De tassenouder Bregblogt.nl

De tassenouder

Er komt een dag, dan ben jij er ook eentje. Je ziet het meestal niet aankomen, het komt als een totale verrassing. Voor je het weet ben jij ook een tassenouder…

Met je goede gedrag haast je je naar het schoolplein. Om kwart over drie word je verwacht. Nog even snel dat mailtje de deur uit en dan gauw gaan met die banaan, want stel je voor dat je kroost op je moet wachten.

Je bent gelukkig gewoon op tijd, wat zeg ik, te vroeg en je staat nog een beetje te koekeloeren bij het hek. Misschien klets je wat met een andere ouder. Het is lekker weer en je hebt bedacht dat je kind mag bedenken wat jullie vanmiddag gaan doen. Een stukje fietsen, naar de speeltuin of lekker thuis chillen: je vindt het allemaal best. Je kleuter heeft geen afspraakje gemaakt, dus jullie kunnen lekker samen je gang gaan.

Lees ook: ‘Lieve moeder in de supermarkt’ 

‘Alle papa’s en mama’s en opa’s en oma’s mogen kooohooomeeeeen’, schalt het uit de deuropening. Twee kleuters kijken stralend naar de wachtende (groot)ouders. Je loopt het schoolplein op en wacht tot jouw kleintje naar buiten komt. ‘Hoi mama!’ klinkt het op beenhoogte. Je hurkt en krijgt een dikke kus en knuffel en wilt net opstaan om naar huis te lopen, als er een ander kindje aankomt. ‘Zullen we afspreken?’ klinkt het hoopvol. Twee paar blauwe ogen kijken je vragend aan. Je wisselt een blik met de andere ouder, doet even de woordeloze ‘Vind jij het oké?’ communicatie en zegt: ‘ Ja hoor, bij wie gaan jullie spelen?’ Je kleuter wil graag bij het andere kindje spelen en binnen een seconde is het in kannen en kruiken.

Daar sta je dan, als tassenouder. Je sleutelbos in de ene hand, de schooltas van je kind in de andere hand. Voor je strekt een onverwachte vrije middag zich uit. Je wandelt naar huis, met die schooltas in je hand en besluit om het ervan te nemen en met een boek in de tuin te ploffen.

Een paar uur later loop je opnieuw de route naar huis, met je sleutelbos in de ene hand, het warme handje van je kind in de andere. Dit is toch nét wat leuker dan tassenouder zijn…

Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

One thought on “De tassenouder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.