Hang de vlag uit, de zomervakantie is begonnen! Voor Laurens betekent dit dat de eerste zes weken op de basisschool erop zitten. Hoe is het gegaan? Hebben we ons makkelijk aangepast aan het nieuwe ritme en hoe vindt hij het op school?

Nieuw ritme

Tot zijn vierde verjaardag ging Laurens al elke werkdag naar het kinderdagverblijf. Dit zorgde er voor dat we al een aardig ritme hadden. Het grote verschil is dat we nu elke dag om 8.10 uur klaar moeten staan om te vertrekken, terwijl dat voorheen maar drie ochtenden in de week hoefde en dan kwam het niet op een kwartiertje. Gelukkig hebben we met zijn drieën een fijne ochtendroutine ontwikkeld, waardoor we nog geen enkele keer te laat zijn gekomen.

Het is ook fijn dat ik vanaf zijn eerste schooldag thuis was en hem dus altijd kan brengen en halen. Wat dat betreft had ik de start van mijn nieuwe bedrijf en de voorbereiding daarop niet beter kunnen timen! Ik pas mijn werktijden aan de schooltijden aan en dat werkt prima. Zo kan ik de hele dag gefocust werken en in de middag hebben we tijd voor elkaar. Mocht ik het in de toekomst qua planning niet meer redden, dan is de BSO altijd een optie. Maar zolang dat niet nodig is maken we daar geen gebruik van.

De eerste weken in de nieuwe klas

Laurens heeft het vanaf de eerste dag heel goed gedaan. Waar Etienne en ik hem met een brok in onze keel achterlieten (loslaten sucks weetjewel), zat hij heel dapper en trots op zijn nieuwe plekje. We kregen van de juffen te horen dat hij heel goed meedoet en dat hij een sociaal mannetje is. Ontzettend fijn om te horen! Hij vindt het allemaal reuze interessant en deelt regelmatig dingen die hij geleerd heeft.

Ik ben slechts één keer vergeten om hem drinken mee te geven en ben inmiddels een kei in het vullen van gezellige lunchtrommels!

Voorbereiding op de basisschool Lunchpakket Laurens

Toe aan vakantie

De laatste twee weken sloeg de vermoeidheid toe. Ik las en hoorde daar voorheen wel vaker over, maar kon me er niks bij voorstellen. Hoezo toe aan vakantie? Nou, ik neem alle gedachten van toen terug en roep alleen maar: AMEN! Driftbuien, onrust en gewoon algehele vermoeidheid voerden de boventoon. Pittig, maar ook begrijpelijk. In een paar weken tijd werd hij vier jaar, vierde feest, begon in een nieuwe klas en leerde heel veel. Dat kleine koppie moet dat allemaal maar zien te verwerken en dat is nogal een klus.

Vakantieplannen!

Ik heb laatst al verteld over onze vakantieplannen voor deze zomer. Als je me een beetje kent, weet je dat dit nog tig keer kan veranderen en zo geschiedde. De eerste week zorg ik dat ik overdag tijd heb voor Laurens, ik werk dan voornamelijk in de avonduren en eventueel tijdens de siësta. De tweede week gaat hij een paar dagen naar mijn schoonouders. Daarna heeft Etienne twee weken vrij en als het weer meezit gaan we lekker een dikke week naar Zeeland. Neus in de wind en genieten van elkaar en de zee. Ik zal waarschijnlijk wel wat moeten werken in die tijd, maar ik probeer zoveel mogelijk vooruit te plannen, zodat ik ook echt een paar dagen ‘uit’ kan.  Na onze vakantie staat nog een logeerpartij bij mijn moeder op het programma en de laatste week doen we hetzelfde als de eerste week. Het zal Laurens goed doen om even niks te ‘moeten’ en lekker in zijn eigen tempo te kunnen rondscharrelen. Gelukkig kan hij dit ook heel goed bij zijn oma’s en opa, dus dat zit wel snor. Voor mij zal het wel even wennen zijn om hem hele dagen om me heen te hebben ( de laatste keer dat we zoveel samen waren, was in mijn zwangerschapsverlof haha). Ik denk dat ik vanaf 21 augustus voor mezelf wat vakantie inplan… 😉

We zijn ontzettend blij dat de start op de basisschool zo goed is verlopen. Voor ons als ouders was het denk ik lastiger, niet alleen vanwege het loslaten, maar ook vanwege de nieuwe regels, de communicatie en veel dingen die je zelf moet uitvinden en ontdekken. Mede dankzij een aantal lieve andere ouders hebben we onze draai nu aardig gevonden en zijn we klaar voor het nieuwe schooljaar!

Hebben jullie al zomervakantie? En herken je wat ik schrijf over eraan toe zijn? Klets gezellig mee in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Pingback: Zomer bloghop: ontdek en win! - Breg Blogt

  2. Pingback: Dit was juli 2018! - Breg Blogt

  3. Pingback: Column: Dag lief kleutertje! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.