Eén van mijn favoriete gerechten is wat ik ook wel een ‘Bordje geluk’ noem: comfortfood met rijst, groenten en een lekker stukje vlees. Dit keer deel ik een lekker zomers gerecht met chipolataworstjes, gegrilde puntpaprika en meergranenrijst.
Wij maakten dit gerecht op de camping, omdat je het makkelijk in elkaar draait. Het gerecht is te maken in allerlei varianten, zo kun je de rijst vervangen door couscous of bulgur. Ook kun je extra groenten grillen, zoals courgette en aubergine en natuurlijk kun je de worstjes weglaten of vervangen door een vleesvervanger.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 – 400 gram rijst
- 8 chipolataworstjes
- 4 puntpaprika’s
- Feta (blok of potje)
- Knoflooksaus
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet hem af en laat hem in een pan met het deksel erop nog even na garen.
Maak de paprika’s schoon en verwijder alle zaadlijsten en pitjes. Snijd ze in grote stukken en smeer ze in met een beetje olijfolie. Grill ze vervolgens tot het vel een beetje gaat rimpelen en de paprika zacht wordt.
Grill de worstjes op de barbecue, in de grill- of koekenpan in een paar minuten gaar en bruin.
Snijd de worstjes in stukken en meng deze door de rijst. Brokkel er wat feta overheen of schep er wat blokjes feta bij. Serveer met de gegrilde paprika en eventueel wat knoflooksaus naar smaak.
EET SMAKELIJK!
Tip van Breg: op de camping koken wij altijd met deze vriend: eerst de rijst op het pitje en daarna de rest grillen: ideaal!
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
1 Reactie
Pingback: Het Grote Kinderkookboek van Karin Luiten (+ win!) - Breg Blogt