Vorige maand gaf ik je al een aantal tips voor het filmen met je smartphone. In deel twee van deze stoomcursus krijg je nog eens vijf handige tips om dé perfecte video te maken!

In samenwerking met Sim Only provider Simyo heeft video-duizendpoot Grietje Evenwel twee video’s vol videotips voor je smartphone gemaakt. Vandaag is deel twee aan de beurt: filmen als een professional. Hierin duikt ze iets dieper in de wereld van video en deelt ze
haar beste insider-tips met ons. Graag deel ik deze tips met jullie zodat jullie op reis prachtige video’s kunnen maken.
Grietje heeft vier tips verzameld voor ons om te filmen als een professional en deze heb ik hieronder voor jullie uitgeschreven.

Tip 1: Verander je camerapositie

Het is vrij verleidelijk om alles vanaf ooghoogte te filmen. Maar als je naar je favoriete film op televisie kijkt, wordt er ook altijd vanuit allerlei hoeken gefilmd, toch? Door te spelen met verschillende cameraposities, wordt je filmpje spannender. Vandaar ook Grietje’s eerste tip: ga door je knieën of film juist van bovenaf.

Tip 2: Zorg voor variatie in je shots

Kijk eens met de ogen van een filmmaker naar televisieprogramma’s en films: je ziet altijd een mix van ‘wijde’ shots (waarin het onderwerp klein is en er veel omgeving te zien is), medium shots (iets dichterbij) en close-ups (shots van heel dichtbij). Pas dit ook toe tijdens
het filmen met je smartphone en film telkens vanaf verschillende afstanden.

Tip 3: Film niet alles in één shot

Probeer verschillende losse shots te maken tijdens het filmen, in plaats van één lange video. Zo kun je achteraf je video veel sneller monteren. Daarnaast vind ik dat het de snelheid er ook goed inhoudt en met de montage (zie tip 5) kun je alle ruis eruit halen.

Tip 4: Slow… motion…

Als je telefoon is uitgerust met deze functie, maak dan ook een paar mooie slow motion shots. Een slow motion shot maakt je filmpje helemaal af!

Tip 5: Tijd om te monteren

Maak van je video een écht mooie herinnering en monteer je video in een handige app, zoals KineMaster. Hier komen ook de gevarieerde shots van pas (zie tip 2), want nu kun je makkelijk kiezen wat je wel en niet wil gebruiken. Mijn broer is al jaren professioneel videomaker en hij gaf mij eens de tip: Kill your darlings. Ik had namelijk een video gemaakt, maar die was veel te lang en werd daardoor saai. Door echt streng te zijn in het knippen, werd het een lekker lopende video. Dus deze tip krijgen jullie er nog gratis bij van mij. 😉

Filmen met je smartphone voor beginners

Mocht je de eerste video van Grietje gemist hebben, bekijk ‘m dan snel, want daarin laat ze zien wat de basics zijn als het gaat om een goede video maken met je smartphone.

filmen met je smartphone bregblogt.nl

Maak jij vaak filmpjes? Wat is jouw gouden tip?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.