Een razendspannende thriller van eigen bodem, dat is ‘De dood heeft blauwe ogen’ van Karin Hazendonk. Ik las het boek in één ruk uit…

De dood heeft blauwe ogen – Karin Hazendonk

Jan van Dijk heeft een saaie baan en zit gevangen in zijn huwelijk met Martine waarin sleur en vastgeroeste gewoontes de boventoon voeren. De enige die kleur aan zijn bestaan geeft, is zijn dochter Hannah.
Als Hannah spoorloos verdwijnt, verandert zijn leven in een hel.
De verdwijning van hun dochter maakt de scheurtjes in het huwelijk van Jan en Martine groter en zichtbaar voor de buitenwereld.
Leugens die diep begraven liggen in het leven van Martine, komen langzaam maar zeker aan de oppervlakte.

De vermissing van Hannah van Dijk is de eerste zaak die Loes de Koning krijgt in haar hoedanigheid van familierechercheur. Ze worstelt met de minachting van haar directe chef, onzekerheid en haar persoonlijke betrokkenheid bij deze zaak.
Als echter zwaar verminkte mannen worden gevonden, komt haar vechtlust terug en bijt ze zich vast in het onderzoek.
Iemand is heel erg kwaad en alle sporen leiden naar één persoon …

Met samengeknepen billen op de bank

Op het moment dat Hannah verdwijnt moest ik mezelf even goed voorhouden dat het fictie was dat ik zat te lezen. Er gebeuren op zijn tijd nogal wat gruwelijke dingen in het boek, maar gelukkig beschrijft Karin Hazendonk het niet heel expliciet. De verhaallijn is erg spannend en ik ben toch een paar keer aan het twijfelen gebracht in de complottheorieën die zich zoals gebruikelijk weer in mijn hoofd vormden tijdens het lezen. Ik heb een aantal keer met samengeknepen billen op de bank gezeten!

Verschillende perspectieven

Je beleeft het verhaal steeds uit een ander perspectief. Dit principe kwam ook voor in ‘Ondenkbaar’ van Bianca Nederlof. Ik vind dat een hele toffe schrijfstijl, omdat je dan steeds in het hoofd van een ander personage belandt. Zo wekt de ene sympathie bij je op, terwijl je door de gedachten van een ander toch weer aan het twijfelen wordt gebracht.

Aanrader dus?

Als je een liefhebber bent van thrillers en dan ook nog eens thrillers die zich afspelen in ons eigen land, is dit zeker een aanrader. Het boek leest vlot weg en is heel beeldend geschreven, waardoor je het gevoel hebt dat je aan de zijlijn staat mee te gluren.

Je kunt het boek bestellen bij o.a. Bol.com, als je dat doet via deze link ontvang ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag.

Welke thriller heb jij met samengeknepen billen gelezen? Of houd je niet van thrillers?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Pingback: Uitgeschakeld - Angelique Haak - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.