Hieperdepiep hoera! Ons huwelijk is officieel aangekondigd bij de gemeente en dat betekent dat we officieel in ondertrouw zijn gegaan! Uiteraard ging ook dit niet helemaal zonder slag of stoot…

Romantiek? Niet echt…

Ik heb altijd een romantisch idee gehad bij het principe ‘In ondertrouw gaan’. Samen naar het gemeentehuis, handtekening zetten en daarna een borrel drinken of een hapje eten. Nou, dit verliep dus niet zo bij ons.

We trouwen in een andere gemeente dan onze eigen gemeente, dus ging ik op de betreffende website op zoek naar meer informatie. Ik stuurde een mailtje met de aankondiging van ons voorgenomen huwelijk en de vraag hoe we alles konden regelen. Ik werd direct gebeld door een hele vriendelijke dame die me uitlegde dat de ondertrouw in deze gemeente helemaal digitaal gaat. Je vult een formulier in, stuurt de kopieën mee van alle ID bewijzen van het bruidspaar en de getuigen en dat is dat. Poef, daar ging mijn romantische bubbel!

Invullen, betalen en klaar…toch?

Op een doordeweekse donderdag zaten Etienne en ik er helemaal klaar voor. Al onze getuigen hadden een kopie ID aangeleverd, wij hadden alle informatie bij elkaar en het ondertrouwfeest kon beginnen. De stappen verliepen soepel tot het moment van betalen. Je mag jouw huwelijk meteen aftikken via iDeal, wat de romantiek niet echt verhoogt natuurlijk. Ik pakte het kastje van de bank om de betaling in orde te maken en wat bleek: geblokkeerd. Dankjwel Laurens! Etienne pakte zijn kastje en je raadt het al: ook geblokkeerd! Laurens gebruikt die dingen weleens als ‘telefoon’, maar we hadden niet in de gaten dat hij ze allebei had geblokkeerd. Gelukkig had ik nog een ander kastje van een andere rekening en ik wilde de betaling annuleren. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar de hele aanvraag verdween en we moesten weer opnieuw beginnen. Om vervolgens de melding te krijgen dat er al een aanvraag openstond voor ons…

Eind goed, al goed…

Weer een mailtje naar de gemeente om te vragen hoe we nu verder moesten. Gelukkig verliep dit contact heel soepel en konden we op maandagochtend om 7.00 alsnog heel romantisch alles invullen, betalen en verzenden. Daar moest natuurlijk ook even een foto van gemaakt worden met piekhaar, pandaogen en pyjama’s! Hoera! We zijn in ondertrouw!

In ondertrouw bregblogt.nl

Heb jij een feestje gemaakt van jouw ondertrouw? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.