In ‘Het meisje zonder naam’ neemt Diney Costeloe je mee naar Londen, midden in de Tweede Wereldoorlog. Een aangrijpend verhaal dat je maar moeilijk weg kunt leggen…

Het meisje zonder naam – Diney Costeloe

1939. Lisa Becker is 13 als haar moeder een van de laatste felbegeerde plekken op een Kindertransport weet te bemachtigen. In Londen, alleen, de taal niet machtig, moet ze zich in een voor haar vreemde wereld redden. Dat lukt haar wonderwel, met de hulp van haar pleegouders en vrienden. Maar dan begint de Blitz. Lisa raakt bewusteloos als een bom vlakbij ontploft, en wanneer ze bijkomt in het ziekenhuis weet niemand wie ze is – zijzelf ook niet…

Aangrijpend verhaal in oorlogstijd

Diney Costeloe neemt je in dit aangrijpende verhaal mee naar de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Londen wordt zwaar getroffen door de Duitse bommenwerpers, deze tijd wordt de Blitz genoemd. Lisa Heeft vele moeite gedaan om een fijn leven op te bouwen bij haar pleegouders, Dan en Naomi Federman. Ze heeft veel steun aan haar – eveneens Duitse – vriend Harry. Als ze stiekem met hem afspreekt gaat het mis en raakt ze bewusteloos bij de zoveelste bominslag.

Lisa wordt warm ontvangen in een kindertehuis, waar ze meehelpt met de verzorging van de andere kinderen. Later verhuist ze naar het Engelse platteland, waar ze intrekt bij de exentrieke Miss Edie. Nét als ze denkt dat ze haar leven weer een beetje onder controle heeft komt haar geheugen terug…

Meer zal ik niet vertellen, want dit is écht een verhaal dat je zelf moet beleven. Diney Costeloe heeft veel oog voor detail, zonder er een ingewikkeld verhaal van te maken. Haar beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je zelf in Londen en later op het platteland bent. Als lezer heb ik veel bewondering voor Lisa, die ondanks alle ontberingen die ze ondergaat, toch het beste van haar leven maakt.

Een aanrader dus?

Yes! Ik ben zelf sowieso geïnteresseerd in verhaallijnen rondom de Tweede Wereldoorlog. Niet omdat het nou zo’n leuk onderwerp is, maar ik vind het inspirerend hoe men in die tijd met minimale middelen het maximale uit het leven haalde. In dit verhaal kom je meer te weten over de Blitz en alle gevolgen daarvan. Een aangrijpend, ontroerend en bijzonder verhaal met een prachtig einde!

Je kunt het boek makkelijk bestellen bij Bol.com via onderstaande afbeelding (aff.):

Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.