Shoppen, ik ben er dol op! Sinds ik eigen baas ben is mijn shopgedrag wel drastisch aangepast, want ik ben een strenge en zuinige dame geworden sinds het echt allemaal mijn eigen centen zijn. Toch kan ik af en toe de verleiding niet weerstaan en dan trakteer ik mezelf op een lekkere online shopping spree! In dit artikel deel ik mijn tips voor voordelig online shoppen met je!

Kortingscodes

Voor ik ga afrekenen in een online winkel, check ik altijd even of ik nog ergens kortingscodes kan vinden. Een rondje Google doet hiervoor wonderen, je vindt dan vaak wel een code die op dat moment actueel is. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief om extra korting te krijgen, waardoor je jouw totaalbedrag lekker omlaag kunt schroeven.

Shoppen via een VPN verbinding

VPN is de afkorting voor ‘Virtual Private Network’, dit versleutelt je internetverkeer en leidt het via een beveiligde verbinding. Hierdoor ben je beter beschermd tegen hackers en fraude en je hebt meer privacy. Het verkeer loopt via een externe VPN-server.  Hierdoor lijkt het alsof je het internet opgaat vanuit het land waar deze server zich bevindt en hier komt het voordeel tevoorschijn! De prijzen voor producten kunnen verschillen per land en dit kan je helpen bij het goedkoop online shoppen. Door de verbinding te laten lopen via de server in een bepaald land, kun je shoppen voor de prijzen die in dat land gelden. (Of Netflixen alsof je in de States zit en zo al nieuwe seizoenen kijken die in Nederland nog niet beschikbaar zijn!) Deze voordelen zijn onderzocht door vpngids.nl, waar je meer informatie vindt over VPN verbindingen en de verschillende tarieven.

SALE

Hij ligt voor de hand, maar toch vergeet je het ook weleens: houd de sale in de gaten en sla op het juiste moment toe! Ik ben weleens te laat geweest, waardoor er alleen nog minimaatjes waren of artikelen waarvan je je überhaupt afvraagt wie zoiets koopt. Timing is key dus! In België werkt het heel fijn, daar start de ‘solden’ ieder jaar op 2 vaste momenten: de wintersolden van 3 t/m 31 januari en de zomersolden van 1 t/m 31 juli. Handig als je wilt shoppen bij Belgische webshops!

Abonneer je op nieuwsbrieven

Ik noemde het al even, maar die nieuwsbrieven – hoe irritant en veel ook – zijn soms best handig! Zo heb ik dankzij een nieuwsbrief van Mango weleens dikke korting gescoord, omdat ze speciale actiedagen hadden. Ik had de nieuwsbrief nog niet gelezen, maar zag de actie op de website. Even de mail opsnorren en korting scoren, I love it!

Meld je aan bij speciale shoppingsites

Er zijn verschillende zites die een aparte outlet hebben, waarin je dagelijks nieuwe deals vindt. Zalando Lounge is er zo eentje en daarnaast zijn er nog heel veel. Vaak abonneer je je via e-mail, waarna je toegang krijgt tot de outlet. Hier kunnen de kortingen aardig oplopen en scoor je misschien wel een paar toffe sneakers of een mooie jurk voor een prikkie!

Volg je favoriete merken op social media

Ik zie regelmatig acties en kortingen voorbij komen op social media. En als het maar vaak genoeg voorbij komt, wil ik nog weleens doorklikken en iets bestellen. Bij werkt het dus om fijne merken te volgen en gebruik te maken van acties en aanbiedingen die ze delen via Facebook en Instagram!

Tips voor voordeling online shoppen shopping webshops winkelen bregblogt.nl

Wat is jouw gouden tip om voordelig online te shoppen?

uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Disclaimer

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.