Een kop soep is perfect voor de lunch, het avondeten of als tussendoortje. Ik maak regelmatig een pan tomaten-groentesoep die in no time tot op de bodem leeg is. Makkelijk te bereiden en zowel geschikt voor vegetariërs als voor vleeseters.

Goedgevulde tomaten-groentesoep

Deze goedgevulde tomaten-groentesoep is perfect voor een koude herfst- of winterdag. Of lekker voor de lunch als je eens wat anders wilt dan een broodje. Je kunt volop variëren met kruiden, groenten en toppings, zodat de soep past bij jouw smaak!

Ingrediënten

(voor 4 personen)

 • 1 kilo lekkere tomaten (bijvoorbeeld zoete romatomaten)
 • 1 ui
 • 2 theelepels knoflookpoeder of 1 teentje knoflook
 • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 • 3 theelepels gedroogde basilicum
 • 750 ml water
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 100 gram vermicelli of macaroni
 • 300 gram soepgroenten
 • 250 gram gehaktballetjes
 • Olijfolie

Bereiding

Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook even aan. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Voeg de tomaten toe aan het ui/knoflookmengsel en bak ze ongeveer 5 minuten mee tot ze zacht worden. Doe de tomatenpuree en de basilicum erbij en roer dit goed door het tomatenmengsel. Doe het water en de bouillonblokjes bij de tomaten en breng alles aan de kook. Als de soep kookt en de bouillonblokjes zijn opgelost, kun je het vuur lager zetten en de soep nog ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer tot je een gladde soep hebt. Zet de pan weer op een laag vuurtje en voeg eventueel de gehaktballetjes  en de macaroni of vermicelli toe. Als de balletjes en de pasta gaar zijn voeg je als laatste de soepgroenten toe, zodat deze lekker knapperig blijven.

Serveer de soep met knapperig stokbrood met kruidenboter.

Goedgevulde tomaten-groentensoep met pasta en gehaktballetjes bregblogt.nl
Foto door Fotografie Charlotte

EET SMAKELIJK!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.