Het is bijzonder hoe alles op zijn plek kan vallen. Begin dit jaar startte ik met een coachingstraject, omdat ik vast liep op een aantal punten. Dat dit traject me bij een GROTE stap richting een nieuw avontuur zou brengen, had ik in januari niet kunnen denken. Nu kan ik niet anders dan stuiteren van blijdschap, dat ik jullie EINDELIJK het grote nieuws kan vertellen…

Wat er aan vooraf ging…

Alle veranderingen beginnen ergens. Dus voor ik je het grote nieuws vertel, wil ik je even meenemen in de weg ernaartoe. Ik vind deze namelijk minstens zo bijzonder! Na een pittige periode, waarin het overlijden van mijn vader en alle bijbehorende emoties best wat impact hadden, had ik in het najaar eindelijk een beetje het gevoel dat ik weer op krachten kwam. Helaas diende zich een nieuwe uitdaging aan en ik liep in mijn werk- én privésituatie tegen een aantal zaken aan, die me veel stress bezorgden. Ik besloot om de spreekwoordelijke koe meteen bij de horens te vatten en kwam in actie.

Help! Chaos!

Er was chaos ontstaan en niet zo’n beetje ook. Nu ben ik van nature niet het meest opgeruimde type, maar met de jaren heb ik wel geleerd dat enige structuur goed werkt voor mij. Hoe pak je dat dan aan, als je het niet in je aard hebt zitten? Hier komt mijn reddende engel het toneel op: Marjolein van De Personal Planner. Ik klopte bij haar aan met de vraag om mij te leren meer structuur aan te brengen in het dagelijks leven, maar ook in mijn werk. Deze uitdaging greep Marjolein met beide handen aan en we gingen aan de slag.

Online coaching

Ik koos voor online coaching, omdat de afstand tussen ons nogal groot is. Van Ede naar Maastricht rij je niet eventjes. Online coaching is echt ideaal, omdat je het gewoon vanuit je eigen huis kunt doen. Ik kon de gesprekken steeds plannen op een moment dat Etienne thuis was en ik dus geen nieuwsgierige peuter aan mijn zijde had.

Orde in de chaos

Tijdens de coaching kwamen al gauw verschillende knelpunten naar voren. Door de gesprekken, handige tools en handvatten leerde ik om orde te brengen in de chaos. Al doende creëerde ik weer ruimte in mijn hoofd. Deze ruimte gaf mij weer de mogelijkheid om helder te krijgen waar ik naartoe wilde. Aan het einde van het traject hebben Marjolein en ik een aantal keer tegen elkaar gezegd: ‘Wie had gedacht dat we hier zouden eindigen, toen we in februari begonnen?!’

Nieuwe avonturen Bregje Boer Teksttovenaar www.bregjeboer www.bregblogt.nl

 

Yes! I did it myself!

Ik heb Marjolein tig keer bedankt voor haar hulp. Haar antwoord was elke keer opnieuw: ‘Je hebt het helemaal zelf gedaan, ik heb je alleen op weg geholpen.’ Als ik eerlijk ben moet ik haar daar ook gelijk in geven. Door te luisteren naar haar vragen, aan de slag te gaan met haar tips en door eerlijk te zijn tegen mijzelf, ben ik uit de chaos gestapt en heb ik de boel weer op de rit gekregen.

Ik ben er heel trots op dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten, maar dat ik in al mijn vastberadenheid aan de slag ging met mijn valkuilen. Dat ik mezelf in de spiegel heb durven aankijken en dat ik heb geluisterd naar wat ik nou écht wil. Ik heb in de afgelopen periode regelmatig verteld dat ik in een achtbaan zat en dat ik je daar meer over zou vertellen als de tijd rijp was…

En dan nu: het grote nieuws…

Grote beslissingen neem je niet zomaar. Daar gaat, zoals je nu ook hebt kunnen lezen, best wat tijd overheen. Naarmate de tijd vorderde vielen voor mij de puzzelstukjes op hun plaats. Ik voelde dat het moment daar was om te beginnen aan een nieuw avontuur.

Medio april trok ik de stoute schoenen aan en vertelde mijn werkgever over mijn plannen. Mijn plannen werden goed ontvangen en dat heeft me het laatste zetje gegeven. Vanaf dat moment ging het allemaal heel snel. Ik zette de ene stap na de andere, liet mijn comfortzone ver achter me en sprong met koude voeten van de zenuwen in het diepe.

(tromgeroffel…..)

Terwijl ik uit elkaar barst van trots wil ik je graag vertellen dat ik per 1 juli 2018 officieel ben gestart met mijn eigen bedrijf: Bregje Boer Teksttovenaar! Ik werk als freelance tekstschrijver en daarnaast is Breg Blogt nu ook een bedrijf!

Logo bregje boer teksttovenaar definitief
Mijn logo is gemaakt door Geertje.

Whoohooo! The word is out!! Dit is onwijs gaaf nieuws toch? Ik ben er ontzettend blij mee! Ik ben nu eigen baas, geen andere baan meer erbij en het voelt alsof de wereld aan mijn voeten ligt! Nieuwe uitdagingen, nieuwe inspiratie, nieuwe avonturen!

Wat er gaat gebeuren met mijn blog…

Wat betreft mijn blog zal er niet veel veranderen. Ik blijf regelmatig leuke artikelen online plaatsen. Hierbij vind ik een balans tussen betaalde en niet-betaalde content belangrijk en doe ik er dan ook alles aan om die balans te bewaken. Ben je benieuwd hoe het precies zit met betaalde content? In dit artikel lees je alles over betaalde samenwerkingen op mijn blog.
Ik merk de laatste tijd hoeveel herkenning en respons ik ontvang op artikelen over persoonlijke ontwikkeling en lifestyle en hier wil ik dan ook graag meer over gaan schrijven. Heb je nog vragen over of ideeën voor onderwerpen waar je graag over leest, laat het me dan zeker even weten!

Bregje Boer Teksttovenaar

Als freelance tekstschrijver werk ik samen met verschillende mooie bedrijven die ik met mijn schrijfkunsten nóg beter op de kaart mag zetten! Je kunt bij mij terecht voor allerhande teksten, voor onder anderen websites, brochures, menukaarten en storytelling. Op mijn website www.bregjeboer.nl vind je meer informatie.

Ik zal jullie op mijn blog regelmatig vertellen hoe het ondernemen mij bevalt en hoe ik dit aanpak. Heb je vragen of suggesties, dan kun je me altijd een berichtje sturen!

Stuiteren!

Dat zijn heleboel veranderingen in één keer hè? Het is echt retespannend en ik heb de afgelopen weken regelmatig gedacht ‘Waar ben ik mee bezig?’ en ‘Kan ik dit echt?’ JA, ik kan dit! En JA, het zal spannend zijn en blijven. Toch voel ik aan alles dat dit het juiste pad is. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar heel veel geleerd over mijn ambities en kwaliteiten, en minstens zoveel over mijzelf als persoon. Ik vind het een bijzondere ontdekkingsreis, waarin ik voor mijn gevoel steeds meer rust vind. Waarin ik lijk te landen op de plek waar ik het allerbeste tot mijn recht kom. En dat is met de digitale pen in mijn hand, terwijl ik verhalen vertel. Verhalen van bedrijven, verhalen van mijzelf, verhalen om de wereld een stukje mooier te maken…

Ik kijk er ontzettend naar uit om te beginnen aan dit nieuwe hoofdstuk. De puzzelstukjes zijn op hun plaats gevallen en ik bruis van de ideeën en energie! Kom je kijken op mijn nieuwe website www.bregjeboer.nl? Als je wilt kun je mijn bedrijf ook volgen op Instagram en Facebook!

Ik bedank mijn lieve vrienden die al maanden luisteren naar mijn plannen en ideeën, die met me meedenken en er voor me zijn. Maar in het bijzonder zijn er twee mensen die ik apart wil bedanken voor hun steun, vertrouwen en motivatie van de afgelopen tijd. Als eerste mijn lieve moeder, die me met eerlijke feedback en een luisterend oor alle ruimte heeft gegeven om mijn droom te creëren en uit te laten komen. Die me laat mopperen en bokken en daarna meegeniet van mooie ideeën en plannen. Mama, je bent goud waard en er zijn geen woorden voor hoe blij ik met je ben ♥

Als tweede Etienne, die me onvoorwaardelijk steunt. Die me overeind helpt als ik struikel en die met me meejuicht bij successen. Die me het vertrouwen geeft dat dit gaat werken en dat ik op de juiste weg zit. Dankjewel schat, ik hou van jou! ♥

Wat vind je van mijn nieuwe stap? Ben jij zelfstandig ondernemer of werk je in loondienst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

47 Reacties

 1. Geweldig nieuws!! Super tof, spannend en stoer! Heel veel succes en vooral plezier met je nieuwe uitdaging 🙂

 2. Super tof dat je deze stap hebt gezet. Zo zie je toch wat goede gesprekken en handvatten die aangereikt worden je kunnen helpen in keuzes maken. Gefeliciteerd!

 3. Super gaaf Bregje. Van harte gefeliciteerd met deze stap. Het is hartstikke eng en waanzinnig tof tegelijk. Fijn dat je een liefhebbende partner hebt die achter je staat. Uit ervaring kan ik zeggen dat het veel tijd en energie kost om echt iets op te bouwen. Maar met jouw enthousiasme en expertise komt dat helemaal goed. En als je het dan eenmaal lekker hebt lopen, is het zooooo fijn!

  Ik wens je alle succes in de toekomst als eigen baas.
  Liefs XXX Suus

  • Dankjewel Suus! Ik heb er heel veel zin in! Gelukkig kan ik me er vol op storten, want ik geloof je graag wat betreft tijd en energie! Dank voor je lieve woorden! ❤

 4. Hokus pokus…..gefeliciflapstaart!!
  Heel tof en veel succes met je tovernaarskunsten✍

 5. Trots op je! Prachtig logo ook! Ik hoop dat dit avontuur een groot succes gaat worden (kan haast niet anders)

 6. Wat een gave stap!! Proficiat! Jaren geleden ben ik ook eigen ondernemer geweest en het geeft ZO VEEL positieve energie. Geniet ervan en alle succes. ???

 7. Ik heb je al gefeliciteerd tijdens Blogger by Nature maar ik doe het gewoon nog een keer, gefeliciteerd met deze prachtige nieuwe stap! Ik ben trots op je want ik kan me helemaal indenken hoe moeilijk dit moet zijn geweest. Heel mooi om te lezen dat je zoveel steun uit je omgeving hebt gekregen, dat zijn precies de mensen die je nodig hebt om hier een succes van te gaan maken! Heel veel plezier, you can do it!

 8. Wat leuk en spannend! Bij orde in de chaos denk ik niet meteen aan het ZZP-schap, want bij mij is het vooral meer chaos haha. Maar fijn dat je je missie hebt gevonden en heel veel succes!!

  • Haha ja, dat kan ik me goed voorstellen! Het voordeel is nu wel dat ik zelf voornamelijk last zal hebben als er chaos is en dat ik niet steeds van anderen hoef te horen hoe chaotisch ik ben. 😉

  • Overigens ben ik ook een chaoot en juist daardoor werkt het. Klinkt tegenstrijdig misschien maar het is nu mijn chaos en niet mijn disfunctioneren in een geordende wereld haha. Voelt toch fijner.

   • Hallelujah, jij snapt me! Dat continue gevoel van falen, omdat je chaotisch bent, ik voel me nu zo vrij nu dat verleden tijd is! KUS!

 9. Zo zo zo onwijs trots op je! Ik genoot van elk woord dat je in dit artikel hebt gedeeld. Wat een sprongen heb je gemaakt! Dit is het begin van zo’n mooi, nieuw hoofdstuk. Het is je van harte gegund om alle successen te ervaren die je voor ogen hebt. Ik wens je onwijs veel plezier, inspiratie en kracht toe. Je bent heel erg dapper en moedig geweest, ik hoop heel erg dat het harde werken wordt beloond <3 Veel liefs xxxx

 10. Wauw, wat tof! Gefeliciteerd!!! Ik heb op dit moment ook een coach. Bijzonder wat er gebeurt met je hoofd na die gesprekken, hè?

 11. Pingback: Zomer bloghop: ontdek en win! - Breg Blogt

 12. Pingback: Even stilstaan: wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd? - Breg Blogt

 13. Pingback: Dit was juli 2018! - Breg Blogt

 14. Pingback: Een cadeautje voor mezelf: Pluk de ochtend - Breg Blogt

 15. Pingback: Welke info deel je als je leven zich online afspeelt?* - Breg Blogt

 16. Pingback: Help! Ik krijg geen kerstpakket meer!* - Breg Blogt

 17. Pingback: Een eigen bedrijf starten: deze 10 tips helpen je op weg!* - Breg Blogt

 18. Pingback: Soms moet je het gewoon DOEN! - Bregje Boer Teksttovenaar

 19. Pingback: Hier kan ik als ondernemer maar moeilijk aan wennen - Breg Blogt

 20. Pingback: Hoera! De vakantie is voorbij! - Breg Blogt

 21. Pingback: The seven year itch - Breg Blogt

 22. Pingback: HOERA! BREG BLOGT 2.0 IS GEBOREN! - Breg Blogt

 23. Pingback: Wat je nu bedenkt is niet voor eeuwig - Breg Blogt

 24. Pingback: Deze vijf lessen leerde ik na mijn burn-out! | Breg Blogt

 25. Pingback: Dit is waarom jouw likes en reacties zo belangrijk zijn! - Breg Blogt

 26. Pingback: Mijn leven had er heel anders uitgezien als... - Breg Blogt

 27. Pingback: Recensie:Tussen licht en donker - Rian Sevenhuijsen - Breg Blogt

 28. Pingback: Er is maar één iemand voor wie je het goed hoeft te doen - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.