In ‘Het huis op de klif’ van Felicity Hayes-McCoy ben je getuige van hoe het rustige leven van Hanna Casey volledig op zijn kop wordt gezet. Na haar scheiding begint ze eindelijk haar draai weer te vinden, wanneer ze opeens een pion wordt in de strijd om een nieuw bestemmingsplan…

Het huis op de klif – Felicity Hayes-McCoy

Hanna Casey werkt als bibliothecaresse in het Ierse kustdorp Finfarran – dat wil zeggen, ze rijdt de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen hier aan het eind van de wereld. Terwijl haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder Mary steeds eigenaardiger wordt, besluit Hanna dat het tijd wordt om haar eigen leven op de rit te krijgen. Maar als de bibliotheek dreigt te sluiten, wordt Hanna tegen wil en dank de spil van het conflict tussen dorpsbewoners en gemeente.

Gedetailleerd verslag van een zoektocht naar geluk

Het duurde bij mij even voor ik de vaart in het verhaal te pakken had. Soms verslind ik een boek in een dag, een andere keer doe ik er langer over. Felicity Hayes-McCoy gebruikt in Het huis op de klif veel personages en ze beschrijft ze heel gedetailleerd. Hierdoor moet je als lezer soms even schakelen en checken wie ook alweer wie is. Als je alle karakters een maal op een rijtje hebt kun je jezelf echt onderdompelen in het verhaal.

Hanna is na haar scheiding vanuit Londen teruggekeerd naar haar geboorteplaats. Onder de scherpe en strenge blik van haar moeder probeert ze een nieuw leven op te bouwen, wat nog niet zo makkelijk gaat. Ze is nog deels verbonden aan haar ex-man, vanwege haar dochter Jazz. Ze wil graag vooruit in het leven, maar weet niet echt hoe. Op een gegeven moment raakt haar leven in een stroomversnelling wanneer de sluiting van de bibliotheek dreigt. Hanna krijgt hulp uit onverwachte hoek, waardoor haar ogen openen. Ze ontdekt nieuwe talenten, nieuwe vrienden en er gloort een nieuwe toekomst aan de horizon. Het verhaal is een mooi voorbeeld van het feit dat je nooit te oud bent om het heft in eigen hand te nemen en om te gaan voor een toekomst die jou gelukkig maakt. Een mooie boodschap!

Aanrader dus?

Zoals gezegd duurde het even voor het verhaal op gang kwam. Ik ben een vrij snelle lezer, dus ik wil graag door een boek vliegen. Maar los hiervan is het een mooi en inspirerend verhaal, waarin je jezelf helemaal kunt verliezen. En ook deels herkennen, want we komen allemaal weleens op een punt waarvan we denken: ‘Is dit het nou?’ en ‘Hoe moet dit ooit nog goed komen?’

WINACTIE

De winactie is gesloten en de winnaar is geïnformeerd per e-mail.

Bestel het boek eenvoudig via onderstaande link bij Bol.com! (aff.)

Welk boek lees jij momenteel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Karin van Gemst Antwoord

  Het boek spreekt mij aan.
  Ik vind dat je enthousiast bent, maakt mij nieuwsgierig

 2. Het lijkt me een geweldig leuk boek om s’avonds gezellig mee in de zetel te zitten met een dekentje. Daarbij ben ik dit weekend jarig en zou een fijne cadeau zijn.

 3. Wat een vrolijke kaft , kijkt mij een heerlijk boek voor deze koude avonden ?

 4. Bryan Fohler Antwoord

  Wat een goede recensie en wat lijkt het me leuk om dit boek binnenkort te lezen. Ik doe dus graag mee aan deze mooie winactie!

 5. Manon Geurts Antwoord

  Ik doe graag mee! Heb eindelijk (!!) de rust en tijd kunnen vinden om tussen alle bedrijven door weer rustig een boek te kunnen lezen. Las vroeger erg veel en met de kids kwam het er niet meer van, helaas. Nu een balans gevonden dus deze zou voor mij goed uitkomen 🙂

 6. Graag! ? Lijkt me zo’n leuk boek, en ik ben gek op boeken die afspelen in Engeland, Schotland, Ierland etc. ? Wil daar altijd nog een keer heen.

 7. Het lijkt mij een mooi boek,lekker om te lezen onder mijn dekentje op de bank

 8. Heleen van der Velde Antwoord

  Lijkt me een heerlijk verhaal, dus ik maak graag kans! (liked & shared FB)

 9. Dit lijkt me een heel mooi boek. Binnenkort ben ik een poosje uit de running en mooie boeken zoals deze zijn welkom om deze tijd door te komen. Loot daarom graag mee.

 10. De Bleser Monique Antwoord

  Het huis op de klif spreekt mij echt aan. Ik ben kankerpatient en alles wat met lezen te maken heeft boeit mij. Vooral toen ik de korte inhoud las was ik verkocht. Groetjes

 11. Dit lijkt me een super leuk boek! Om even in de herfstvakantie even rust te nemen en te gaan lezen!! Ik doe graag mee!

 12. Anita te Gussinklo Antwoord

  Wat een leuk boek. Ik doe graag mee en heb hem gedeeld via Facebook & Twitter.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.