Video’s zijn populair en die populariteit groeit met de dag. Je hebt tegenwoordig geen supersonische camera meer nodig als je een korte video wilt maken, omdat de smartphones voorzien zijn van prima camera’s. In dit artikel deel ik een aantal handige tips met je voor filmen met je smartphone!

Filmen met je smartphone: een korte video maken, in plaats van een foto, is dé toekomst. Met een video heb je een nog betere herinnering van een bijzonder moment. Sim Only provider Simyo heeft in samenwerking met videomaker Grietje Evenwel een tweetal video’s gemaakt om je tips te geven om te filmen met je smartphone. Je kunt haar video hieronder bekijken, en ik zet op verzoek van Simyo de tips voor filmen met je smartphone ook even voor je op een rij. Zo kun jij tijdens de vakantie de mooiste video’s met je smartphone maken.

Tip 1: Blijf rustig tijdens het filmen met je smartphone

Adem in… adem uit… Een video maken kan soms een beetje spannend zijn. Vooral als je bent gevraagd om een belangrijk moment – een aanzoek, een ultieme snowboard sprong – vast te leggen voor iemand. In de video’s die zijn gemaakt van onze verloving is te zien dat de filmers verre van rustig waren: het rammelt aan alle kanten, wat in dit geval juist weer wat extra’s aan de video geeft. Maar in alle overige gevallen geldt tip één van Grietje: blijf rustig. Bekijk even van een afstandje wat je gaat filmen, en druk pas op record als je weet hoe je het scenario in beeld wil brengen.

Tip 2: Houd je telefoon altijd met twee handen vast

Voor een mooi, smooth beeld (als je bijvoorbeeld een persoon of object volgt), houd je jouw smartphone met twee handen vast en niet met één. Nog beter is het om je ellebogen tegen je lichaam aan te houden, of ergens op te steunen, voor meer stabiliteit. Ik gebruik zelf ook weleens een klein statief als ik bijvoorbeeld film tijdens het koken.

Tip 3: Loop naar je onderwerp toe

De meeste smartphones beschikken zo als gezegd over een uitstekende camera, toch is inzoomen met een smartphone camera niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is niet geavanceerd genoeg om óók ingezoomd een scherp beeld te leveren. Grietje’s tip: loop naar je onderwerp toe en gebruik de zoomfunctie niet, anders krijg je een korrelig beeld.

Tip 4: Film met het licht mee

Houd altijd rekening met het licht als je gaat filmen, over het algemeen film je met het licht mee voor het mooiste beeld. Film je tegen het licht in, dan zie je alleen donkere silhouetten en geen details. Beetje jammer als je juist een mooi moment wilt vastleggen, toch?

Filmen met je smartphone voor professionals

Wil je nog meer tips over het maken van video’s met je smartphone? Volgende maand komt Grietje terug op mijn blog met haar handige videotips voor gevorderden!

Film jij vaak met je smartphone? En als je het voor je blog gebruikt: monteer je ook op je smartphone of doe je dat op de computer? Deel je ervaringen met me in de comments, ik ben benieuwd!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.