Koken op de camping vraagt vooral om gemak! Nu is bbq’en natuurlijk altijd lekker en makkelijk, maar soms snak je ook naar iets anders. Ik vroeg aan andere bloggers naar hun favoriete recepten voor op de camping en daar kreeg ik een heleboel reacties op. Check gauw deze lekkere en makkelijke campingrecepten!

Lekkere en makkelijke campingrecepten

Op de camping heb je vaak geen vier pitten of een oven tot je beschikking. Creatief koken is dan wel zo handig en het liefst met zo min mogelijk afwas. Ik ging op zoek naar snelle, lekkere en makkelijke campingrecepten en die heb ik gevonden!

KipKrokantWrap van Thuisleven

Wraps zijn natuurlijk ideaal voor de camping, daar had ik zelf nog niet aan gedacht! Je belegt ze makkelijk met salade, vlees, groenten, eigenlijk alles wat je maar lekker vindt! Linda van thuisleven.com deelt deze lekkere KipKrokantWrap!

lekkere en makkelijke campingrecepten kipkrokantwrap thuisleven bregblogt.nl

Salade met geitenkaas en pijnboompitten van Moonoloog

Een salade is altijd een goed idee op de camping. Vaak heb je na een lange (en warme) dag vol vermaak, sightseeing of luieren geen zin meer in een zware maaltijd. Een frisse salade is dan een uitkomst. Monique van Moonoloog bedacht deze salade met geitenkaas en pijnboompitten! Stokbroodje erbij en smullen maar!

salade geitenkaas pijnboompitten moonoloog bregblogt.nl

S’mores van Janske

Watte? S’mores zijn echt onwijs lekker en een perfect toetje op de camping! Je hebt er een barbecue of een vuurtje voor nodig en dan kan het feest beginnen. Janske legt op haar blog uit hoe je de perfecte s’mores maakt!

lekkere en makkelijke campingrecepten smores janske.nl bregblogt.nl

Frisse pastasalade van Breg Blogt

Op mijn Instagram deelde ik een tijdje terug dit makkelijke recept voor een heerlijke pastasalade. Mijn ervaring is dat deze het heel goed doet bij kinderen en dat je zo toch nog wat groenten bij die kleine boeven naar binnen kunt krijgen.

 

?Easy receptje voor de komende warme dagen! ? Voor 3-4 personen spiraaltjespasta koken volgens instructies op de verpakking. Ondertussen 1 paprika, een paar augurken en een flinke hand vol snacktomaatjes in stukjes snijden. Pasta afgieten en met koud water afspoelen. Maak in een grote slakom een dressing van 2 eetlepels yoghurtmayo, twee eetlepels ketchup en wat Provençaalse kruiden en meng dit goed door elkaar. Doe de pasta en de groenten samen met een pakje hamblokjes bij de dressing en roer dit weer goed door elkaar. Als laatste voeg je een handvol blokjes witte kaas toe. (Handig: de portieverpakking van #apetinanl) en roer het hele zootje nog even goed door elkaar. Eventueel een lekker knapperig stokbroodje erbij en smullen maar! P.s. eindeloze variatie is mogelijk met bijvoorbeeld tonijn of gerookte kip i.p.v. de hamblokjes. P.p.s. Ik ben nooit heel nauwkeurig met aantallen, maak vooral veel te veel want je blijft er toch van eten ?

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op

Shakshuka van Mama’s liefste

Shakshuka is een Arabisch gerecht met groenten en ei dat je in één pan kunt maken. Daar houden kampeerders van: hoe minder afwas, hoe beter! Fleur deelt het recept voor deze lekkere Shakshuka graag met je!

Lekkere en makkelijke campingrecepten shakshuka mamasliefste.nl bregblogt.nl

Kipkarbonades met tomatenrijst van Culinea

lekkere en makkelijke barbecuerecepten kipkarbonades met tomatenrijst culinea.nl bregblogt.nl

Dit eenpansgerecht gaat bij ons zeker op het vakantiemenu. Want 1. kip en 2. een eenpansgerecht: ideaal! Hanneke van Culinea vertelt je hoe je deze kipkarbonades met tomatenrijst maakt.

Deze recepten doen het ook goed op de camping!

Boerenomelet van Eetman

Een omelet is altijd een goed idee en ideaal voor op de camping, omdat je alles in één pan gooit! Joost van Eetman maakte deze lekkere boerenomelet!

Lekkere en makkelijke campingrecepten Boerenomelet eetman.nl bregblogt.nl

Carpaccio (die ook kan als je zwanger bent!) van Mar-Joya

Carpaccio is een heerlijk licht zomergerecht. Alleen voor zwangere vrouwen is de versie met rauwe ossenhaas niet zo geschikt. Marjo bedacht daarom dit recept van een zwanger-proof carpaccio, die je makkelijk maakt op de camping!

lekkere en makkelijke campingrecepten carpaccio marjoya.nl bregblogt.nl

Koken op de camping? Deze producten zijn onmisbaar!

In de tent of caravan heb je vaak beperkte ruimte, dus kun je niet je hele keukeninventaris meenemen. Ik heb een aantal producten die bij ons onmisbaar zijn op de camping voor je op een rijtje gezet!

Lekkere en makkelijke campingrecepten koken op de camping inspiratie recepten bregblogt.nl

Heb jij nog een onmisbaar campingrecept dat niet mag ontbreken in deze lijst? Stuur me dan een berichtje, zodat ik het kan toevoegen!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.