Lieve mensen ik ben ZO trots en blij! Ik had al een tijdje een werkplek op zolder, maar sinds kort is het een heus kantoor, precies zoals ik het mooi en fijn vind. Met een fatsoenlijke bureaustoel, te gekke accessoires én een hele gave kleur op de muur!

Van washok naar sfeervolle kantoorruimte in één dag

Toen ik met mijn eigen bedrijf startte, dacht ik dat ik wel genoeg had aan een bureau op zolder. Hoe de rest van die kamer eruit zag was niet zo belangrijk. Dacht ik dus. Na mijn eerste kwartaal als ondernemer kom ik hier volledig op terug. Ik had behoefte aan een echte plek voor mezelf, waar ik in alle rust kan schrijven.Ik zat tussen het wasrek en de strijkplank, wat voor onrust zorgde. Ook stond mijn bureau voor het raam, waardoor ik veel tegenlicht had, waar mijn arme ogen niet blij mee waren. Even overwoog ik om Eigen Huis & Tuin in te schakelen, tot ik een briljante ingeving kreeg. Ik crosste naar Karwei voor een pot verf, maakte een boodschappenlijstje voor IKEA en regelde dat Etienne een hele dag tot mijn beschikking stond! Graag neem ik je mee in de drie stappen op weg naar mijn droomkantoor!

Stap 1: schilderen

Het uitkiezen van de verf ging niet over een nacht ijs. Ik struinde al een tijdje door de verfcollecties van de bouwmarkten in de buurt en probeerde me de verschillende kleuren voor te stellen. Ik twijfelde uiteindelijk tussen blauw en groen, allebei rustige kleuren die ik heel mooi vind. toen ik een shortlist had gemaakt dook ik de Karwei in, waar ik me door een medewerker wijzer liet maken over de verschillende merken en soorten. Ik neigde heel even naar een lichtroze kleur, tot de meneer zei: ‘Roze is meer wat voor een babykamer hè mevrouw?’ Ik moest heel hard lachen en besloot dat hij in dit geval helemaal gelijk had. Mijn oog viel op de kleur ‘lagune green’ van het merk ‘Noir & Blanc’. Een matte verf die perfect zou passen bij mijn witte bureau, lichte laminaatvloer en de gouden accessoires die ik in gedachten had.

Op vrijdagochtend haalden we in recordtempo de zolder leeg en dekten de vloer af met plastic. Terwijl ik op mijn billen over de grond schoof (want de pijn deed deze dag zijn uiterste best) en de onderste helft schilderde, nam Etienne de bovenste helft voor zijn rekening. Na een kleine 2 uur was de 1e laag klaar en kon de muur drogen voor de 2e ronde.

Kantoor make over schilderen bregblogt.nl

Stap 2: naar de woonboulevard

Terwijl de verft droogde hadden wij de tijd om de IKEA te plunderen. Ook hiervoor had ik al grondig voorwerk verricht, zodat we vrij snel en zonder al te veel extra zooi de winkel door konden. Uiteraard kwam hier niets van terecht, kocht ik veel meer dan op het lijstjes stond en deed ik even mijn ogen dicht bij het afrekenen. Gelukkig is het een goede zakelijke investering, maar juichen deed ik niet. Ik kocht een mooie bureaustoel, een ladekastje, een plant, een kussen en een lamp.

Stap 3: Inrichten

Bij thuiskomst was de verf gedroogd en kon de tweede laag erop, wat gelukkig heel rap ging. toen was het tijd om het voormalige washok opnieuw in te richten. We schoven meubels van en naar de opbergzolder, zetten het kastje en de stoel in elkaar en als een ware Monique des Bouvrie gaf ik alles een mooie plek. Dit klinkt nu als vijf minuten werk, maar je weet hoe het in de praktijk gaat! Toen het buiten donker werd zette ik de laatste puntjes op de i, haalden we de stofzuiger door de ruimte en toen was het echt klaar!

Het resultaat!

Ik heb er geen woorden voor hoe trots ik ben op het eindresultaat! Alles past precies zoals ik het in mijn hoofd had en het is zo’n fijne kamer geworden! De kleurencombinatie van groen, wit en goud pakt fantastisch uit en geeft de kamer een rustige en stijlvolle uitstraling!

Voor ik het resultaat onthul wil ik je even laten zien hoe de zolder er eerst uit zag. Dit is #reallife mensen…

En dan nu, het grote moment….welkom in mijn nieuwe kantoor!

Kantoor make over bureau bregblogt.nl

Kantoor make over totaal bregblogt_edited

Kantoor make over zithoekje bregblogt_edited

Tot slot deel ik nog een paar handige producten die mijn kantoor helemaal af maken!(affiliatelinks)

Dit kantoor is toch helemaal te gek? De groene kleur verandert door de dag heen met de lichtinval en het is echt een rustgevende kleur. Ik heb al heel wat uren doorgebracht in mijn fijne nieuwe kantoor en dat is goed voor mijn creativiteit en productiviteit geweest! ♥

Binnenkort vertel ik je nog over de aanleiding voor deze make over en hoe ik er dankzij tips van een expert ook echt over nadacht wat ik nodig had!

Wat vind je van mijn nieuwe kantoor?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Ziet er erg mooi uit Bregje!
    Fijn ook dat ‘leeshoekje’ erbij. En ook dat je zoveel licht hebt op zolder.. Heerlijk!

  2. Heel mooi! Leuk ook die leeshoek, ik zou daar te praktisch voor zijn en denken “dat doe ik wel gewoon beneden” haha.

    • Haha, ik zit er nu meestal als Etienne even een tekst voor me naleest, dus echt lezen heb ik er zelf ook nog niet gedaan! 😉

  3. Wauw he! Het ziet er echt supergaaf uit. Helaas moet ik nog steeds op de bank of aan de eettafel werken haha. Ik zie je trouwens al helemaal zitten in dat gezellige hoekje met een spannend boek en een heerlijke kop thee! Heel veel werkplezier gewenst!

  4. Pingback: Tips voor een efficiënt ingericht kantoor - Breg Blogt

  5. Pingback: Column: knapperige croissants op je billen - Breg Blogt

  6. Pingback: Tips voor een opgeruimde zolder* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.