Chantal heeft er eentje, Wendy heeft er eentje en natuurlijk heeft Linda er ook een. Waarom zou jij dan nog achterblijven? Ik heb dé tip voor je om jouw eigen tijdschrift te maken met je eigen foto’s en teksten! Ook heel tof als cadeau!

Een eeuwige herinnering

Op mijn dertigste verjaardag kreeg ik echt een te gek cadeau van mijn broer en schoonzus: De Brique, mijn eigen tijdschrift! De naam was afgeleid van mijn stage in Parijs, waar ‘Bregje’ te lastig was en men me dus al gauw ‘Brique’ noemde. Het betekent ‘een soort deeg’ of ‘baksteen’. De creatieve naam was de voorbode voor een mooi magazine vol verhalen (al dan niet gênant) en foto’s. Jaren later maakten we er als gezin ook nog eentje voor papa, de ‘Jean’. Hij vond het prachtig, zo’n tijdschrift vol verhalen van zijn kinderen en kleinkinderen. Ik blader beide tijdschriften nog regelmatig door als ik ze tegenkom.

Een eigen tijdschrift voor iedere gelegenheid

Een tijdschrift maken is een ontzettend leuk idee voor een cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, een bruiloft of een jubileum van een collega of medewerker. Je kunt het makkelijk zelf ontwerpen en vullen met teksten, foto’s en andere afbeeldingen. Op die manier kun je een uniek portret maken om iemand mee in het zonnetje te zetten.

Eigen tijdschrift ontwerpen flatlay Het Fotoalbum bregblogt.nl

Jouw eigen tijdschrift ontwerpen met Het Fotoalbum

Ik maakte onlangs een tijdschrift met de offline ontwerptool van Het Fotoalbum. Ik koos voor de offline software, omdat ik het tijdschrift in meerdere fases in elkaar wilde draaien. Het voordeel van de offline software is dat het project wordt opgeslagen op je computer en je op elk gewenst moment verder kunt gaan. Het voordeel van de online software is dat het iets gebruiksvriendelijker is. Bij de offline software zat ik nogal te klooien met de teksten, omdat het hele tekstveld van mijn kolom niet in beeld bleef, vanwege het inzoomen. Daardoor moest ik veel extra scrollen, in- en uitzoomen om het geheel te zien. Dit is natuurlijk persoonlijk en ook afhankelijk van de hoeveelheid geduld die je hebt. (In mijn geval hoef je dit niet te raden denk ik zo…?)

Eigen tijdschrift maken Het Fotoalbum bregblogt.nl

Je kunt jouw pagina’s zelf ontwerpen of kiezen voor de lay-outs die in de ontwerptool staan. Deze zijn verdeeld in verschillende thema’s zoals reizen en trouwen, maar je kunt ze helemaal naar eigen smaak aanpassen. Voor de teksten zijn er veel verschillende lettertypes beschikbaar, die je ook weer in iedere gewenste kleur en formaat naar jouw smaak kunt wijzigen.

Een persoonlijk tijdschrift in de brievenbus

Ik ontwierp mijn tijdschrift op maandag en op woensdag viel het al in de bus: dat noem ik snelle levering! Het tijdschrift ziet er mooi uit, de papierkwaliteit is goed en het is verpakt in een stevige kartonnen envelop. In de tool werd een aantal keer aangegeven dat de kwaliteit van de foto’s niet optimaal was en dat dit gevolgen kon hebben voor het uiteindelijke resultaat. Om dit te testen heb ik toch een aantal foto’s van mindere kwaliteit geplaatst, zodat ik het verschil kan zien. Het klopt inderdaad dat sommige foto’s minder scherp zijn en daarom is het aan te raden om foto’s te gebruiken met een zo hoog mogelijke resolutie, voor het beste resultaat.

Eigen tijdschrift ontwerpen Het Fotoalbum bregblogt.nl

Ons eigen tijdschrift

Het tijdschrift dat ik heb ontworpen gaat over de liefde tussen Etienne en mij. Lekker cheesy en daar hou ik van! Een mooi romantisch verhaal, foto’s en wat hartjes en ons liefdesmagazine is compleet. Nu hoef ik het alleen nog maar te laten slingeren voor mijn getuigen om ze op ideeën te brengen voor de bruiloft…?

Eigen tijdschrift Het Fotoalbum bregblogt.nl

Tijdschriften ontwerpen bij Het Fotoalbum

Bij Het Fotoalbum maak je al een eigen tijdschrift vanaf €3,95. Voor iedere pagina extra betaal je €0,20. Als je meerdere exemplaren bestelt krijg je extra korting, die kan oplopen tot 40% bij een afname van 250 stuks. De verzendkosten zijn €2,95. Het tijdschrift heeft A4-formaat en wordt gevouwen en geniet.

Zo maak je jouw eigen tijdschrift bregblogt.nl

Heb jij weleens zelf een tijdschrift gemaakt?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.