Andrea en haar man Luc trouwden in het mooie Maastricht. Ze planden op een relaxte manier, dus veel hobbels waren er niet te verwachten…toch?

Andrea: ‘Het aanzoek was in 2005. De trouwerij in 2007. Tijd genoeg om alles tot in detail te plannen, zou je denken.
Na een avond stappen hebben we een jaarkalender op de tafel gelegd en blind een datum geprikt (je weet wel: ogen dicht en vinger op de kaart leggen). Zo werd het 30 november. Een winterbruiloft dus. Geen buitenlocatie nodig, geen klotsende oksels, helemaal prima!’

Op les bij de pastoor

‘De gemeente en de feestlocatie waren zo geregeld. Geen opgeprikte meuk, we vierden ons feest gewoon heerlijk in de kroeg. De kerk was nog een dingetje: omdat wij destijds in een andere wijk woonden dan waar we wilden trouwen, moest daar toestemming voor gegeven worden. Heel officieel allemaal. Ook hebben we huwelijkslessen bij de pastoor gevolgd, samen met andere stellen. Hilarisch was dat!’

Verder met de planning en het programma…

‘De jurk heb ik samen met mijn getuige/bestie en mijn moeder uitgezocht bij Blue in Maastricht. Ik voelde me er prachtig in!
Omdat onze familie van alle uithoeken in Zuid-Nederland kwam, werd alles op dezelfde dag gepland: eerst om 10:30 uur trouwen voor de wet, daarna in de kerk om 12:30 uur. Vervolgens gingen we borrelen bij Café Ipanema in het Bonnefantenmuseum, waarna we door gingen voor de foto’s en het diner. Aansluitend was het vanaf 21:00 uur feest tot in de late uurtjes…’

De bruiloft van Andrea bregblogt.nl

Weekmarkt en vertraging

‘De avond van tevoren sliepen de mannen in de stad en een vijftal dames bij mij. Het was zeker 01:00 uur voordat we in bed lagen. ‘s Ochtends ben ik samen met een aangetrouwd nichtje om 7:30 uur naar de kapper gegaan, om 9:30 uur kwam mijn aanstaande en zijn we in een mintgroen fiatje 500 naar de Markt in Maastricht vertrokken. Er was weekmarkt, dus een drukte van jewelste. Niemand kon een parkeerplek vinden. Toen iedereen eenmaal binnen was, konden we deze hobbel afstrepen. De meesten hadden de auto die dag toch niet meer nodig. Na een mooie ceremonie moesten de ouderen allemaal naar het toilet. De tijd drong echter en het was spannend of we op tijd in de kerk zouden aankomen. Het hele gezelschap ging te voet naar de andere kant van de Maas, met enige vertraging. (en dus de tweede hobbel!)’

De bruiloft van Andrea kerk bregblogt.nl

Waar is de muziek?

‘De pastoor stond voor de kerk op ons te wachten. Maar bij het naar binnenlopen: geen muziek!!! Het koor en de organist waren onze bruiloft vergeten! De gasten hebben toen zelf gezongen, dat was fantastisch! Hobbel 3 was daarmee ook genomen. Na de mis hebben we rustig geborreld, waarna iedereen tot de avond zijn gang kon gaan. Wij zijn zelf foto’s gaan maken op Winterland, het winterevenement op het Vrijthof. Daar werd op dat moment proefgedraaid en wij mochten er als enige op, dit was ook weer heel bijzonder.’

De bruiloft van Andrea bregblogt.nl

Het regent, het regent…

‘Na een heerlijk diner aan het Bassin was het tijd om te vertrekken naar Edd’s Café in de binnenstad voor de feestavond. Wat denk je: het regende pijpenstelen! We hebben toen hals over kop een taxi geregeld en daarmee was hobbel vier een feit!’

De bruiloft van Andrea feest bregblogt.nl

‘De feestavond was een groot succes. De Maastrichtse zanger Roger Villevoye zong Verleef, en daarop deden wij onze openingsdans. Dit was een prachtig cadeau van mijn beste vriendin en getuige, en een mega verrassing! Tot in de late uurtjes is er gefeest…’

The day after…

‘De dag erna hebben we in Edd’s nog met een klein gezelschap ontbeten waarna het voor alle gasten écht tijd was om naar huis te gaan. Ondanks de kleine hick-ups was het een onvergetelijke dag!’

Dankjewel voor het delen van jouw verhaal Andrea! Zo zie je maar dat het niet altijd volgens plan verloopt, maar toch een prachtige dag kan worden!

Wil jij ook jouw verhaal delen? Stuur me dan een mailtje voor meer info!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.