Mijn blog- en schrijfcollega Jeanine reageerde heel enthousiast op mijn oproep voor mooie trouwverhalen! De organisatie van haar DIY festival bruiloft liep volgens plan, tot het laatste moment…

Jeanine: ‘Toen mijn man mij ten huwelijk vroeg in het bubbelbad van de bruidssuite van een romantisch kasteel, zei ik natuurlijk ja! Ik was hoogzwanger en we wilden de zaken niet overhaasten dus spraken we af om binnen 5 jaar te trouwen. Bovendien waren maar arme sloebers toentertijd met een baby op komst (na de bruiloft inmiddels alweer). Het was dus nodig om eerst een buffer op te bouwen want een gratis maandagmorgen huwelijk was niet voor ons weggelegd. Wij (en vooral ik) waren van mening dat een bruiloft groots gevierd moet worden.’

Het werd tijd

‘Ondertussen sudderden de trouwplannen rustig verder en de jaren verstreken. Totdat ik me plotseling realiseerde dat we al 4 jaar verloofd waren. Waar was de tijd gebleven?

Belofte maakt schuld; we zouden binnen 5 jaar trouwen dus die bruiloft moest er hoe dan ook komen. Kon ik eindelijk die meisjesdroom in vervulling laten gaan. Hoewel we wel wat spaarcenten hadden, waren we ook pas verhuisd dus moesten we alsnog creatief met het geld omgaan. Daarom besloten we om de hele bruiloft zoveel mogelijk zelf te plannen. Daar hadden we dan ook een jaar de tijd voor. Moest lukken.’

Een festivalbruiloft

‘Binnen no time had ik allemaal trouwmagazines in huis gehaald om inspiratie op te doen die op zichzelf al een klein vermogen hadden gekost. Maar het was het waard want mijn hoofd was al snel gevuld met de leukste ideeën waarvan een festivalbruiloft (toen opkomend populair) de winnaar was. Het zou een groot buitenfeest moeten worden met tenten en een foodtruck. Helemaal versierd in festivalstijl. Vrolijk en kleurrijk en een dito dresscode: festival chique.’

Ceremoniemeester

‘Dat jaar gingen we hard aan het werk om dat te realiseren. Lees: we vonden dat het na een half jaar echt tijd werd om die bruiloft te plannen. Gelukkig wilde mijn neef als ervaringsdeskundige in het trouwen onze ceremoniemeester worden. Hij dacht ontzettend goed met ons mee, was onze stok achter de deur en zat ons regelmatig achter de hielen om ons eraan te herinneren dat er nog veel te doen was voor die bewuste 8 augustus 2014. Een dag die ik uitgekozen had omdat 8 symbool staat voor oneindig.  In dit geval is dat onze liefde voor elkaar. ‘’ahhhh, zo romantisch!”.

DIY festivalbruiloft Bruidspaar fiets bregblogt.nl

Ik moest op zoek naar een jurk, een locatie, tenten, een DJ, catering en nog zo veel meer en als ik er nu aan terugdenk snap ik niet hoe we dit ooit voor elkaar hebben gekregen maar potverdorie we regelden het allemaal. Ik maakte een backdrop (achtergrond, BB) voor de trouwfoto’s. Versiering voor in de festivaltenten. We regelden muziek en belichting en de kleinere details zoals messen en vorken, bekers, koffie, thee, een tap.’

Tot in de details geregeld

‘We volgden privé dansles voor een spetterende openingsdans in Latinstijl. We lieten een ijstaart maken, voor de daggasten waren er heerlijke tapas en voor ’s avonds een ijs en -frietwagen. Daarnaast liet ik een jurk ontwerpen, omdat dit goedkoper was dan een outlet trouwjurk en bovendien helemaal zoals ik de jurk graag wilde hebben en perfect passend. En best of all: de trouwlocatie was de immens grote achtertuin van mijn ouders met een groot grasveld!

Werkelijk ieder detail passeerde de revue en op 7 augustus keek ik mijn ogen uit toen onze stervormige festivaltenten stonden met daaronder de DJ-booth. Ik kon niet wachten om hier te swingen in mijn korte festivaljurk die wel wat weg had van een outfit voor een ballerina in het zwanenmeer.’

De bruiloft dreigde letterlijk in het water te vallen

‘Tot ik het weerbericht voor de duizendste keer die week checkte…

De hele week zou het op 8 augustus warm en zonnig worden tot nu: eindeloze regen tot na middernacht. Ik kon wel janken! Zou dit betekenen dat mijn bruiloft letterlijk in het water zou vallen? Was het misschien een voorteken? Moest ik wel trouwen? Alle mogelijke scenario’s gingen door mijn hoofd. Chagrijnige gasten, tenten die het begaven van de regen, kortsluiting (…)

Zelfs mijn altijd rustige en nuchtere man was lichtelijk gespannen. Er moest een extra tent komen voor de tap en nog een extra tent zodat echt iedereen droog zou kunnen staan. Gelukkig konden we nog wat partytenten lenen van familie en ’s avonds laat was alles regenproof. Behalve de bruid. Ik was er toch niet helemaal gerust op maar nam het besluit dat ik de regen mijn dag niet zou laten verpesten.

DIY festivalbruiloft bruid ophalen bregblogt.nl

De volgende dag was het bewolkt maar droog. Ik werd opgemaakt, mijn haar werd gedaan en een van mijn beste vriendinnen hielp me met mijn jurk waarin ik gewelddadig ingesnoerd moest worden.

Met onze witte, in bloemen gehulde Volkswagen Kever die ik leende van een klasgenoot tuften we naar de locatie om foto’s te maken op de Venlose Hei. Daarna reden we met ons gezelschap in een door tractor aangedreven huifkar naar de trouwlocatie. Een voormalige kerk waar je nu voor de wet kunt trouwen. Een flashmob naar het altaar volgde en alles ging volgens plan. Toen ik het Jawoord lachend tegen mijn man zei en ‘Breathe gentle’ van Tiziano Ferro en Kelly Rowland rustig op de achtergrond klonk, kon ik letterlijk opgelucht ademhalen.’

DIY Festivalbruiloft juliaflynn.nl bregblogt.nl

Opgelucht ademhalen

‘Dolblij liepen we naar buiten. De regen tegemoet. Met bakken kwam het uit de hemel, maar we stonden droog onder onze tenten en de gasten hadden het naar hun zin. Toen ik dat zag kon ik het echt loslaten. Een van de vrienden van mijn man nam 100 poncho’s mee: nu is het een echt festival zeiden de gasten. Want een festival met regen. Dat hoort toch een beetje zo? We dansten tot laat in de nacht en trokken een fles champagne open met vrienden op onze hotelkamer waarna we ze om 5.00 uur ’s nachts toch echt onze kamer af moesten sturen want net als regen op een festival, is de huwelijksnacht toch echt onlosmakelijk verbonden aan het huwelijk.’

Wat een heerlijk verhaal Jeanine! Festival en regen zijn inderdaad onlosmakelijk verbonden aan elkaar, mooi hoe jullie er een draai aan hebben gegeven!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat een mooi verhaal! 🙂 Wij hadden precies geluk met het weer, want een dag ervoor regende het en een dag erna was het véél te warm voor mijn man zijn trouwpak.

    Wel een beetje jammer overigens dat jullie niet in een tentje gingen slapen, dat hoort toch zo op een festival? 😉

    • Hahaha, bedankt! In een tentje slapen deden we op onze huwelijksreis. Minstens zoveel drama. Vertel ik nog wel eens over. 😉 Overigens waren er wel kampeerders die tot een uur of 5.00 in de nacht door gingen. Gelukkig hadden jullie wel mooi weer!

  2. Pingback: Trouwen: hoe spaar je voor jouw droombruiloft?* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.