In ‘Het verdwenen kind’ van Mary Higgins-Clark ben je getuige van de ontvoering van de vierjarige Laurie Kenyon. Jaren laten komt haar ontvoerder opnieuw in beeld en hij is op oorlogspad…

Het verdwenen kind – Mary Higgins Clark

De vierjarige Laurie Kenyon wordt op klaarlichte dag uit de tuin ontvoerd. Haar ouders zijn wanhopig: waar is Laurie gebleven? Twee jaar lang is ze spoorloos, totdat ze schijnbaar ongedeerd terugkeert. Jaren later begint ze zich langzamerhand de gruwelijke details van haar ontvoering te herinneren. Als haar ontvoerder erachter komt dat er bij Laurie steeds meer terugkomt, zal hij geen middel schuwen om Laurie haar mond te laten houden…

Superspannend en benauwend

Dit boek is voor het eerst uitgebracht in 1992. Het is desondanks, 25 jaar later, nog steeds lekker leesbaar. Het fijne aan boeken uit de pre-digitale tijd vind ik dat ze minder gehaast aanvoelen. Dat had ik ook bij Zomerliefde van Erica James. Geen mobiele telefoons of internet, dat brengt op de een of andere manier rust in een boek. En maakt het in dit geval ook extra spannend! Laurie wordt als ze vier jaar is op klaarlichte dag ontvoerd. Haar ontvoerders nemen haar mee naar een oude, afgelegen boerderij. Na twee jaar keert Laurie weer terug naar huis en op het eerste oog lijkt er niets met haar aan de hand.

Gaandeweg ontdek je als lezer wat er in die twee jaren met Laurie is gebeurd. Haar ontvoerder is inmiddels een bekende TV dominee en hij wordt zó goed neergezet door Mary Higgins Clark: als een regelrechte creep! Echt zo’n enge man, waarbij je ontzettend op je hoede bent. Laurie leeft haar leven zo goed en zo kwaad als ze kan, ze heeft behoorlijke psychische problemen overgehouden aan haar ontvoering.

Het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven. In het begin is dit even wennen, maar als je het eenmaald doorhebt, is het een puzzel die steeds beter in elkaar past. Je krijgt steeds een stukje informatie en tegelijkertijd zet Mary Higgins Clark je af en toe op het verkeerde been. Het verhaal is superspannend en zeker als die gekke dominee in beeld is, heel benauwend.

Aanrader dus?

Als je houdt van een spannende thriller die goed opgebouwd wordt naar een spetterende ontknoping, is dit boek zeker een aanrader! Je kunt het maar moeilijk wegleggen en wilt heel graag weten hoe het afloopt met Laurie…

Wil je het boek ook lezen? Bestel het dan eenvoudig bij Bol.com via onderstaande afbeelding (aff)

Lees jij graag thrillers? Welke is jouw favoriet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.