Dat ik gevoelig ben voor boeken die mooi zijn vormgegeven is geen verrassing, ik kan er echt van genieten als ik een mooi boek lees, waarbij veel aandacht is besteed aan zowel het omslag als de inhoud. ‘De afstand tussen jou en mij en de kersenboom’ van Paola Perretti is zo’n boek: prachtig aan de buitenkant en minstens zo mooi qua inhoud…

De afstand tussen jou en mij en de kersenboom

Mafalda is negen en weet één ding zeker: ergens in de komende zes maanden zal ze blind worden. Ze heeft een lijst gemaakt van “Dingen die ik heel, heel belangrijk vind (die ik niet meer zal kunnen doen)’. Ook moet ze misschien verhuizen en haar kat Ottimo Turcaret achterlaten. In een poging om grip te krijgen op haar situatie, besluit ze in een hoge kersenboom op het schoolplein te gaan zitten en van daaruit de wereld te observeren.

Ontroerend met een lach en een traan

Mafalda vertelt hoe ze het vindt dat het licht langzaam uitgaat. Met hele levendige beschrijvingen en een sterk observatievermogen geeft ze je een kijkje in het leven van een jong meisje dat op het punt komt waarop haar hele leven zal veranderen. Tenminste, dat denkt ze. Want als ze niet meer kan zien, komt het dan wel goed? Mafalda heeft een hechte band met de concierge van haar school, de van oorsprong Roemeense Estella. De twee begrijpen elkaar zonder al te veel woorden. Wanneer Estella een aantal keren niet op school is, weet Mafalda dat in ontroerende bewoordingen te vertellen.

Autobiografische elementen

Auteur Paola Peretti is zelf bijna blind. Ze ziet nog slechts 20% van wat anderen zien. Toen ze erachter kwam dat ze blind zou worden, heeft ze besloten om al haar twijfels en angsten los te laten. Ze geniet volop van het leven en schrijft heel graag. Ze omschrijft haar missie heel treffend: ‘Voordat mijn licht uitgaat wil ik een licht opsteken in de wereld; een vuur aanwakkeren waaraan mensen zich kunnen warmen.’

Het boek telt 190 pagina’s en ik las het echt in een paar uur uit, zo mooi vond ik het! Ben jij ook nieuwsgierig naar dit boek? Je kunt het bestellen via onderstaande afbeelding. (affiliatelink)

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.