Als boekenliefhebber ben ik extra gevoelig voor een mooi opgemaakte omslag. Af en toe krijg je een boek in handen waar je hart sneller van gaat kloppen, zo mooi is het. Dit gevoel had ik bij De Cactus van Sarah Haywood. En ze zeggen: ‘Don’t judge a book by its cover’, toch kan dat in dit geval prima…

De Cactus – Sarah Haywood

Andere mensen zien Susan Green als een stekelig en moeilijk persoon. Zelf vindt ze dat ze haar leven gewoon goed op orde heeft. Ze heeft een baan, een appartement precies groot genoeg voor één persoon, voor de liefde heeft ze een prima regeling met een leuke man, en zolang haar onbesuisde broer aan de andere kant van het land woont is er niets aan de hand.

Dan overlijdt haar moeder en ontdekt Susan dat ze zelf moeder wordt – en opeens is ze alle controle kwijt…

Niet weg te leggen

Toen ik eenmaal klaar was met het bewonderen van de prachtige omslag, werd ik al gauw meegesleurd in het verhaal. Je leest mee door de ogen van hoofdpersoon Susan. Ze is een tikkeltje eigenzinnig en volledig overtuigd dat haar leefwijze de juiste is. Als chaoot kan ik nog wat leren van haar efficiënte manier van werken en leven.

Haar beperkte sociale vaardigheden maken het verhaal regelmatig heel grappig, de humor is wat aan de droge kant, heerlijk! Susan ziet haar zwangerschap als iets heel praktisch en besteedt er niet veel aandacht aan. Ze heeft het namelijk druk met de afhandeling van de erfenis van haar overleden moeder.

Het lukt Sarah Haywood goed om je als lezer af en toe op het verkeerde been te zetten, op een gegeven moment had ik zoveel complottheorieën in mijn hoofd, dat ik mezelf heb moeten afremmen en moeten dwingen om gewoon mee te golven op het verhaal. De plot is ontroerend, lief en nog steeds helemaal op de manier van Susan.

Een aanrader dus?

Zoals gezegd mag je een boek niet beoordelen op alleen de omslag. In dit geval kan ik zeggen dat zowel de omslag als de inhoud prachtig zijn! Het is een lekker vlot leesbaar verhaal, dat je laat zien dat je het leven niet altijd tot in detail kunt plannen en controleren. En dat het loslaten van die controle ook niet slecht hoeft te zijn. Integendeel, het kan je zoveel moois brengen! Als je houdt van romans die zich afspelen in Engeland met de bijbehorende humor en kijk op de wereld, raad ik je zeker aan om De Cactus te gaan lezen. Je zou zomaar van die prikkelplant kunnen gaan houden…

Je bestelt het boek makkelijk bij Bol.com via onderstaande afbeelding (aff.)

Ga jij dit boek lezen? Heb je nog leuke boekentips voor me?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.