikgevoel. Op die manier maak ik keuzes die bij me passen en waar ik zelf 100% achter sta. Ik heb vrij in het begin zelfs een opdracht afgewezen, omdat ik letterlijk buikpijn kreeg tijdens de bespreking ervan. Op zulke momenten ben ik heel trots op mezelf!

Bregblogt profielfoto www.bregblogt.nl
Deze mooie foto is gemaakt door Charlotte!

Een klein hoogtepuntje in september was de make-over van mijn kantoor. Van washok naar gezellige, functionele werkruimte. Het is zo fijn om hier elke dag te kunnen zitten om te schrijven, lezen en leren. En stiekem voelde ik me natuurlijk een ontzettende baas toen ik even de halve IKEA leeg kocht voor de inrichting, dat snap je wel!

Trouwen

De plannen voor ons huwelijk vorderen al aardig. We hebben in september hard gewerkt om een aantal grote dingen af te tikken zoals de datum, fotograaf, DJ en de locatie. En natuurlijk: DE TROUWJURK! Wat was het een bijzondere dag en wat ben ik blij dat ik DE JURK heb gevonden!

IK ZEI YES TO THE DRESS - bregblogt.nl

Ik kan niet wachten tot ik hem mag ophalen in februari. Ga ik dan stiekem steeds even eraan voelen en ernaar gluren. Ik bedoel, hoe vaak heb je nou een groene zeemeerminnenjurk in huis? Oh shit, nu heb ik het verklapt! ?

Plannen voor oktober

Als deze blog online komt is het al half oktober, vanaf november staat het maandoverzicht al eerder op de planning, al doende leert men enzo. Maarrrrr! Laat ik toch nog even vertellen wat we allemaal nog van plan zijn. Vandaag staan we te hossen op het Oktoberfeest in Sittard. Lekker biertjes drinken en genieten van het hopelijk mooie weer! Morgen gaan we gezellig met Charlotte en haar gezin naar een pretpark, want het is herfstvakantie hier in het zuiden! Aan het einde van de week ga ik met Laurens nog een nachtje logeren bij mijn moeder, gewoon voor de gezelligheid en daar heb ik heel veel zin in. Zoals het klokje thuis tikt…
De herfstvakantie staat qua werk dus op een wat lager pitje, maar dat haal ik daarna met alle liefde in. In het laatste wekend van de vakantie gaat Laurens een In het laatste weekend gaat die bofkont nog een nachtje naar opa en oma, zodat Etienne en ik op datenight kunnen. De week erna ga ik voor Limburg Lonkt een nachtje uit logeren, hier heb ik ook ZO veel zin in! Hierover lees je tegen die tijd meer op Instagram en Facebook en later op Limburg Lonkt, dus volg me daar zeker ook!
Verder ga ik vooral lekker aan de slag voor mijn bedrijf en zorg ik daarnaast dat ik de balans goed bewaak… ♥

Wat was jouw hoogtepunt van september? En heb je mooie plannen voor oktober?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.