Ja hoi! De afgelopen weken waren lekker druk, met weekendjes weg, deadlines en nieuwe klussen. Ontzettend tof en gezellig en leuk allemaal, er was alleen ook een keerzijde aan het hele verhaal: mijn gezondheid liet me in de steek. Tijd om even bij te kletsen dus…

September vakantiemaand

In de vijf weekends van september had ik de luxe om er drie door te brengen in vakantiesferen! Het voelde bijna asociaal, maar wat heb ik ervan genoten! Het eerste weekend brachten we door op de camping in Gulpen, met lieve vrienden. Overdag was het heerlijk warm, de nachten waren een ramp: koud en zo’n luchtbed wordt nooit mijn beste vriend. Ik heb heel veel pijn aan mijn spieren en gewrichten gehad en dat is niet relaxed. (Hierover zometeen meer) Aan dat slaapprobleem gaan we volgend kampeerseizoen dus iets doen! Het tweede weekend bracht ik door met mijn lieve blogvriendinnen in Center Parcs Limburgse Peel. Het weekend daarop waren we gewoon thuis, want dat moet ook weleens gebeuren. En terwijl jij dit leest zitten we op uitnodiging in het mooie Golden Lakes Village in de Belgische Ardennen. Wat een verwennerij! Natuurlijk is het niet alleen pret en moet ik er ook hard voor werken, want zo’n blogpost over een weekend weg is niet in 10 minuten geschreven. Gelukkig vind ik dat juist hartstikke leuk om te doen, dus mij hoor je niet klagen!

Gezondheidsissues…

Mijn gezondheid: ik heb het er soms wel over op Instagram, maar niet echt uitgebreid op mijn blog. Het gaat fysiek niet zo lekker, ik sukkel al best een tijdje met mijn gezondheid. Na mijn bevalling en later na mijn operatie in 2016 is de pijn in mijn onderlijf nooit meer weg gegaan. Hierdoor heb ik al jaren ‘slechte dagen’ waarop ik veroordeeld ben tot mijn bed of de bank, omdat bewegen teveel pijn doet. Ik dacht altijd dat het alleen daar aanlag, tot ik meer klachten kreeg.

Als ik terugkijk is het onrustiger geworden sinds ik een oogmigraineaanval heb gehad in juni. De weken daarna was ik heel moe en had ik nog regelmatig hoofdpijn. In de eerste week na de aanval heb ik zelfs nog een aantal keer overdag geslapen, omdat ik zo uitgeput was. Later ging het weer de goede kant op, al had ik veel last van mijn spieren en gewrichten in mijn handen, voeten, benen en rug. Ook de vermoeidheid stak regelmatig de kop op. Als ik ‘s ochtends wakker word duurt het bijna een uur voordat ik mijn handen soepel kan gebruiken en mijn voeten geen pijn meer doen, eigenlijk voordat de hele stijfheid uit mijn lijf verdwijnt. Daarbij kwam ook nog dat ik snel overprikkeld raak. Deze symptomen begonnen me behoorlijk te beperken in mijn dagelijkse bezigheden. Ik kan mijn werk goed doen, maar ik moet mijn werkdag wel in stukken verdelen. Ik maakte me zorgen en daarom ben ik eindelijk eens met mijn klachten naar de huisarts gestapt.

Mijn vermoedens werden bevestigd, de klachten die ik heb wijzen op fibromyalgie. Het is absoluut niet de leukste diagnose, maar ik vind het wel fijn om te weten wat er aan de hand is. En nog belangrijker: dat ik dus niet gek ben. Er is helaas geen medicijn dat ertegen helpt, maar ik kan mijn leven wel zo inrichten dat ik minder klachten heb. Regelmatig rusten, geen bomvolle agenda, voldoende sporten en gezond eten werken allemaal positief. Ook is mindfulness heel goed om te ontspannen, gelukkig ben ik daar al groot fan van, dus dat komt goed uit. De hele ziekte is voor mij verder nog onbekend terrein, maar een ding staat vast: ik laat mijn leven hierdoor niet verpesten. Ik zie het als een waarschuwing van mijn lijf dat ik op verschillende manieren overbelast ben geraakt in de afgelopen jaren en dat ik daar nu de gevolgen van merk. Maar: Nobody puts Breg in the corner, weetjewel!

Mijn collega-blogger Dagmar heeft ook fibromyalgie en zij schreef er dit artikel over op haar blog. Heb jij ook fibromyalgie en wil je jouw tips met me delen? Stuur me dan een mailtje, ik kan alle hulp gebruiken!

Het goede zzp-leven

Gelukkig zijn er nog genoeg positieve dingen gaande. Het zzp-leven bevalt me ontzettend goed! Ik geniet nog elke dag van de vrijheid en heb zoveel te doen, dat ik me geen enkel moment hoef te vervelen. Want met bijn 900 artikelen op mijn blog is er altijd wel wat onderhoud te plegen. Niet dat ik daar veel tijd voor heb, want ik krijg steeds leuke nieuwe klussen binnen, zowel voor Bregje Boer Teksttovenaar als voor Breg Blogt. De afwisseling tussen deze twee maakt het werk extra leuk! Voor mijn tekstbureau richt ik me op horeca, hospitality en lifestyle. Zo ben ik bezig met de brand story voor een mooie horecazaak in Maastricht, help ik een loopbaancoach met de teksten voor haar nieuwe website en werk ik samen met een online marketingbureau dat gespecialiseerd is in online branding voor vrouwelijke ondernemers. Genoeg variatie en ik leer ook veel van de onderwerpen waar ik over schrijf: twee vliegen in één klap dus!

Met de gezondheidsperikelen is het ondernemerschap ook echt ideaal: ik kan zelf mijn werktijden bepalen en dat komt goed uit. Ik werk voornamelijk als Laurens naar school is en plak daar soms na het eten nog een paar uurtjes aan vast als het nodig is. Zo blijft de balans tussen werk en privé goed en kan ik het beste functioneren.

Nieuw kantoor

Vorige week hebben Etienne en ik een hele dag hard gewerkt om van mijn bureau-op-de-waszolder een echt kantoor te maken. Ik wilde eerst Eigen Huis & Tuin inschakelen, maar ineens had ik een heel helder idee van wat ik wilde en hoe ik het wilde. En hoe leuk het ook zou zijn als Thomas kwam klussen, nu kon ik het zelf in één dag fixen. Het resultaat van deze Extreme Office Make Over is binnenkort te bewonderen op mijn blog! Ik ben er ZO blij mee! Alles pakte perfect uit, staat zoals het moet staan en ik heb al heel wat fijne werkuren achter de rug in mijn nieuwe domein. Ook leuk: iedere keer als ik de trap op loop is de inner Dory in mij verrast door de mooie kamer die ik daar aantref. ?

Trouwplannen

Onze trouwplannen beginnen aardig vorm te krijgen! Je kon onlangs al lezen dat de locatie en de datum bekend zijn. Inmiddels is er ook een datum geprikt om jurken te gaan passen! Ik vind het super spannend en heb er daarom voor gekozen om het alleen met mama en mijn getuigen te doen. Ik ben bang dat het al indrukwekkend genoeg is en als ik dan nog meer mensen bij me heb wordt het er niet makkelijker op. Gelukkig komen er daarna nog allemaal pas sessies, dus kunnen mijn andere vriendinnetjes ook een keer mee! ♥ De dag zelf begint ook vorm te krijgen, in grote lijnen staat het programma en we zijn nu bezig met het bedenken en invullen van de details. Het is allemaal zo positief en fijn en leuk, dat geeft heel veel energie en is een flinke opsteker tegenover mijn gammele gesteldheid!

Zo, nu ben je weer een beetje bijgepraat, het is nogal een verhaal geworden! Heb je nog vragen of wil je gewoon een reactie achter laten? Ik lees het graag in de comments! ♥

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. Nou lieverd, dat is rotnieuws zeg! Het is voor mij ruim 10 jaar terug dat ik de diagnose kreeg en ik heb m’n weg erin gevonden. Balans is key. Goed naar je lichaam en hoofd luisteren ontzettend belangrijk en weersomslagen zijn verschrikkelijk. Hele dikke knuffel en trots op jou!

 2. Lifestyle Mommy's ~ Linda Antwoord

  Jeetje het is allemaal nog wat van je gezondheid. Wel bewonder ik je positieve instelling want daarmee kom je het verst. Ik heb misschien wel een tip voor je wat betreft bewegen. Ikzelf heb ms en een cyste in mijn hoofd en kan dus ook niet echt sporten. Wel kan ik zwemmen en aquajoggen/aquarobics en in het water voelt het heerlijk.

 3. Wat ontzettend naar zeg dat je gezondheid je zo in de steek last. Je lijkt me een super energiek mens en als je dan niet kan wat je wilt, dan is dat heel moeilijk. Opzich ‘fijn’ dat je een naam hebt dan kan je misschien gericht zoeken naar hulp of verlichting van de pijn. En even over die werk ruimte, ik ben jaloers! Hier in huis is er gewoon weg geen plek voor, maar wat lijkt me dat fijn!

 4. Wat vervelend om te lezen dat het niet goed gaat met je gezondheid. Maar wat je zelf zegt, er zijn genoeg inspirerende personen online met fibromyalgie die er toch het beste van kunnen maken. En rotdagen mogen ook.

  Ik ben erg benieuwd naar je kantoor! Ik wil die van ons ook al jaren restylen, maar wij delen hem en hebben allebei een totaal ander idee daarvan 😉 En succes met je de voorbereidingen voor je bruiloft.

 5. Pingback: Warme winterboots!* - Breg Blogt

 6. Pingback: Hoe blijf ik in beweging nu ik vanuit huis werk?* - Breg Blogt

 7. Pingback: Me time, het is niet zo moeilijk als je denkt! - Breg Blogt

 8. Pingback: Heb ik dan toch geen fibromyalgie? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.