Een lekker stuk zahtroze gekleurde zalm: voor mij is dat een waar feestje. We eten niet vaak verse vis, dus als ik het dan een keer in huis heb, maken we er iets lekkers van. Dit keer deel ik het recept voor zalmforel met knoflook en limoen uit de oven!
Zoals je misschien wel weet, ontvang ik vier keer per jaar de Foodybox van Kroon op het Werk, een PR bureau dat gespecialiseerd is in eten en drinken. In juli ontving ik de zomereditie van de box, die gevuld was met veel lekkere producten, waaronder een mooie verse zalmforel.
Met deze zamlforel maakte ik een eenvoudig en snel gerecht, dat perfect past bij warme zomerse dagen!
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 1 zalmforel
- 1 limoen
- 2 tenen knoflook
- zout en kruiden naar keuze Ik gebruikte Herbamare van A. Vogel)
- Olijfolie
- 500 gram kleine aardappelen met schil (bijvoorbeeld grote krielen of culinaire aardappelen)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtstand). Pak een grote ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze in plakken / stukken. Hoe kleiner de stukken, hoe gaarder de aardappelen worden. Meng de gesneden aardappelen in een kom met een scheutje olijfolie en eventueel wat zout of kruiden naar smaak.
Snijd de tenen knoflook en de limoen in plakjes. Maak vervolgens een aantal schuine inkepingen in de forel. Hier steek je de stukjes limoen in. Wrijf de buik van de zalmforel in met de kruiden (in mijn geval de Herbamare) en daarna leg je de overige plakjes limoen en de plakjes knoflook ook in de buik.
Leg de zamforel in de ovenschaal en verdeel de aardappelen eromheen. Bak het geheel vervolgens in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar in het midden van de oven. De zalmforel is gaar als deze mooi lichtroze van kleur is.
Serveer de zalmforel en de aardappelen met een frisse salade, wat broccoli of gegrilde groenten van de barbecue.
EET SMAKELIJK!
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.