De serie De zeven zussen van Lucinda Riley is een regelrechte hit! Fans, waaronder ikzelf, kijken reikhalzend uit naar de nieuwe delen. Half augustus verscheen deel 4, De zeven zussen: Parel’. Het verhaal over de zoektocht naar familie in Schotland, Thailand en Australië is met recht een pareltje.

De zeven zussen: Parel – Lucinda Riley

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen.
Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto
en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?
De zeven zussen – Parel is het vierde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Niets is wat het lijkt…

In de eerste drie delen was ik eerlijk gezegd niet zo gecharmeerd van CeCe. Ze kwam over als een bazig typetje, dat haar zusje Star volledig overschaduwde. Zodra ik begon te lezen in deel 4, ontdekte ik dat CeCe heel anders is dan het beeld dat ik van haar had gecreëerd. Ontzettend knap hoe Lucinda Riley je als lezer van mening kan laten veranderen.

CeCe begint haar zoektocht in Thailand, de enige plek waar ze altijd het gevoel heeft dat ze zichzelf kan zijn. Ze komt langzaam tot rust en besluit om na enige tijd naar Australië te vertrekken, de plek waar haar roots liggen volgens de aanwijzingen van haar adoptievader, Pa Salt.

Van het verhaal van CeCe ga je over naar het verhaal van Kitty Mercer, een van oorsprong Schotse die aan het begin van de 20e eeuw naar Australië reist. Kitty begint haar leven in Australië bij de rijke familie Mercer. Al gauw valt de voor de charmes van één van de twee zoons van het gezin en niet veel later trouwt ze, maar met welke broer? Dat verklap ik nog niet. Nadat het noodlot de familie Mercer treft, komt Kitty aan het roer te staan van het familiebedrijf. De grote verschillen die destijds heersten tussen de Aboriginals en de ‘blanken’ worden door Lucinda Riley nauwkeurig en beeldend weergegeven. Je vliegt als lezer door het verhaal en als het heden en het verleden elkaar ontmoeten volgt een ontroerende ontknoping.

Doe mij maar gauw deel 5!

Na het lezen van de eerste vier delen van de zeven zussen kan ik maar een ding zeggen: Kom maar op met deel vijf! Ik ben – en met mij VEEL andere boekenfans! – verslingerd geraakt aan de ontroerende verhalen, de fantastische schrijfstijl van Lucinda Riley en ik ben gewoon ook ZO nieuwsgierig naar deel zeven, waarin ik hoop te ontdekken wat er nou precies is gebeurd met Pa Salt…

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat een heerlijk boek weer !!! Ik heb deel 4 bijna uit en kan niet wachten op deel 5.
    Maar in oktober komt het boek ‘ nachtroos’ van haar uit. Dus nog even geduld en we mogen weer lezen.

  2. Pingback: De zeven zussen: Maan - Lucinda Riley - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.