Onder elke blogpost staat steevast te lezen: “Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014).” Deze tekst is weliswaar nog steeds hartstikke waar, maar sinds iets meer dan 2 weken ook behoorlijk aan verandering toe. Jullie weten inmiddels vanuit Breg zelf hoe het aanzoek er aan toe ging, maar nu mag ik!

Hoe het allemaal begon is te lezen in ons (nog steeds niet bekroonde) 6-luik alhier. De jaren erop waren liefdevol, tumultueus, dynamisch en liefdevol. Naar mate de tijd vorderde, werden de toespelingen vanuit Breg inzake het huwelijk logischerwijs steeds minder subtiel. Momenten en gesprekken waarbij trouwen een thema was vermeed ik. Tijdens de onvermijdbare momenten knarsetandde ik me er doorheen.

Achteraf gezien had ik veel eerder al een aanzoek gedaan kunnen hebben. Achteraf gezien was het een combinatie van koudwatervrees, waan van de dag, smutkoesjes en nog meer van zulks.

De grote vraag, deel 1

Iets meer dan een jaar geleden vonden moeder en dochter Boer het een goed idee om gezamenlijk te gaan shoppen. Mij alleen latende met Breg haar vader. Voor de duidelijkheid, dit gebeurde normaliter nooit, omdat de dames ons nooit de kans gaven voor een goed gesprek van man tot man.
Ik begreep heus wel dat beide dames het shoppen als bijzaak zagen en mij daardoor de kans verschaften officieel de hand van zijn enige dochter te vragen. Na een ferme slok heftig warme koffie was het eindelijk zo ver. De eerste stap moest nu maar eens gezet worden. Na wat onhandige gespreksstarters was de grote vraag eruit.

Mag het?

Zichtbaar geëmotioneerd reageerde hij kort, maar eenduidig: “Natuurlijk jongen!”. Een blijkbaar onnodige last viel van mijn schouders terwijl mijn mondhoeken bijna verticaal omhoog schoten. Seconden later diepte hij hun trouwalbum op uit de kast en begon een “wie is wie” aan familieleden uit lang vervlogen tijden. Toen beide dames thuis kwamen, hebben we nog een halfslachtige poging gedaan het album weg te moffelen. Needless to say: Mission failed! De dames wisten precies wat er de afgelopen minuten gebeurd was, maar hielden beiden tactisch hun mond. Tijdens de donkere rit huiswaarts benoemde Breg nog wel wat ze had gezien. Ik reageerde ontwijkend. Breg liet het erbij, maar deed waarschijnlijk een inwendig huppeltje.

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op

Deze foto is van een ander moment, maar is vergelijkbaar met de blije gezichten van schoonvader en ondergetekende…

In de navolgende maanden zou dit moment nog een aantal keer besproken worden. Breg wist dat haar hand door haar rots aan haar hunk was gegeven. Des te prangender werd echter haar verlangen naar het daadwerkelijke ja-woord.

Let’s go!

Niet al te lang geleden werd mijn denkbeeldige checklist afgevinkt en de knoop in mijn buik doorgehakt. Liefde? JA! Samen de toekomst in? JA! Lekker ding? HELL YEAH! De checklist bleek vele malen korter en eenvoudiger dan op voorhand gedacht. Conclusie: De vraag moest gesteld! Achteraf bleek daarentegen dat de realiteit mijn verwachte planning in de war schopte. Ik dacht nog een maandje te hebben, echter…

 En toen gebeurde dit.

Enerzijds greep deze gebeurtenis mij harder aan dan verwacht. Anderzijds realiseerde ik me dat alle planeten zich binnen enkele uren zo perfect uitlijnden dat elk ander moment ondergeschikt zou zijn.

Planeet 1: Schrikken

De schrik van gisteravond stond nog vers in ons geheugen. Het nabije verleden zette een potentieel kruis door onze gezamenlijke toekomst. Achteraf bleek het (eufemistisch) slechts een tijdelijk ongemak en blijft opvolging achterwegen.

Guppies tijdens onze eerste Pinkpop.

Planeet 2: Pinkpop

Pinkpop is bij uitstek ons feestje! Niet alleen is daar, bijna precies zeven lentes geleden, onze wederzijdse liefde begonnen en hebben we er menig onvergetelijk moment doorgebracht. Ook hebben we in 2013 aldaar besloten dat het tijd werd voor kroost! Setting van dat gesprek: reuzenrad, sangria, tapas, Duplo en verdomd goede vrienden. (wellicht mooi verhaal voor een ander moment)

Planeet 3: Foo Fighters

De derde en tevens laatste dag van onze eerste gezamenlijke Pinkpop werd afgesloten door Foo Fighters. Ik: Foo fan vanuit m`n tenen! Breg: destijds volledig clueless en Foo maagd. Ik mag nog steeds graag denken dat mijn vurige lofzang haar destijds tot fandom heeft gedreven. De waarheid is daarentegen dat het enthousiasme van deze mannen elke vurige lofzang overstijgt. Des te groter was onze teleurstelling toen we vernamen dat de heren verstek lieten gaan tijdens Pinkpop 2015. Des te groter was echter onze blijdschap toen we vernamen dat de Foo Fighters weer te bewonderen waren op Pinkpop 2018.

Enfin, de planeten staan goed, het gaat gebeuren, nu nog een ring!

Aangeslagen door de nachtelijke gebeurtenissen, bleef Breg gelukkig `s ochtends voor Pinkpop nog even liggen. Allereerst bracht ik Laurens te voet naar school en had onderweg de kans om ook aan hem “toestemming” te vragen. Zijn antwoord op de vraag of hoe hij het zou vinden als papa en mama gingen trouwen was kort maar krachtig: “leuk”. Aansluitend mocht ik in mijn up (lees: zonder toezicht) gewapend met een flinke boodschappenlijst de hort op. Onder een verzonnen dekmantel van enorme verkeersdrukte en een jetser van een kop-staartbotsing stapte ik zwetend van opwinding en vloekend van parkeerfrustratie met hartslag 180 de juwelier binnen. Ik gaf ze een bij Breg, voor de maat, gebietste ring en kocht de mooiste verlovingsring die ik in het korte tijdsbestek kon vinden. Aansluitend sprintend, met een ringendoosje vastgeklemd in mijn vuist, priemend door de menigte, terug naar de auto, terug naar Breg. Pffff, gelukt! Mijn verzonnen alibi hield stand! Dag 1 van Pinkpop 2018 kon beginnen.

Zeer ongemakkelijk

Die dag werd Breg door een flink aantal mensen getagd in nieuwsberichten over aanzoeken op Pinkpop en gelijkgezinden die hun huwelijk vierden op Roze-hoedjes-festival. Aangezien dit een aantal zeer ongemakkelijke gespreksmomenten opleverde: “TNX Y`ALL!!”

Diezelfde dag vertelden vrienden ons dat ook zij weldra een mijlpaal te vieren hadden, er was namelijk een baby op komst. Wederom zeer ongemakkelijk. Toen ik een van mijn vrienden mijn plan toevertrouwde, wist hij gelukkig de angel uit het moment te halen. Hij sprak Breg streng toe: “Een mijlpaal per Pinkpop is genoeg!”

Hordes

De seconde waarin ik mijn ogen opende en besefte dat vandaag de dag van het aanzoek zou zijn, schoot mijn hartslag 15 slagen per minuut omhoog, om dat niveau de rest van de dag vast te houden. De eerste uitdaging van de dag: Hoe graai ik de ring uit de auto zonder dat Breg (ook bekend als: nieuwsgierig aagje) het door heeft. De oplossing was simpel. Gewoon doen! Horde 1 was genomen. Het tweede peentjes moment volgde bij de ingang van het festival terrein. KAK! Fouilleren! Onopvallend maar doelbewust liep ik “opeens” een volstrekt andere rij is als Breg. Mocht ik betrapt worden op het bezit van een verlovingsring, dan zou ze daar niets van meekrijgen. Achteraf gezien een volstrekt onzinnige angst, immers zelfs wereldkampioen fouilleren had zoiets kleins nooit gevonden. Hoppa, horde 2 eveneens in de pocket.

Genieten

Het grote genieten die dag kon beginnen! Dat heet, als je het continu neurotisch trippelchecken op eventueel verlies van verlovingsring genieten noemt. Zestien keer die dag het blokkenschema naslaan op de starttijd van Foo Fighters was ook amusant. Nog maar te zwijgen van die keren waarop ik nipt op tijd mijn verloofde in spe van consumptiebonnen voorzag. Dit om ervoor te zorgen dat ze die niet zelf uit mijn portefeuille (ook bekend als: ring houder) griste.

Nietsvermoedend voor het aanzoek Pinkpop 2018 Roodharige Hunk Bregblogt.nl

Minuten vooraf

Opeens was het moment in zicht. Het moment waarop ik mijn meisje ten huwelijk zou vragen. Het moment waarop zij niet enkel mijn meisje zou zijn, maar mijn verloofde en aanstaande. Ik weet nog dat ik me voor had genomen om mijn hoed af te zetten, mijn bril van mijn neus te halen en mijn bier weg te zetten.

Ongeveer 20 minuten voordat Dave Grohl zijn eerste gitaaraanslag ten gehore zou brengen, volgde de laatste sanitaire stop en vloeibare bevoorrading. Mijn partner in crime en mijn echtgenote in spe volgden gedwee. Ik vertelde mijn vriend dat het zo meteen zou gebeuren en dat hij zijn telefoon in camera modus in de aanslag moest houden. Plichtsbewust deelde hij alvast wat meegesmokkelde confetti uit met de cryptische opdracht “Je weet wel wat je daarmee moet doen als het zo ver is.”

Het moment

Daar kwam Dave. Daar waren de eerste snoeiende gitaren van het nummer Run. En ik… Achteraf gezien volledig in blackout, maar destijds voelde het als vastberaden en doelbewust. Ik omhelsde Breg en begon mijn liefdevol bedoelde monoloog… Breg vertrouwde de situatie totaal niet en draaide zich vragend om. Voordat ik het wist zat ik geknield voor haar op de grond, haalde ik de ring uit (inmiddels) mijn broekzak en vroeg ik haar ten huwelijk. Ze barstte in tranen uit en leek aan de grond genageld. Ze was dermate in shock, dat ik DE vraag een keer of 5 heb moeten stellen voordat ik haar definitieve positieve antwoord heb mogen ontvangen. De mooiste JA van mijn leven!

Dames en heren, blij verheugd mag ik u mede delen dat uw huisblogger en ik in 2019 gaan huwen!

Tot slot nog wat saillante details: Het aanzoek vond plaats met hoed, zonnebril en bier, zonder een sein te geven aan onze cameraman en tijdens een scanderende Dave Grohl. “Run for your life, with me!” De ring bleek daarnaast alsnog te groot, maar daarover lees je volgende week woensdag alles…

De Roodharige Hunk

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Etienne, ook wel bekend als de Roodharige Hunk, neemt af en toe het woord op Breg Blogt om zijn visie over allerlei onderwerpen te delen.

11 Reacties

 1. Geweldig schoonzoon, En zo leuk: je schrijft, zoals je spreekt. Een prachtige foto van schoonpapa.❤️?
  Liefs, schoonmama Else

 2. Geweldig verhaal! Zo romantisch! En ik herken veel van je gedrag terug van mijn toen nog vriend in Berlijn. Hij was zo gehaast en gestrest en ik begreep maar niet waarom. ?

  Ik had ook geen idee wat er zou komen. Wat doen wij vrouwen jullie mannen toch aan?!

  Dankzij jullie wil ik nu nog een keer trouwen. Wel met dezelfde man, overigens. Ik ga wat subtiele hints droppen.

 3. Ah zo leuk! Lieve woorden van Etienne. Mooi zoals hij alles voorbereid heeft, echt super gaaf met zon plan om er gewoon voor te gaan. Veel plezier met alle voorbereidingen samen!

 4. Kan je alsjeblieft vaste gastblogger worden hier? Of een eigen blog starten? Net als je toekomstige vrouw schrijf je zó leuk! Ik kon de stress voelen en mijn hartslag accelereerde met je mee! Jullie zijn een awesome koppel.

  • Denk dat we binnenkort sowieso genoeg te vertellen hebben. Ik vanuit mijn kant eveneens. Komt wel goed met mijn inbreng hier dus ;p. Tnx voor het compliment.

 5. Mooi om het ook vanuit jouw kant te lezen. Prachtig aanzoek. Onvergetelijk! Heel veel plezier met alle voorbereidingen. ??

 6. Pingback: Trouwen #3: DE VERLOVINGSRING - Breg Blogt

 7. Pingback: Zomer bloghop: ontdek en win! - Breg Blogt

 8. Pingback: Filmen met je smartphone: zo doe je dat!* - Breg Blogt

 9. Pingback: Trouwen #1: HET AANZOEK - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.