Wat zou je doen als je identieke tweelingzus ineens verdwijnt en jij de kans krijgt om haar plaats in haar perfecte leven in te nemen? Liza neemt de proef op de som wanneer ze terugkeert naar haar geboortedorp. in ‘De stunt van haar leven’ van Julie Cohen volgt daarna een opeenstapeling van misverstanden, romantische ontwikkelingen en opgerakeld oud zeer…

De stunt van haar leven – Julie Cohen

Liza wilde niets liever dan ontsnappen aan het kleine dorp waar ze opgroeide met haar eeneiige tweelingzus Lee. Dat is gelukt: ze werkt als stuntvrouw in LA – roekeloos, snel en ongebonden, precies zoals ze het wil. Maar wanneer ze door een mislukte stunt haar baan verliest moet ze noodgedwongen weer naar huis, naar Engeland. Alles is daar veranderd: haar altijd verantwoordelijke zus Lee is plotseling verdwenen en heeft hun dominante maar zieke moeder, het familiebedrijf – een ijsfabriek – en haar gevaarlijk leuke vriend achtergelaten. Het hele dorp denkt dat Liza haar zus Lee is. Kan Liza de plaats van haar brave zus innemen? Of moet ze eindelijk eens ontdekken wie ze zelf is?

Misverstanden gegarandeerd

Als je in de schoenen van een ander gaat staan, letterlijk, dan is dat natuurlijk vragen om problemen. Liza geniet ervan dat de inwoners van haar geboortedorp denken dat zij haar tweelingzus Lee is. Haar hele leven is ze gezien als de rebel, de ‘slechte’ tweelingzus. Nu kan ze laten zien wat ze in huis heeft en dat doet ze ook vol overgave. Hoe langer Lee wegblijft, hoe meer Liza geniet van haar nieuwe leven. Gaandeweg ontdekt ze ook dat het leven van haar tweelingzus helemaal niet zo perfect is als dat zij al die tijd heeft gedacht. Ze doet er alles aan om het leven voor zowel haar zus als haarzelf makkelijker te maken.

Ondertussen is daar ook nog haar moeder, die ondanks haar ziekte van Alzheimer heel goed het verschil kan zien tussen haar beide dochters. Liza, Lee en hun moeder doen alledrie op hun eigen manier hun stinkende best om het leven te leiden zoals het ze gegeven is. Dit zorgt regelmatig voor misverstanden, maar ook voor heldere inzichten over het verleden en het heden.

Feeldgoodroman met een boodschap

Deze roman leest heerlijk weg, ik geloof dat ik een dag of drie heb gedaan over de ruim 380 pagina’s. De afwisseling tussen het perspectief van Liza en dat van Lee, zorgt ervoor dat je als lezer sympathie voelt voor beide zussen. Het blijft niet bij oppervlakkige acties, maar beide vrouwen komen tot heldere inzichten over wie ze zijn en wat ze met hun leven willen doen. Dit alles brengt ze tot een spetterende plot, waarin de verhoudingen nog even flink op scherp komen te staan. Wat mij betreft is dit materiaal voor een mooie feelgoodfilm!

Je kunt het boek makkelijk bestellen bij Bol.com via onderstaande afbeelding:

Heb jij al weleens een boek van Julie Cohen gelezen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.