?Het is weer voorbij, die mooie zomer….die zomer, die begon zowat in mei?
Ook al zijn de temperaturen nog boven de 20 graden, je merkt dat de zomer langzaam van het toneel verdwijnt. Augustus is voorbij, september is al in volle gang en ik blik nog even terug op afgelopen maand!

Blog

Op mijn blog was het weer gezellig druk deze maand! Ik plaatste 20 nieuwe artikelen en daarmee zit ik weer in een goede flow van gemiddeld 5 artikelen per week. Ik heb weer veel inspiratie en probeer zoveel mogelijk variatie in de artikelen te houden. Zo staat de woensdag in het teken van trouwen, de donderdag is boekendag, op vrijdag plaats ik doorgaans een artikel met een betaalde samenwerking en op zondag komt er een column online. Pin me d’r niet teveel op vast, want ik blijf natuurlijk wel gewoon Breg die nog weleens wat chaotisch is en dus afwijkt van het ritme. 😉

De meest populaire nieuwe artikelen van augustus waren:

Zonsondergang Westkappelle Zeeland bregblogt.nl

Persoonlijk

Met mij persoonlijk ging het in augustus goed. Ik had in de vakantie wat moeite om te ontspannen (dat lees je in de Oh Happy Day hierboven) en dat kostte nogal wat energie. De balans tussen werk en privé zoeken én vinden blijft een non-stop-uitdaging. In de laatste weken van Laurens zijn zomervakantie heb ik de teugels wat laten vieren, omdat ik nou eenmaal niet zoveel kon werken als ik wilde. Dit gaf mij heel veel rust en ik knapte er meteen van op.

We deden deze maand ook weer allemaal leuke dingen! Zo ben ik met Laurens een dagje gaan spelen bij mijn vriendin Charlotte, die thuis een speelschuur heeft. Het enige krijsparadijs dat ik kan verdragen! ? We brachten verder ook veel tijd door met vrienden, onder het genot van een wijntje en een hapje. Tijdens één van die dates ontdekte ik tot mijn grote schrik dat de aftakeling nu echt is begonnen: ik krijg grijze haren! ?

Halverwege de maand genoot ik bij Belle Vie coaching van een fijne mindfulness sessie. Twee uurtjes relaxen op zondagochtend en weer even back to basic. De komende periode heb ik iedere maand een mindfulness sessie gepland, een fijn verwenmomentje voor mezelf en een rustpunt in dagelijkse beslommeringen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op

We sloten de maand af op het BloteVoetenPark in Brunssum, waar we voor Limburg Lonkt op avontuur gingen. Laurens vond het helemaal te gek, al hoefde al die modder en viezigheid voor hem niet zo… ? Mijn verslag van deze leuke middag lees je hier.

Trouwen

De voorbereidingen voor onze grote dag hebben in augustus steeds concretere vormen aangenomen. We hadden een shortlist met een aantal locaties en bij twee van die plekken zijn we op gesprek geweest. Uiteindelijk was al gauw duidelijk dat een van de twee onze harten sneller liet kloppen en de keuze was dan ook snel gemaakt. Welke locatie het is blijft nog lekker geheim, dat vertel ik jullie wel als we getrouwd zijn! (En anders moeten we weer iemand inhuren om de paparazzi weg te jagen bij het hek enzo…) Ik kan je wel verklappen dat het perfect past bij onze wensen voor een relaxte, bourgondische en mooie dag!

mama en ik bregblogt.nl

In augustus had ik ene aantal spannende momenten. Eerst vroeg ik mama of ze mij weg wil geven en daarna stelde ik twee van mijn vriendinnen de vraag of ze mijn getuige wilden zijn! Het leek wel alsof ik zelf een aanzoek ging doen, zo zenuwachtig was ik! Aangezien ze me allebei heel erg goed kennen en ik voor hen een open boek ben, was het nog best een uitdaging om alles geheim te houden. Gelukkig ging het goed en heb ik ze allebei totaal kunnen overvallen en verrassen met mijn vraag! In dit blog lees je er alles over!

Oorbellen persoonlijke boodschap verloofd getuigen bregblogt.nl

Met het vastleggen van de locatie hebben we ook de datum geprikt. Het wordt ergens in mei 2019 en we kijken er ontzettend naar uit. Binnenkort ga ik op jurkenjacht en voor Etienne staat ook nog het stellen van de vraag aan zijn getuigen op het programma. Dan volgen eind dit jaar het definitief aftikken van de gastenlijst, uitnodigingen ontwerpen en plannen maken voor de decoratie en de invulling van de dag.

ZZP

Ik vertelde al even dat ik in augustus aardig heb moeten zoeken naar een werk-privé balans. Gelukkig is Laurens nu weer met school begonnen en daardoor hebben we weer een fijn ritme gevonden. Ik werk nu op maandag, dinsdag en donderdag tijdens schooluren, Laurens blijft dan over. Op woensdag is Etienne in de middag vrij, dus dan kan ik naar klanten toe, een event bezoeken of gewoon lekker de hele dag doorwerken op kantoor. Vrijdag is mijn vrije dag, dan werk ik hooguit wat mailtjes weg of schrijf een blog als ik spontaan inspiratie heb. Dit ritme bevalt prima en ik pak er af en toe nog wat uren bij in de avonden en in het weekend. Ik waak er wel voor dat ik niet de hele dag aan het werken ben. Ook heb ik mijn mailbox anders ingedeeld, zodat ongelezen mails op me wachten in een aparte map. Als ik dan tijd heb om ze te behandelen doe ik dat. Ik merkte dat ik op een gegeven moment steeds tussendoor steeds mailtjes las en afhandelde en dat zorgde voor veel onrust.

ZZP en ouderschap combineren bregblogt.nl

Ik ben enorm trots dat ik op dit moment voor mijn tekstbureau Bregje Boer Teksttovenaar aan een aantal mooie projecten werk. Iedere keer opnieuw realiseer ik me hoe blij ik ben dat ik deze stap heb gezet! Als ik dan het verhaal van een bedrijf of ondernemer aan het optekenen ben, geniet ik er intens van om te toveren met woorden en om de creatie tot stand te zien komen. De reacties van mijn klanten zijn ook heel positief, wat voor mij de kroon op mijn werk is. Voor de komende maanden staan ook mooie projecten op de planning, dus mij hoor je niet klagen!

Het allergrootste cadeau van mijn eigen bedrijf vind ik nog iedere dag de vrijheid. Ik was in het begin even bang dat ik verlamd zou raken door die vrijheid, maar het blijkt dat ik er met mijn eigen georganiseerde chaos heerlijk in gedij. Ik heb dankzij de schooltijden een vast ritme en binnen die uren kan ik zelf bepalen wat ik doe. Hierdoor stroomt mijn creativiteit als nooit tevoren en werk ik vanuit een positieve energie. Dat is echt met geen goud te betalen!

En tot slot nog iets heel moois dat het ondernemerschap met zich meebrengt. De afgelopen maanden zijn er via verschillende wegen mooie mensen op mijn pad gekomen, waardoor het zzp-bestaan nog leuker wordt! Het is ontzettend inspirerend om samen te sparren, elkaar te helpen met je expertise en zelfs ook klussen voor elkaar te doen. En dat allemaal dankzij het internet, ik vind het bijzonder!

Boeken

Voor boeken maak ik graag tijd en ik heb dan ook nog eens het voordeel dat ik regelmatig recensie-exemplaren toegestuurd krijg van verschillende uitgeverijen! Deze maand verschenen de volgende recensies op mijn blog:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op

Plannen voor september: tijd voor herfst!!

September staat voor mij altijd gelijk aan de start van een nieuw seizoen. Ik vind het heerlijk om in de herfst lekker op de bank te kruipen, onder een dekentje en Netflixen maar. In de afgelopen maanden hebben Etienne en ik weer een fijne ‘samen-kijk-serie’ ontdekt: Homeland. (Ja we hebben onder een steen geleefd ja). As we typ naderen we het einde van seizoen 6 en ik ben bang dat er dan een zwart gat ontstaat. Gelukkig werd ik pas geleden gewezen op de website op alletop10lijstjes.nl waar een overzicht van de beste netflix series*. Daar kunnen we mooi een nieuwe ‘samen-kijk-serie’ uitkiezen voor de komende herfstmaand.

Alhoewel september stiekem niet echt een rustige maand is! Zo ben ik afgelopen weekend op blogtrip geweest met een aantal andere bloggers, een verslag hiervan volgt uiteraard nog! Komend weekend zijn we gewoon thuis en het weekend daarna mag ik samen met mijn mannen op blogvakantie, of eigenlijk blogweekend! We zijn uitgenodigd om heerlijk met zijn drietjes te komen genieten in een mooi park in de Belgische Ardennen. Wat een leuke baan heb ik toch hè? 😉

Verder heb ik de komende maand een aantal leuke afspraken met collega-ondernemers op de agenda staan, komt mijn ‘bridezilla-squad’ eten, mag ik hulpouder zijn bij een uitstapje van Laurens zijn klas (ze gaan naar de tentoonstelling van nijntje!) en last, but not least: ik ga een aantal mooie projecten afronden en beginnen aan nieuwe!

Hoe was augustus bij jou? Heb je ook zo genoten van de zomerse dagen? Wat zijn jouw plannen voor september?

*dit is een gesponsorde link

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.