Je bent verloofd, hoera! Nu begint het grote plannen, shoppen en regelen. Wat niet mag ontbreken is natuurlijk mooie trouwkleding, waarbij dat voor de vrouw vaak een bruidsjurk is. In mijn eigen zoektocht naar een jurk zag ik door de sluiers het kant en de tule niet meer, dus vroeg ik op Facebook waar mijn volgers hun bruidsjurk kochten in Oost-Brabant en Nederlands en Belgisch Limburg.

In het gebied tussen Eindhoven en Maastricht zijn veel mooie bruidsmodezaken te vinden. Grote zaken met een uitgebreid assortiment en kleinere zaken met een beperkt assortiment of zelfs enkel maatwerk. In onderstaand overzicht vind je de zaken die zijn getipt door mijn lezers, gesorteerd op alfabet. Ken jij of heb jij een bruidsmodezaak die er niet bij staat? Stuur me dan een berichtje zodat ik deze kan toevoegen aan het overzicht.

Ann & John – Eindhoven

Deze zaak werd regelmatig genoemd. Pluspunten zijn: goede service, ruim assortiment en verschillende prijsklassen. Je kunt hier komen passen op afspraak. Ze hebben drie filialen: een reguliere zaak, een zaak met een collectie speciaal voor grotere maten en een outlet met bruidsjurken van €295,- tot €995,-. (Hier heb ik mijn jurk gekocht!) Met een ruim aanbod aan merken als Pronovias, Ladybird en Linea Raffaeli is de kans groot dat je hier jouw droomjuk vindt! Je kunt hier zonder afspraak binnenlopen.

Aalsterweg 69-73 Eindhoven

Outlet: Kruisstraat 36 Eindhoven
Website

Blue Bruidsmode – Maastricht

Nicky van Blue Bruidsmode had voorheen een winkel in het centrum van Maastricht. De winkel is er niet meer, maar de creaties van Nicky nog wel. Ze komt bij je thuis en maakt een bruidsjurk die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Facebook

Bruidsboutique Van de Wetering – Uden

Bij van de Wetering staat jouw persoonlijke belevenis op nummer 1. De stylistes gaan aan de hand van jouw wensen op zoek naar de perfecte jurk zodat je in alle rust kunt passen. Met merken als White One, Ladybird en Rembo Styling hebben ze een breed aanbod, waarbij voor iedere smaak wel een bruidsjurk te vinden is. Je kunt hier tijdens de openingstijden gewoon binnenlopen. Alleen op koopavond (vrijdagavond) werken ze op afspraak.

Sportlaan 1 Uden
Website

Bruidshuis Pereboom – Heerlen

Bruidshuis Pereboom is een bekende naam in de Euregio. Je vindt hier een grote collectie bruidsjurken al vanaf €498,-. Passen kan enkel op afspraak, hiervoor kun je een berichtje sturen via de website. Tijdens de passessie wordt alle tijd genomen voor jou en je wensen.

Oranje Nassaustraat 27 Heerlen
Website

Desiree Bruidsmode – Geleen

Deze zaak noemt zichzelf ‘De grootste bruidsmodezaak van Limburg’. Je kunt naar hartenlust op zoek naar jouw droomjurk. De collectie is heel groot met bekende merken zoals Creations of Leijten, Maggie Sottero en Marylise. Het is aan te raden om vooraf een afspraak te maken, zodat de stylistes alle tijd voor je hebben.

Rijksweg Centrum 79 Geleen
Website

bruidsjurken shoppen Oost-Brabant Limburg bregblogt.nl

Double Face – Maastricht

In hartje Maastricht, in de gezellige wijk Wyck ligt Double Face. Deze bruidsmodezaak heeft een mooie collectie jurken van o.a. Linea Raffaelli, White One van Pronovias Fashion Group en Creations of Leijten. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een geheel of gedeeltelijk eigen ontwerp, dat helemaal voldoet aan jouw smaak en wensen. Je kunt hier binnenlopen om te kijken. Als je een bruidsjurk wilt passen vragen ze je om een afspraak te maken.

Rechtstraat 24-26 Maastricht
Website

Koonings bruidsmode – Deurne

Deze zaak is bekend van ‘Say yes to the dress’. Het is een grote zaak met een enorm aanbod. Perfect als je een echte belevenis wilt zoals op TV. Met meer dan 75 merken, waaronder Linea Raffaelli, Pronovias en Rembo Styling is de kans van slagen voor jouw bruidsjurk hier heel groot!

Dukaat 5A Deurne
Website

Linx Fashion – Hasselt (B)

Bij Linx Fashion vind je mooie jurken van o.a. Linea Raffaeli, Aire Barcelona en Modeca. De stylistes nemen alle tijd voor jou tijdens je passessie, zodat je op je gemak de juiste keuze kunt maken. De prijzen bij deze zaak liggen tussen de €1200,- en €4000,- .

Havermarkt 29 Hasselt (B)
Website

bruidsjurk kopen in Oost Brabant en Limburg bregblogt.nl

Mariage – Geldrop

Bij Mariage in Geldrop hebben ze meer dan 25 jaar ervaring in de bruidsmode. De kans dat jij hier jouw bruidsjurk vindt onder deskundige begeleiding is dus groot! Je vindt hier verschillende grote merken zoals Cosmobella, Linea Raffaelli en Ladybird. Passen kan enkel op afspraak. En nog een leuk detail: bij Mariage hebben ze een eigen outlet, waar je een jurk kunt shoppen voor een zachte prijs, tussen de €250,- en €995,-!

Paralelweg 26e Geldrop
Website

Nama Nama – Vintage, Antieke en Fairtrade trouwjurken – Thorn

Bij Namanama vind je niet zomaar trouwjurken, maar hele bijzondere exemplaren. Zoek je een vintage, antieke of fairtrade trouwjurk? Dan raad ik je zeker aan om hier eens een kijkje te nemen. Je kunt hier komen passen op afspraak en je mag dan 3 personen meenemen.

Bogenstraat 1E Thorn
Website

Nikita Bruidsmode – Velp (NB) 

Bij Nikita Bruidsmode in Velp kun je terecht voor zowel nieuwe als tweedehands trouwjurken. Als je de jurk van jouw dromen hebt gevonden, maak je een afspraak (ongeveer 3 tot 4 weken voor jouw trouwdag) om deze op maat te laten maken. Dit gebeurt op dezelfde dag, zodat je er niet vaker op en neer hoeft te rijden. Ook handig: je krijgt ook uitgebreide uitleg voor het juist aantrekken van de jurk, zodat je er de hele dag perfect en stralend bij loopt! Wil je na jouw huwelijk een andere bruid blij maken met jouw jurk? Dan kun je deze verkopen bij Nikita Bruidsmode.

Bosschebaan 6, Velp (NB)

Website

Nova Bruidsmode – Maasmechelen (B)

Bij Nova Bruidsmode in het Belgische Maasmechelen vind je jurken van merken als Ladybird, Maggie Sotero en White One. Je kunt hier een afspraak maken om te passen, zodat de stylistes alle tijd voor je hebben. Naast bruidsjurken vind je hier ook accessoires en galajurken.

Rijksweg 412 Maasmechelen
Website

Speciality – Valkenburg

Bij deze speciaalzaak vind je een grote collectie met merken als Ladybird, Creation of Leijten en Pronovias. De eigenaresse heeft jarenlang in andere bruidsmodezaken gewerkt en onderscheidt zich in haar eigen zaak door het aanbieden van eigen ontwerpen, naast de bekende merken. Ook voor een cocktailjurk kun je hier terecht.

Poststraat 4-6 Valkenburg aan de Geul
Website

White & Ivory – Maastricht

In deze bruidssalon in het centrum van Maastricht vind je de mooiste jurken voor een bohemian, vintage bruiloft. De prijzen lopen uiteen van €800 tot €4000,-. Met ontwerpers als Tara Lauren en Elise Hameu vind je hier een mooie collectie stijlvolle jurken. Passen kan enkel op afspraak, waarbij dan alle tijd wordt genomen voor de zoektocht naar jouw droomjurk.

Stationsstraat 31 Maastricht
Website

Bruidsjurken kopen Oost-Brabant Limburg inspiratie bregblogt.nl

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Shutterstock.

Mis jij nog een bruidsmodezaak in dit artikel? Stuur me dan een mailtje met info over de winkel, zodat ik hem kan toevoegen aan het overzicht!

BRUIDSJURK KOPEN BRABANT LIMBURG BREGBLOGT.NL

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

    • Hoi Eline,
      Ik ben er nog niet helemaal uit! Door alle input en het bekijken van de verschillende websites en info over de zaken heb ik wel al een wat beter beeld gekregen. Ik ga binnenkort een pasafspraak maken en dan kan het feest echt gaan beginnen. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte haha!

  1. Genoeg keus! Ik vond het erg leuk om op zoek te gaan en vond de perfecte dress in Geldrop. Veel plezier en succes!

  2. Ik heb hem bij Ann en John outlet gekocht destijds. Fijne service, leuke verkoper. Hij zei toen: trouwjurken passen doe je niet zo vaak daarom moet je zo veel mogelijk verschillende aantrekken. ? Ik ben ook nog ergens anders geweest maar daar voelde ik me echt een nummertje. Niet fijn.

  3. Pingback: De bruiloft van Andrea | Trouwen in Maastricht, regen en zingende gasten - Breg Blogt

  4. Pingback: Trouwen #6: Ik zei YES to the dress! - Breg Blogt

  5. Pingback: Onze bourgondische en relaxte bruiloft op Landgoed Heerdeberg - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.