Het nieuwe Woezel en Pip yogaspel is ZO leuk! Je kindje leert spelenderwijs allemaal ontspannende yoga-oefeningen. En, je hoeft niet bang te zijn voor rondvliegende spelonderdelen, want in dit spel wint of verliest iedereen samen! Wij testten het uit met Laurens en ik vertel je er graag meer over!

Over het Woezel en Pip yogaspel

Woezel & Pip zijn gek op bewegen en spelen maar het allerliefst doen ze allebei tegelijk. Met dit leuke yogaspel kan dat!
Rek, strek, dans, rol, spring, wapper, kruip en sluip met je lievelingsvriendjes. Ga samen op ontdekking met de speelkaartjes en help Tante Perenboom alle peertjes te verzamelen om samen te winnen. 

Maar pas op! Als alle zes sterren eerder in de lucht hangen, heb je samen verloren. Het leukste aan dit spel? Je speelt niet tegen, maar mét elkaar. Gaan jullie samen met Woezel & Pip op avontuur in de Tovertuin?

Kinderyoga draagt bij aan een beter lichaamsbesef, meer controle over de adem, bewustwording van de omgeving en helpt kinderen te leren ontspannen. Door samenwerkingsoefeningen wordt ook de groepsdynamiek positief beïnvloed. Het versterkt de band tussen ouder en kind of kinderen onderling.

Woezel en Pip yogaspel bregblogt

Aan de yoga met Woezel en Pip

Toen ik bovenstaande tekst las in het persbericht was ik meteen enthousiast. Laurens is een paar maanden geleden begonnen op de basisschool en dat is voor hem een spannende tijd. Hoewel het hartstikke goed gaat, merken we thuis nog weleens dat het hem allemaal veel energie kost, zowel fysiek als mentaal. Ik besloot daarom om een recensie-exemplaar van het Woezel en Pip yogaspel aan te vragen, om te ontdekken wat yoga voor ons kan betekenen.

Woezel en Pip yogaspel opdrachten bregblogt.nl

Normaal is Laurens niet zo geduldig als het om spelletjes gaat. Het moet op zijn manier en rap een beetje, dat is eigenlijk de samenvatting. Bij dit spel gaat alles in een rustig tempo en aan de hand van de kaartjes zit er een vaste volgorde in. Het had een goed effect op onze kleuter, want hij speelde geduldig mee, luisterde naar de opdrachten en voerde ze uit.

Vooral de fysieke opdrachten, zoals regen maken op elkaars rug en lekker kriebelen vielen goed in de smaak! En ik kan je ook vertellen dat zijn neerwaartse hond een stuk soepeler is dan de mijne…

Woezel en Pip yogaspel interactief spel bregblogt.nl

Samen winnen of samen verliezen

Dat er bij dit spel niet één winnaar of één verliezer is, vind ik heel leuk! Zo leren de kinderen om als team samen te spelen en ook samen de winst te vieren of het verlies te accepteren. Het had een positief effect op mijn soms wat temperamentvolle kleuter. Hij vond het geweldig om echt samen te spelen en om te zorgen dat we alle opdrachten goed uitvoerden. Waar ik normala best snel afhaak als ik met hem een spelletje doe (want ik mag dan eigenlijk niks 😉 ) , nu zaten we heerlijk voor bedtijd samen te spelen, te kriebelen en oefeningen te doen.

Ik denk dat dit spel ook ontzettend leuk is voor op school, omdat de kinderen echt samen spelen én er relaxed van worden. Dat lijkt me ook wel eens lekker voor de juf! 😉

 Zelf aan de slag?

Het Woeel en Pip Yogaspel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor €19.99 euro. Als je bestelt via onderstaande link ontvang ik een klein percentage van de opbrengst.

Is dit yogaspel iets voor jouw kind(eren)?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.