Verborgen in de groene bossen in de Zuid-Limburgse heuvels, ligt het Sprookjesbos in Valkenburg. Dit park is een groot feest voor kleine kabouters die graag willen spelen, klimmen, klauteren en verhaaltjes luisteren.

Sprookjesbos uitzicht Heunsbergerweg bregblogt.nl

Het Sprookjesbos in Valkenburg

Het Sprookjesbos in Valkenburg is een mooi en verzorgd park in een bosrijke omgeving. De attracties zijn heel natuurlijk opgenomen in de omgeving, zodat je je echt in een andere wereld waant. Alle denkbare sprookjes komen voorbij: van De prinses op de erwt tot Doornroosje en van Klein Duimpje tot De wolf en de zeven geitjes. Alle sprookjes zijn interactief, dat wil zeggen dat er een verhaal wordt verteld door de luidsprekers wanneer je op een knop drukt. Naast de sprookjes vind je in het park verschillende speeltuinen met mooie toestellen.

Sprookjesbos speeltuin Valkenburg bregblogt.nl

Met onze kleuter op avontuur in Het Sprookjesbos

Op een zonnige zondag verrasten wij Laurens met een bezoekje aan Het Sprookjesbos. We waren uitgenodigd om een dagje te komen spelen en om zelf te ervaren hoe leuk het park is voor kinderen! Als ouder is het ook erg leuk om de sprookjes van vroeger weer te horen, want ik moet bekennen dat ik toch een en ander vergeten was in de loop der jaren!

Sprookjesbos Prinses op de erwt bregblogt.nl

Onze kleuter Laurens rende enthousiast van het ene sprookje naar het andere. Op de plattegrond staat met plaatjes aangegeven waar de verschillende attracties en speeltuinen zijn, zodat het ook voor kinderen makkelijk is om hun route uit te stippelen.

https://cdn.statically.io/img/www.bregblogt.nl/f=auto/wp-content/uploads/2018/08/Sprookjesbos-plattegrond-speelplaats-bregblogt.nl_.jpg

Het park ligt op een berg, dus met een kinderwagen is het af en toe even krachtpatsen om een stukje omhoog te lopen. Zo heb je als ouder meteen een workout te pakken, een win-win situatie dus als je het mij vraagt!

Sprookjesbos bosspelen speeltuin Valkenburg bregblogt.nl

Spelen en meer

Naast de verschillende sprookjes vind je in Het Sprookjesbos ook een draaimolen, een zweefmolen en een schommelschip.Daarnaast is er een kinderboerderij met schattige geitjes en een nepkoe die gemolken kan worden.

Sprookjesbos spelen op de boerderij bregblogt.nl

In het midden van het park is een waterspeelplaats, waar de kleintjes zich kunnen vermaken als het lekker warm is. Vergeet dus niet om een handdoek en eventueel een setje droge kleren mee te nemen! Het enige minpuntje daarvan tijdens ons bezoek waren de vele wespen, waardoor het niet echt lekker spelen was voor de kinderen.

Sprookjesbos in Valkenburg wegwijzers bregblogt.nl

De speeltuinen zijn verspreid over het park en voorzien van mooie, stevige toestellen, die geschikt zijn voor zowel kleine kindjes als de wat grotere kinderen.

Op drakenjacht in de Gevaarlijke Groeve

In Het Sprookjesbos in Valkenburg woont Doeps de Draak met zijn familie in de oude mergelgroeve onder het bos. Je kunt hier met een echte ridder op zoek naar Doeps en zijn familie. Tijdens een wandeling van ongeveer een half uur leer je alles over Doeps en zijn familieleden. Onze kleuter is niet zo stoer aangelegd, maar deze tocht doorliep hij als een dappere draak. Heel leuk opgezet en qua tijdsduur ook prima te doen voor de kleintjes.

Sprookjesbos Valkenburg Gevaarlijke groeve bregblogt.nl

Eten en drinken in Het Sprookjesbos

In het Sprookjesbos kun je op een aantal plekken wat eten en drinken. Boven, bij de entree aan de Heunsbergerweg vind je De Boshut. Hier is een klein terrasje bij, waar je kunt genieten van een vers getapt biertje of een glaasje fris met een lekkere snack of een belegd broodje.
In ‘t Winkeltje, het grotere restaurant beneden in het park, krijg je naast verschillende drankjes ook frietjes, pannenkoeken en snacks. Leuk detail: ze hebben ook gezonde snacks, zoals komkommerblokjes, yoghurt met granola en tomaten- en groentesoep!

Sprookjesbos menukaart 't Winkeltje Bregblogt.nl

Tot slot kun je nog terecht bij ‘t Tussendoortje voor een ijsje, wat te drinken of iets lekkers om te snoepen. Terwijl de ouders even genieten van een rustmomentje, kunnen de kinderen zich bij warm weer vermaken op de waterspeelplaats die hiernaast ligt.

Praktische info over Het Sprookjesbos

Het Sprookjesbos is tijdens de schoolvakanties dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Tussen 1 juli en 31 augustus kun je zelfs tot 18:00 uur blijven. Buiten de vakanties om is het park open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag.
Een kaartje voor Het Sprookjesbos kost €9,50 voor iedereen vanaf 2 jaar. Kinderen tot twee jaar mogen gratis mee naar binnen. Je kunt op de website e-tickets kopen met €0,50 korting.
Het park heeft twee parkeerterreinen: eentje boven op de berg aan de Heunsbergerweg. Hier zijn slechts 50 parkeerplaatsen en het tarief is €3,50 per dag. Het grote parkeerterrein aan de Oud-Valkenburgerweg heeft 300 plaatsen en hier betaal je €8,- per dag. Vanaf deze laatste parkeerplaats loop je een stukje bergop om bij de entree te komen.

Ben jij weleens in het Sprookjesbos geweest?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Leuk verslag! Het Sprookjesbos is jeugdsentiment! Als kind kwam ik al in het Sprookjesbos en nu lijkt het me leuk om er over een jaartje of 2 met ons zoontje heen te gaan.

  2. Pingback: 30 low budget en gratis uitjes in Limburg! - Breg Blogt

  3. Pingback: 33 leuke uitjes met de kinderen in Nederland

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.