Op zaterdag 7 juli werd in Centre Céramique in Maastricht de tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ feestelijk geopend met de voorstelling ‘nijntje op de fiets’. Wij waren erbij en ik vertel je alles over deze onwijs leuke tentoonstelling!

Nijntje heeft vakantie

In Maastricht komen deze zomer de prentenboeken van Dick Bruna tot leven. De familietentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ in Centre Céramique is speciaal gemaakt voor iedereen die opgroeide met nijntje en haar nog eens wil ontmoeten. Maar vooral ook voor die kleine peuters en kleuters, die nu met haar willen komen spelen. Kinderen kunnen er het huis van ontdekken, in haar vliegtuigje kruipen, spelen met de dieren en wegdromen in haar tentje. ‘nijntje heeft vakantie’ is één groot feest!

nijntje centre ceramique tentoonstelling maastricht dick bruna bregblogt.nl

Het iconische witte konijntje met het ronde snoetje en het onmiskenbare kruisje is bekend over de hele wereld. Miljoenen peuters en kleuters groeiden met haar op. Nu kun je haar wereld ontdekken in deze speelse en avontuurlijke tentoonstelling.

nijntje heeft vakantie dick bruna centre ceramique bregblogt.nl

Laurens genoot van de voorstelling ‘nijntje op de fiets’ waarin nijntje allerlei vakantieavonturen beleefde. De voorstelling was interactief en de kindjes konden naar hartelust meedoen met het verhaal.
Na de voorstelling opende niemand minder dan nijntje zelf de tentoonstelling en de kinderen konden gaan spelen. Laurens durfde niet met nijntje op de foto en dook meteen de tentoonselling in. Hij was helemaalverkocht: er was zóveel te doen! Gekke bekken trekken voor de lachspiegel, rijden in de auto van vader pluis of spelen in de keuken van nijntje. Ik heb hem plechtig moeten beloven dat we deze zomer nog een paar keer terug gaan, want hij wilde nog veel langer blijven spelen.

nijntje tentoonstelling centre ceramique zelf spelen bregblogt.nl
Foto door Focus 22

Niet alleen maar nijntje…

Dick Bruna (1927 – 2017) is één van Nederlands meest bekende illustratoren. We kennen hem als de vader van nijntje en als ontwerper van duizenden Zwarte Beertjes omslagen. Maar als het aan Dicks vader had gelegen was hij net als hem uitgever geworden in het familiebedrijf A.W. Bruna & Zoon. Hoe heeft Dick Bruna toch zijn droom kunnen verwezenlijken? Ontdek het in deze tentoonstelling en zie ook hoe het wereldwijde fenomeen nijntje nou eigenlijk is ontstaan en door wie hij beïnvloed werd. Welke technieken paste hij toe en welke rol speelden de Zwarte Beertjes omslagen binnen zijn oeuvre? En wat is nou eigenlijk echt kenmerkend voor de stijl van Dick Bruna… Al deze vragen en meer worden beantwoord in deze tentoonstelling. Terwijl jouw kind(eren) op ontdekkingsreis gaan in de wereld van nijntje, kun jij als ouder meer te weten komen over de man met wie we allemaal zijn opgegroeid.

nijntje heeft vakantie tentoonstelling dick bruna bregblogt.nl

Workshops

Naast de tentoonstelling organiseert Centre Céramique verschillende leuke workshops. Niet alleen voor peuters en kleuters, maar ook voor volwassenen. Denk aan dansen of tekenen met nijntje en nog veel meer. Het volledige aanbod en de prijzen van de workshops vind je hier: www.centreceramique.nl/nijntje

Win 2 overnachtingen in de nijntje-kamer

Centre Céramique en nijntje hebben speciaal voor deze tentoonstelling een leuke winactie bedacht! Maak een leuke foto of filmpje in de expo en win 2 overnachtingen voor het hele gezin in de speciale nijntje-kamer van Stayokay Utrecht. Natuurlijk ga je dan ook naar het nijntje museum. Zet de foto of film op Facebook of Instagram met de #nijntjemaastricht. De winnaar wordt 15 oktober 2018 bekendgemaakt.

Nijntje tentoonstelling centre ceramique win een overnachting in Stayokay bregblogt.nl

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van Centre Céramique, Avenue Céramique 50, Maastricht

Heb jij nijntje fans in huis? Ga je deze tentoonstelling bezoeken deze zomer?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.