Wraak, intrige en dat alles met een flinke dot humor en zelfspot: dé ingrediënten voor een heerlijke roman! Het nieuwe boek ‘Mijn zoete wraak’ van Jane Fallon heeft het allemaal en maakt het je erg moeilijk om het boek weg te leggen…

Mijn zoete wraak – Jane Fallon

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.
Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten.
Want wraak is zoet. Toch?

Een hilarisch en soms pijnlijk verhaal

Paula gaat met zichzelf aan de slag en dat doet ze vol overgave. Ik heb erg gelachen om haar beschrijvingen van de sessies in de sportschool, waarschijnlijk omdat ze herkenbaar zijn. Jane Fallon geeft je een kijkje in Paula’s hoofd en karakter, waardoor je als lezer een beetje van haar gaat houden en ook wel medelijden met haar krijgt. Want, het is ook allemaal een beetje pijnlijk wat er met Paula gebeurt. Ze is in de loop der jaren een gemoedelijke ‘moeke’ geworden en haar man gaat lekker zijn eigen gang.

Gaandeweg ontdekt Paula wat er aan de hand is met Robert en ze zint op wraak. Hiervoor moet ze wel eerst vrienden worden met haar vijand, één van Robert’s veroveringen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Nét op het moment dat je halverwege het boek bent en als lezer denkt: ‘Wat gaat er in hemelsnaam nog gebeuren, want het is toch zo klaar als een klontje hoe het zit?’, neemt het verhaal een onverwachte wending.

Dit vond ik zelf heel verfrissend en onverwacht en daarom ga ik er nu niet teveel over vertellen. Je herkent dit punt ongetwijfeld als je er komt tijdens het lezen. Vanaf dat moment krijgt het verhaal een beetje meer pit en ik kon niet wachten tot de plot, waarin dan eindelijk duidelijk zou worden wat er nou ging gebeuren, en met wie! Zelfs in die laatste bladzijden weet Jane Fallon er nog een onverwachte twist in te gooien, die ik echt geweldig vond!

Een aanrader dus?

JA! Dit boek leest lekker weg en Paula zorgt ervoor dat je haar wil beschermen, dat je zeker wil weten dat het allemaal goed komt met haar. De schrijfstijl van Jane Fallon is lekker vlot en vol humor en grappige beschrijvingen van situaties. Ik heb ontzettend genoten van deze roman!

Je kunt het boek eenvoudig bestellen bij Bol.com via onderstaande afbeelding:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.