Geniet je ook van het heerlijke weer deze zomer? Lekker zonnen, om alvast een bruin kleurtje te krijgen voor de dagen op het strand in Spanje of Frankrijk! Of misschien geniet je op dit moment lekker op vakantie van de zon! Aan het mooie weer zit echter ook een nadeel. 2018 is een bijzonder gunstig jaar voor de wespen, doordat het al in het voorjaar mooi weer was. In dit artikel lees je enkele handige tips, die wespenoverlast op je terras of balkon helpen te voorkomen.

Tot een paar jaar geleden werd ik helemaal hysterisch als er een wesp in de buurt kwam. Etienne heeft me inmiddels geleerd om rustig te blijven zitten, meestal verdwijnen die kleine ettertjes dan weer. Door de warme zomer waar we in 2018 op getrakteerd worden kunnen we deze zomer rekenen op extra veel wespen. Ze gaan op zoek naar onze lekkere zoetigheid en dat zullen ze vol overgave doen. Met deze tips kun je de overlast tot een minimum beperken.

Tip 1: zet een bakje koffieprut op je terras

Een van de mogelijkheden om wespen bij je terras of balkon vandaan te houden, is het gebruik van koffieprut. Nadat je de filterkoffie gebruikt hebt voor het zetten van een goede kop koffie, leg je de koffieprut op een schaaltje op je terras.

Tip 2: halve sinaasappels met kruidnagels

Naast de koffieprut kunnen ook kruidnagels je helpen bij het verjagen van wespen. Steek de kruidnagels in een halve sinaasappel en zet deze aan de rand van je terras of balkon. Het is belangrijk om de sinaasappel regelmatig te vervangen.

Tip 3: maak zelf een wespenvanger

Ook lekker goedkoop, is het maken van je eigen wespenvanger! Snijd een statiegeldfles net onder de versmalling aan de bovenzijde open. Vervolgens steek je het afgesneden deel op z’n kop in de overgebleven fles. Giet wat siroop in de fles en start met het vangen van wespen!

Tip 4: zorg voor een citronellakaars

Wist je dat een citronellakaars niet alleen helpt tegen muggen? Ook wespen vinden het niet prettig als zij de geur van de kaars ruiken in hun omgeving. Daarbij maakt een citronellakaars je terras of balkon een stukje knusser en gezelliger in de avond.

Tip 5: wespennest laten verwijderen

Vrienden van ons hebben de pech dat ze twee wespennesten in huis hebben, dat is zo ontzettend vervelend. Het enige dat je kunt doen wanneer je een wespennest op je balkon of rond je terras hebt, is deze laten verwijderen om overlast van de wespen te voorkomen. Een wespennest verwijderen is niet iets wat je eenvoudig zelf doet. Schakel hier altijd een professionele ongediertebestrijdingsorganisatie voor in!

5 handige tips tegen wespenoverlast bregblogt.nl

Ben jij bang voor wespen of blijf je rustig zitten? Heb je nog aanvullende tips? Deel ze in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.