Help kale plekken haaruitval bregblogt.nl

Help! Ik heb kale plekken op mijn hoofd!

Zwanger zijn, een kind krijgen, het is allemaal leuk en aardig. Maar die #$%%$^hormonen laten vervolgens mooi een spoor van vernieling achter waar je met een beetje pech niet meer vanaf komt. Zo ben ik sinds een paar jaar gezegend met een mooie kale plek op mijn hoofd…

Haaruitval na de bevalling

Tijdens mijn zwangerschap had ik een volle bos haar, het zat negen van de tien keer perfect en ik voelde me prachtig. Zodra de klus geklaard was, veranderde het langzaam in een bos piekhaar. Ik liep weken rond met een rommelige knot op mijn kop, omdat er niet veel meer van de maken was. Zelfs toen ik na een paar weken een leuk kapsel liet aanmeten, bleef het tobben. Tijdens het borstelen en wassen van mijn haar had ik regelmatig hele plukken in mijn handen. Ik had last van haaruitval, veroorzaakt door de hormonen. Dankzij mijn goede kapper kwam het in de jaren daarna wel goed met mijn kapsel, maar de haaruitval bleef.

Kale plekken en babyhaar

Op een gegeven moment maakte Etienne een foto van me, die ik (kan het niet laten) kritisch bekeek. Ineens viel me op dat ik een kale plek heb, net boven mijn linkerslaap. Hij wordt nog enigszins gecamoufleerd door wat babyhaar en omdat ik blond ben valt het niet zo heel erg op. Het punt is dat ik het zélf wel zie en dat vind ik heel vervelend. Weten dat de haren op die plek nooit meer terugkomen, stemt me nou niet bepaald vrolijk.

Komt het echt nooit meer terug?

Als ik mijn kapper, die toch al zo’n 30 jaar meedraait, moet geloven, is het een verloren zaak. Toen hij me een paar jaar geleden vertelde dat die kale plekken niet meer weg zouden gaan, lachte ik zijn opmerking weg. Dit zou toch wel meevallen? Helaas moet ik nu, ruim vier jaar na de geboorte van mijn zoon, toegeven dat het niet meer goed is gekomen.

En nu dan?

Ik weet dat het niet de beste raadgever is, maar toch ben ik regelmatig aan het googelen op mogelijke oplossingen. Ik lees vaak dat vitamine B12 een positief effect heeft op je haargroei en daarnaast bestaan er tal van voedingssupplementen die je een volle haardos beloven. Of het allemaal werkt? Ik heb geen idee. Vitamine B12 slik ik wel met vlagen, het is stom om toe te geven, maar ik vergeet het gewoon vaak in te nemen. Tot die tijd kam ik gewoon een lok over het rampgebied heen en zorg ik dat ik op foto’s met mijn ‘goede’ kant sta. 😉

Moeder worden is allemaal hartstikke leuk en aardig, maar dit onderdeel had ik met alle liefde willen overslaan!

Herken je mijn verhaal? En is het bij jou goedgekomen of niet?Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

3 thoughts on “Help! Ik heb kale plekken op mijn hoofd!

  1. Same here! Ik heb echt gewoon precies diezelfde plek sinds de eerste bevalling. Er zit daar bij mij ook alleen nog wat babyhaar en that’s it :-/ En sinds een paar maanden gewoon wéér haartuitval door schildklierproblemen en dus ook weer hormonen die op hol zijn geslagen. Lekker dan, haha. Boehoe 🙁

  2. Je verhaal is heel erg herkenbaar. Helaas heb ik ook echt last van enorme haaruitval en gaat het ook echt niet weg. Zal de kapster maandag eens laten kijken of er inmiddels ook kale plekken te zien zijn en of ze weet wat ik er tegen kan doen. Als ik een antwoord heb, laat ik het je weten. X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.