Lucinda Riley is sinds 2017 in één klap bekend geworden in Nederland dankzij de serie De Zeven Zussen. Haar schrijfstijl is geweldig, de manier waarop zij heden en verleden met elkaar verweeft zou ik bijna betoverend willen noemen. De Lavendeltuin verscheen in 2012 en is in 2018 opnieuw uitgebracht door Xander Uitgevers. Ik kwam het boek toevallig tegen bij Kruidvat en heb geen seconde spijt gehad van deze aankoop…

De Lavendeltuin – Lucinda Riley

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen… Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Een van haar voorouders, de Britse Constance, werkte tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.

Naïviteit en intrige

Lucinda Riley laat met De Lavendeltuin zien dat ze echt een kei is in het verweven van heden en verleden. De twee verhaallijnen, die van Emilie enerzijds en die van Constance anderzijds zuigen je als lezer helemaal op. Het boek telt bijna 500 pagina’s en ik geloof dat ik het binnen drie dagen uit had. Ik kon simpelweg niet stoppen met lezen. Emilie lijkt in het begin wat naïef en goedgelovig, als ze kort na het overlijden van haar moeder als een blok valt voor de knappe Sebastian. Af en toe wilde ik haar eens even flink door elkaar rammelen en haar de waarheid vertellen. Gelukkig kwam het uiteindelijk allemaal goed, de weg daarnaartoe is door Lucinda Riley gedetailleerd en tegelijkertijd vlot beschreven. Waar ik Emilie in het begin maar wat afstandelijk en gevoelloos vond, ben ik in de loop van het verhaal van haar gaan houden en kreeg ik veel bewondering voor haar doorzettingsvermogen en kracht. De ontberingen die Constance in de oorlog heeft moeten doorstaan zijn verschrikkelijk. Iedere keer als ik een boek lees over de Tweede Wereldoorlog blijf ik me verbazen over het feit dat onze wereld er 75 jaar geleden zo verschrikkelijk uit zag.

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Een aanrader dus?

Als je houdt van romans waarin het heden en verleden in elkaar overlopen met, in dit geval, de Tweede Wereldoorlog als thema, kan ik je deze roman absoluut aanraden. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal dat je niet makkelijk weg kunt leggen. Nadat ik het boek uit had, was ik echt een beetje ontdaan, ik had nog zoveel meer willen lezen!

Ben jij bekend met de boeken van Lucinda Riley? Welke is jouw favoriet?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Pingback: Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.