Eind september mochten wij op uitnodiging van Bungalowspecials.nl een weekend genieten van een luxe vakantiehuis in de Belgische Ardennen. In het nieuwe vakantiepark Golden Lakes Village, vlakbij de Franse grens, stond een grote villa op ons te wachten, waar ik je graag meer over vertel!

Golden Lakes Village indruk park bregblogt.nl

Golden Lakes Village

Golden Lakes Village ligt vlakbij Froidchappelle, in het zuiden van België. De Franse grens ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het park, vanaf Maastricht was het voor ons 1 uur en 45 minuten rijden. Het vakantiepark ligt aan een van de prachtige meren van het gebied Lacs l’Eau d’Heure: La Plate Taille, een groot meer waar van alles te beleven is. Daarover later meer.
Het park is nog deels in aanleg, dat merk je vooral rondom de receptie. Naast het gebouw wordt momenteel hard gewerkt aan een hotel, dat in 2019 de deuren opent. Dit hotel bestaat uit een aantal losse gebouwen waarin zich de kamers bevinden. Daarnaast zijn er ook een aantal vergaderzalen in het receptiegebouw. De receptieruimte is modern ingericht. We werden direct hartelijk ontvangen door de receptionist, die goed Nederlands sprak.

Golden Lakes Village receptie bregblogt.nl

Onze 6-persoons villa met uitzicht op het meer

Wij brachten het weekend door in een grote villa met uitzicht op het meer. Er zijn drie 2-persoons slaapkamers en één van de twee banken in de woonkamer bleek een comfortabele slaapbank te zijn. In totaal kun je dus met 8 personen in dit huis overnachten.

De villa is ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Een mooie keuken met o.a. een oven, magnetron, Senseo-apparaat, waterkoker en een ruime koelkast.
Golden Lakes Village woonkamer eetkamer bregblogt.nl

Er zijn op de 1e verdieping twee badkamers. een met een douche en een met een bad, van waaruit je een mooi uitzicht hebt, als je de luxaflex opendoet.

Golden Lakes Village badkamer bad 6-persoonsvilla bregblogt.nl

Golden Lakes Village badkamer 2 bregblogt.nl

Op het terras op de begane grond zit ook nog een sauna, wij hebben er geen gebruik van gemaakt, maar als je een liefhebber bent is dat natuurlijk top!

Golden Lakes Village buitensauna 6-persoons villa bregblogt.nl

De villa beschikt over twee ruime terrassen, een op de begane grond en een bij de grootste slaapkamer.

Golden Lakes Village slaapkamer 1 met uitzicht 6-persoonsvilla bregblogt.nl

Golden Lakes Village uitzicht grote slaapkamer bregblogt.nl

In deze slaapkamer staat een ruim 2-persoons bed. Iets verderop is de volgende slaapkamer vind je een stapelbed en in nummer 3 staan twee losse boxsprings.

Golden Lakes Village kinderslaapkamer bregblogt.nl

In de woonkamer staat een televisie waarop je veel Nederlandstalige tv-zenders vindt. Een pronkstuk in de woonkamer is de houtkachel die je helemaal rond kunt draaien, zodat je de warmte kunt richten op de plek waar je zit. Hout voor deze kachel is verkrijgbaar bij de receptie.

Golden lakes village woonkamer houtkachel 6-persoonsvilla bregblogt.nl

Faciliteiten op het park

Er zijn verschillende parkeerplaatsen verspreid over het park. Houd er dus rekening mee dat je jouw auto niet voor de deur van de villa kunt uitladen. Een bolderkar kan hierbij handig zijn, als je zoals wij in de stromende regen vertrekt: scheelt weer een paar keer op en neer lopen… 😉

Golden Lakes Village overview bregblogt.nl

Vooraan het park is een speeltuin voor de kinderen met schommels en een speelhuisje. Verder heb ik niet veel speeltuinen gezien. Op het grasveld voor onze villa lag een beachvolleybalveld, een paar petanquebanen en een barbecueplaats. Barbecueën op het terras van je eigen villa is niet toegestaan, hiervoor kun je naar de barbecueplaats gaan. Dan kun je wel lekker grillen en eten met uitzicht op het meer!

Wandelen langs het meer

In de lange hete zomer van 2018 kozen wij juist het allereerste herfstweekend uit om naar Golden Lakes Village te gaan. Op zaterdagochtend scheen de zon nog dapper, maar in de middag trokken de grijze wolken al gauw in rap tempo over. We besloten om even een stukje te wandelen langs het meer, voor het echt zou gaan regenen. Vanaf het park kun je over een verhard pad langs het meer wandelen.

Golden Lakes Village fietspad langs meer bregblogt.nl

Het is een bosrijke omgeving en dat werkt wat mij betreft meteen rustgevend. Het verharde pad was handig voor onze kleuter die zijn fiets had meegenomen. Onderweg stopten we een aantal keer om naar de zeilboten en surfers op het meer te kijken en om steentjes in het water te gooien. Helaas kwamen er al gauw dikke druppels naar beneden, dus besloten we om weer lekker naar ons warme huis te gaan!

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van Golden Lakes Village is veel te doen! Ik noemde al eerder de verschillende watersporten op het meer. We hebben van alles voorbij zien komen: zeilboten, windsurfers, SUP-pers (staand peddelen op een surfplank) en jetski’s. Op een paar minuten rijden van het park ligt het Aquacentre. Hier krijg je als volwassene op vertoon van je factuur van Golden Lakes Village 60% korting op de entreeprijs. Voor kinderen kost het zwemmen €4,- per keer. Het zwembad is niet heel groot, maar erg leuk met kinderen. Er is een stroomversnelling (of ‘snelverstroming’ aldus mijn kleuter), een grote glijbaan en een buitenbad. Tijdens het hoogseizoen kunnen de kinderen buiten spelen in het aquapark. Daarnaast vind je in het Aquacentre een spa- en wellnesscentrum.

Golden Lakes Village Aquacentre bregblogt.nl

In de buurt van het Aquacentre liggen ook een aantal restaurants.
Op ongeveer een kwartier rijden ligt het dorpje Philippeville, waar je ook diverse restaurants vindt. Wij reden hier op zaterdagavond naartoe en aten een hapje bij ‘Renaissance’. De inrichting van Belgische restaurants is een tikkeltje anders dan in Nederland, daar moet ik altijd weer even aan wennen. Toch waren we heel tevreden met deze keuze! Etienne en ik aten een heerlijke malse biefstuk met kruidenboter en Laurens genoot van kaaskroketjes met friet. Nog een lekker ijsje na en we rolden met volle buiken weer naar buiten. Voor een restaurant kun je het beste jouw voorkeuren opgeven in Tripadvisor, er is in ieder geval genoeg keus in de omgeving!

La Renaissance Philippeville bregblogt.nl

Handig om te weten over Golden Lakes Village

  • Aankomst is vanaf 15.00, vertrek voor 10.00 uur. Als je eerder vertrekt kun je de sleutel van de villa in de brievenbus bij de ingang achterlaten.
  • De huur van de sauna bij je villa bedraagt €15,- per dag.
  • Het linnenpakket dat bestaat uit bed-, bad- en keukenlinnen is bij te boeken voor €15,- per persoon en de bedden worden niet voor je opgemaakt. De lakens en handdoeken zijn overigens heerlijk zacht en fris: een groot pluspunt!
  • Toeristenbelasting is €0,35 per volwassene (vanaf 12 jaar) per nacht, te betalen bij aankomst.
  • Als je incheckt wordt gevraagd om een borg van €200,- te voldoen, bij voorkeur via creditcard. Bij een goede oplevering van de villa wordt deze borg geannuleerd. Ze houden er vrij strenge regels op na, de villa moet bij vertrek aan 10 criteria voldoen, waarbij elk punt €20,- kost als het niet in orde is.
  • Huisdieren zijn toegestaan voor een toeslag van €4,- per nacht en met een maximum van twee huisdieren per villa.
  • Er is geen winkel op het park. In het hoogseizoen kun je brood bestellen voor de volgende dag. Er zijn verschillende supermarkten (Carrefour, Aldi) in de omgeving, binnen een reistijd van 15 minuten.

Golden Lakes Village terras 6-persoons villa bregblogt.nl

Ons eindoordeel over Golden Lakes Village

Onze 6-persoons villa was heerlijk ruim en heel comfortabel ingericht! Alles was netjes en schoon bij aankomst. Een fijn huis voor een weekend weg met familie en vrienden, waarbij je alle ruimte hebt om je eigen gang te gaan. Door het slechte weer zijn we weinig buiten geweest, waardoor we de omgeving helaas niet uitgebreid hebben ontdekt. Bij aankomst ontvingen we een toeristengids van de omgeving, daar staat veel leuks in om te doen, zeker ook met kinderen. Denk aan kajakken, verschillende bierbrouwerijen en kastelen om te bezoeken en een prachtige natuur om in te wandelen en te spelen. Alleen al hiervoor zou ik bij mooier weer nog weleens terugkomen. De omgeving en het park zijn heerlijk rustig, we hebben eigenlijk amper andere mensen gezien of gehoord. Het is een perfecte locatie om heerlijk tot rust te komen!

Luxe genieten in Golden Lakes Village in de Belgische Ardennen bregblogt.nl

Hier vind je meer informatie, beschikbaarheid en prijzen van Golden Lakes Village!

Ben jij weleens in dit gebied geweest? Lijkt het je wat om dit park te bezoeken?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.