Lampen voor boven de eettafel zijn in de winter een must met de donkere dagen, in de zomer zijn ze -in ons geval- vooral decoratief. Wij kochten zelf in 2012 een stel witte industriële eettafellampen waar ik nog steeds heel blij mee ben. Desondanks kan ik het niet laten om regelmatig rond te neuzen naar nieuwe inspiratie. Vandaag deel ik 10 mooie lampen voor boven de eettafel met je!

De grootste verlichtingszaak van Nederland, Straluma, heeft mij geattendeerd op hun uitgebreide assortiment lampen. Van hanglampen tot stoere industriële lampen en alles daar tussenin. Op hun website kun je kiezen uit duizenden lampen, waarin er voor ieders smaak en prijsklasse wel iets te vinden is. Als wij onze lampen ooit gaan vervangen denk ik dat het zoiets gaat worden als deze set, mooi met dat glas en het stoere hout.

 Straluma landelijke hanglamp Sacha bregblogt.nl

Deze houten lampen hebben een bijzonder verhaal. Ze worden namelijk gemaakt door bewoners van zorgboerderij De Lingehof. Deze mensen hebben een verstandelijke beperking en zij zetten onder het toeziend oog van een keurmeester de lamp in elkaar. Bij elke lamp zit een kaartje waarop de naam staat van degene die jouw lamp heeft gemaakt. Een ontzettend mooi idee als je het mij vraagt!

Straluma hanglamp hout Lingehof bregblogt.nl

Als je meer van stoere lampen houdt is deze set wel iets voor jou! De kap is van beton, wat hem direct een hele stoere uitstraling geeft.

Straluma hanglamp Samana betonlook bregblogt.nl

Dit industriële trio staat heel mooi boven een bar zoals op de foto. Of boven een lange, stoere houten eettafel.

Straluma hanglamp 3-licht betonlook bregblogt.nl

Bij een strak interieur met veel wit en zwart zijn deze matzwarte hanglampen echt prachtig! De gouden binnenkant geeft ze een stijlvolle finishing touch.

Straluma eettalfel hanglamp 2-kappen zwart bregblogt.nl

Deze lampen met vintagelook passen perfect in een interieur met verschillende stijlen. Op de foto staan allemaal verschillende stoelen rondom de tafel. De perfectionistische symmetrieliefhebber in mij zou het hier wel een beetje benauwd van krijgen, maar het staat wel tof! Straluma stoere industriële hanglamp vintage bregblogt.nl

Een andere inspirerende set voor een interieur met veel zwart zijn deze zwarte draadlampen. Zo te zien geven ze een mooi gedempt licht, heel sfeervol! Straluma zwarte draad hanglamp bregblogt.nl

Oké, even een hele andere stijl, maar ook wel heel geinig en uniek: dit trio van grote gloeilampen in een stalen frame. Het is te strak voor ons landelijke interieur, maar ik vind ze wel heel gaaf!

Straluma kleine eettafel hanglamp bregblogt.nl

De klassieke kroonluchter blijft ook heel cool, al is het een ramp om af te stoffen en schoon te houden als je het mij vraagt. Dit exemplaar steekt mooi af tegen de zwarte paneelwand op de achtergrond, waardoor het een stoer en klassiek geheel in één wordt. Straluma hanglamp kroonluchter bregblogt.nl

En dan de laatste set, deze vind ik echt heel leuk! Het lijken net houten vogelkooitjes, vind je ook niet? Mooi in een landelijk interieur met veel warme tinten, zoals op de foto. Straluma landelijke hanglamp riet bregblogt.nl

10 x lampen voor boven de eettafel eettafellampen hanglampen bregblogt.nl

Wat voor lamp(en) heb jij thuis boven de eettafel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.