Zet zeven vrouwen bij elkaar op een vakantiepark en het is gedaan met de rust: weinig slaap, veel gelach en de nodige wijntjes. Afgelopen weekend mocht ik met mijn blogvriendinnen genieten van een minivakantie op Center Parcs Limburgse Peel in America!

Bloggers uit het zuiden

In 2015 ontstond een appgroepje met bloggers die een ding gemeen hadden: ze wonen allemaal in het zuiden des lands. Het groepje is in de jaren daarna een aantal keer veranderd, mensen gingen eruit en kwamen weer terug (ik, zei de gek) en sinds 2016 is de groep stabiel met 8 dames: Geertje, Charlotte, Monique, Janske, Laura, Nicole en Marij. Er wordt heel wat over en weer geappt en ook veel gelachen. Op een gegeven moment ontstond het idee om een weekendje weg te gaan. De datum werd geprikt, de locatie geregeld en de voorpret kon beginnen. Helaas kon Geertje door omstandigheden niet mee. Super jammer en we hebben haar echt gemist! Hopelijk kun je de volgende keer weer mee lieve Geertje! ❤

Center Parcs de Limburgse Peel

Voor dit weekendje mocht ik van het zuiden van Limburg naar het noorden van de provincie rijden. Laurens werd opgehaald door zijn tante Chellie voor een logeerpartijtje en Etienne zou lekker het rijk voor zich alleen hebben. Even zwaaien naar de kroonprins en gaan met die banaan!

Bloggersweekend Centerparcs bregblogt.nl

Center Parcs Limburgse Peel had ons uitgenodigd om dit weekend in hun vernieuwde park te komen logeren. De 500 huisjes zijn in de afgelopen tijd allemaal opgeknapt en onder andere voorzien van nieuwe bedden, moderne keukens en badkamers.

4- persoons VIP cottage zithoek Limburgse Peel bregblogt.nl

Wij verbleven in twee 4-persoons VIP cottages, die van alle gemakken voorzien waren! Het team van Limburgse Peel had er alles aan gedaan om ons in de watten te leggen. Iedere ochtend werden verse broodjes bezorgd, er lag een welkomstpakket klaar en de bedden waren al opgemaakt voor ons. Dat is nog eens verwennerij! In beide huisjes was ook een sauna aanwezig, maar ik geloof dat alleen Laura er uiteindelijk gebruik van heeft gemaakt. We hadden namelijk best een druk programma…

4-persoons VIP cottage Limburgse Peel bregblogt.nl

Escaperoom Arcen

Op vrijdagmiddag druppelde iedereen de huisjes binnen. Ik had de boodschappen meegenomen en ook een grote pan soep gemaakt, zodat we niet ter plekke nog hoefden te koken. De soep viel goed in de smaak (recept volgt!) en we konden met gevulde buikjes op weg naar Arcen.

Bloggersweekend soep bregblogt.nl

Hier waren we door Liefde voor Limburg uitgenodigd om de Escaperoom Arcen uit te proberen. Ik had nog nooit eerder een escaperoom gedaan, maar er wel over gehoord en gelezen. Ik dacht dus dat we opgesloten zouden worden en met vragen, codes en opdrachten moesten zorgen dat we konden uitbreken. Het bleek in dit geval een tikkeltje anders te zijn. Deze escaperoom was in een graanbranderij / jeneverstokerij gevestigd en de opdrachten draaiden ook om dat thema. We werden verdeeld in twee groepen en het was de bedoeling dat we binnen een uur naar buiten zouden komen met zoveel mogelijk goede antwoorden én een fles zelfgemaakte likeur.

Escaperoom Arcen groepsfoto bregblogt.nl

Escaperoom Arcen Graanbranderij de IJsvogel Arcen Liefdevoorlimburg bregblogt.nl

het was af en toe een tikkeltje chaotisch met zes vrouwen die niet zo goed wisten wat ze nou zochten, maar we hebben gelukkig vooral veel gelachen. De Limoncello die Team A van Janske, Laura en Nicole had gemaakt smaakte heerlijk, de zelfgemaakte Knuffellikeur van Monique, Charlotte en ondergetekende liet nog wat te wensen over. Uiteindelijk won team A en zij werden beloond met een fles lekkere droplikeur.

Wijn, karaoke en hapjes

Na de escaperoom reden we terug naar het park, waar de wijn inmiddels op temperatuur was en de hapjes in rap tempo op tafel verschenen. En er net zo rap weer vanaf verdwenen! Monique had een karaoke-app op haar telefoon gezet en voor we er erg in hadden was het 3.00 uur toen we ons bed in rolden. De slappe lach is die avond meerdere keren voorbij gekomen, evenals foute hits uit onze tienerjaren.

Uitslapen, ontbijten en op pad

Op zaterdagochtend deed ik om 8.00 uur voor het eerst mijn ogen open. Ik wierp een blik op Charlotte die naast me sliep en al gauw besloten we allebei dat het nog te vroeg was. Om 10.00 uur werden we opnieuw wakker en toen konden we de dag wel aan. Een beetje dan. Gelukkig waren daar de verse broodjes en ik maakte voor iedereen een lekker eitje klaar.

Eitjes bakken bregblogt.nl

Voordat iedereen uiteindelijk had gedoucht was het tijd om de fietsen op te halen. Ook deze waren voor ons geregeld voor Center Parcs, zo lief! We fietsten 20 meter naar de Market Dome, toen we deputy general manager Guido Franssen tegenkwamen. Hij was net op weg naar ons, om ons rond te leiden over het park. De rondleiding kon meteen beginnen! Guido vertelde enthousiast over het park en de vernieuwingen van de afgelopen tijd. Zo hebben ze de voormalige hoofdweg van het park omgeleid, zodat er een groot stuk autovrije straat ontstond naast de Market Dome.

Autovrije boulevard van rups tot vlinder Center Parcs Limburgse Peel bregblogt.nl

Hier zijn verschillende speelplekken ingericht, allemaal in het thema ‘van rups naar vlinder’. Kinderen kunnen hier spelen zonder op te hoeven letten dat er auto’s voorbij komen. Ook ligt er een grote kinderboerderij en een stukje verderop kun je een potje adventuregolf spelen.

Bruisend centrum in Center Parcs Limburgse Peel

Guido nam ons vervolgens mee naar binnen, naar de Market Dome. Dit is het middelpunt van ieder Center Parcs park. Je vindt hier verschillende restaurants, winkeltjes en natuurlijk ook het zwembad: Aqua Mundo! Het subtropische zwembad heeft verschillende kinder/peuterbaden, een groot golfslagbad en een glijbaan. Ook kun je hier lessen babyzwemmen en aquafit volgen.

Aquamundo Limburgse Peel bregblogt.nl

Borreltijd in het Grand Café

Na de rondleiding was het tijd voor een borrel in het Grand Café. Ook hier werden we weer in de watten gelegd met heerlijke borelplanken en een lekker drankje erbij!

Borrelplank Grand Café de Limburgse Peel bregblogt.nl

Na een uurtje borrelen en nog wat kletsen met Guido over het park en wat bloggers nou precies doen, was het tijd om ons op te frissen voor het diner. Als een stelletje fitgirls hadden we bedacht dat we best met de fiets naar Sevenum konden rijden, volgens Google Maps was het maar 28 minuten…

Diner bij ABC Restaurant in Sevenum

Liefde voor Limburg had voor ons nog iets leuks geregeld: een diner bij het nieuwe ABC restaurant in Sevenum. Dit restaurant is ondergebracht in het Family Entertainment Center Sevenum. Je vindt hier naast het restaurant ook nog twee speellocaties: Mattel Play en The Portal. In de eerste maak je kennis met de wereld van Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, Angelina Ballerina en Thomas de Trein. Ook is er volop ruimte om te bouwen en spelen met Mega Blocks.

Mattel Play Sevenum bregblogt.nl

In The Portal kunnen kinderen van tien jaar en ouder helemaal los op de verschillende trampolines en gameconsoles. Ik schrijf er binnenkort nog even een uitgebreid artikel over!

ABC Restaurants Sevenum bregblogt.nl

In het restaurant vind je 11 verschillende foodconcepten onder één dak. Je betaalt bij de kassa een all-in prijs, waarna je kunt eten en drinken wat je wilt. Denk bijvoorbeeld aan Chinees, Italiaans, sushi, vlees van de grill of Mexicaans. Alles wordt vers bereid en de keuze is reuze! Het nadeel van zo’n restaurant vind ik wel dat je steeds aan het lopen bent, zowel voor het eten als voor je drankjes. Je komt dus niet echt tot een gesprek, omdat er altijd wel weer iemand aan de wandel gaat.

Avontuurlijke fietstocht naar het park

Het restaurant sloot om 22.00 uur en we stapten weer op de fiets. Het was pikkedonker en het fietspad, dat naast bossen en velden liep, was niet verlicht. Gelukkig hadden we goed licht op onze fietsen en Janske leidde mij af van mijn nachtblindheid door gezellig te kletsen. Voordeel van de nachtblindheid: ik miste een gigantische spin en een dikke pad die het fietspad overstaken. Na drie kwartier (wat nou 28 minuten, Google!) arriveerden we weer bij het huisje. Dit keer zouden we het heus niet laat maken. Tot de karaoke app weer tevoorschijn kwam en ineens was het half 4. Oeps…

Inpakken en wegwezen…

Op zondag sliepen we gelukkig weer lekker uit tot 10.00 uur, waarna we op ons gemakje ontbeten, douchten en aankleedden.

Ontbijt Center Parcs de Limburgse Peel bregblogt.nl

Nog even opruimen, genieten van het zonnetje op het terras van ons huisje en het was weer tijd om te vertrekken. Charlotte wierp zichzelf nog even op als huisfotograaf en ze maakte mooie foto’s van Janske, Monique en mij. Daarna stapte ik dan toch echt in de auto! Ik moest een uur rijden en wilde toch een beetje op tijd thuis bij mijn mannen zijn. Ik had zelfs nog het voornemen om te gaan werken die middag, maar na die twee korte nachten kwam er niets meer uit mijn handen. Gek hè? 😉

Het was een heerlijk weekend en ook al ben ik geen seconde alleen geweest (behalve op de wc dan ?) ik was toch lekker ontspannen. We hebben zo ontzettend veel gelachen!

Ik sluit graag af met een extra bedankje voor Center Parcs voor de verwennerij, Liefde voor Limburg voor het regelen van de activiteiten, de meiden voor het lachen en mijn mannen dat ze mij dit gunnen! ♥

Ga jij weleens met vriendinnen een weekendje weg?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Dit klinkt als een heerlijk weekend. Hier jammer genoeg niet de mogelijkheid om een weekendje bij de kids weg te zijn. Dus ik ben hier wel een beetje jaloers ( gezond jaloers hoor) op :). Fijn dat je zulke goede vriendinnen hebt. Enne dat fietsen, dat het langer duurde kwam niet door de wijn? 😉

  2. Lifestyle Mommy's ~ Linda Antwoord

    Het klinkt echt als een mega leuk weekend. Fijn dat jullie zo genoten hebben ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.