Een paar maanden terug riep ik heel lyrisch en enthousiast dat we de badkamer gingen verbouwen. Ik had al allerlei ideeën en stond nog net niet met de sloophamer in mijn handen. In de tussentijd is er een hoop gebeurd, dus gaat die verbouwing nu nog wel door?

Trouwen of verbouwen?

Eerst kwam in juni al een hele GROTE verrassing: we zijn verloofd! Onwijs leuk en tof en we genieten er ontzettend van. De grote dag zal ergens in de eerste helft van 2019 plaatsvinden en we zijn nu langzaamaan begonnen met de voorbereidingen. Zo’n bruiloft kan aardig wat kosten, maaarrrr gelukkig hebben we hier al een aantal jaar een potje voor klaar staan. In principe zouden we dus ook best nog kunnen verbouwen dit jaar. En alsof het allemaal nog niet spannend genoeg is, ben ik per 1 juli ook nog aan de slag gegaan als freelance tekstschrijver. Dit is allemaal zo leuk en spannend (en tijdrovend) dat het ons beter leek om de verbouwing nog even uit te stellen…

Inspiratie opdoen kan altijd

Tussen het zoeken naar trouwjurken en decoratie-ideeën voor de bruiloft door, verdwaal ik op Pinterest nog regelmatig tussen de badkamers. Het is gewoon zo leuk om inspiratie op te doen voor ons huis, ik denk niet dat het ooit klaar is! Zo ben ik helemaal verliefd op die houten ‘barn doors’, van die stoere schuifdeuren die geïnspireerd zijn op houten staldeuren. Het liefst zorg ik dat onze kleine badkamer een mini welness paradijsje wordt!

Geen gedoe meer met potjes

Het grootste nadeel van onze huidige badkamer is dat er geen toilet in zit. Dat vond ik al een ramp toen ik zwanger was, maar nu we een zindelijke kleuter in huis hebben is het niet veel relaxter geworden. Hij heeft nu nog een potje op zijn kamer, omdat hij dan ‘s nachts niet alleen de trap af hoeft. Maar over een tijdje is hij zijn potje toch echt ontgroeid en is een toilet boven wel heel erg fijn!

badkamer bregblogt.nl Photo by Jared Rice on Unsplash
Photo by Jared Rice on Unsplash

Een bad is een must

Ik ga minstens een keer per week in bad, zelfs in drukke tijden of hartje zomer. Maskertje op, een fijn boek of een leuke serie erbij en weken maar. Als we gaan verbouwen kan het goed zijn dat we een bad kopen bij Douche Concurrent, waar ze een groot aanbod van verschillende soorten en maten hebben. Ik wil dan wel eerst even goed meten en proef liggen in verschillende modellen. Want hé, deze diva wil wel comfortabel kunnen weken!

Wanneer gaat het dan gebeuren?

Ik verwacht dat we de verbouwing uitstellen tot na onze bruiloft. Ik kan me nog goed herinneren hoe de verbouwing van de keuken verliep en daar werd ik niet echt een leuker mens van. Dus voor de veiligheid en de gezelligheid in huis stellen we de boel gewoon nog even uit tot rustigere tijden. 😉 Tot die tijd droom ik lekker verder op Pinterest…

Heb jij weleens een grote verbouwing gedaan? Heb je nog tips om het zo soepel mogelijk te laten verlopen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Douche Concurrent.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.